Loading...
 Start Page
Η Κυβέρνηση θέλει ή όχι να καθαρίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο;

Με αφορμή την απόφαση για συνέχιση του πρωταθλήματος, σαν να μην έχει συμβεί απολύτως τίποτα, ο Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος κατέθεσε ερώτηση στην Βουλή προς τον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους Υπουργούς, όπου μεταξύ άλλων ρωτά : «Με ποιους όρους θα προχωρήσει το Ελληνικό Πρωτάθλημα».

Επίσης με την ίδια ερώτηση αναφέρεται στους οικονομικούς και στον αθλητικό εισαγγελέα, με την οποία ζητά να γίνει δεκτό το αίτημα των Β. Μαρινάκη και Δ. Μελισσανίδη, περί άρσης απορρήτου κλήσεων όλων των εμπλεκομένων.

 

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης είναι το εξής:

 

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ και τους ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

 

Κοινοποίηση : Αθλητικό Εισαγγελέα και Οικονομικούς Εισαγγελείς

 

Θέμα: «Θέλει ή όχι ο Πρωθυπουργός ή ο Υφυπουργός Αθλητισμού να καθαρίσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο;»

 

«Ο πόλεμος συνεχίζεται… Μαρινάκης, Μελισσανίδης, Σαρρής, Αλαφούζος, Σαββίδης, Κούγιας, άλλοι παράγοντες και στη μέση το ποδόσφαιρο. Το ταλαίπωρο ελληνικό ποδόσφαιρο και οι απογοητευμένοι φίλαθλοι. ‘Οσοι φίλαθλοι (όχι οι φανατισμένοι και στρατευμένοι) έχουν απομείνει, που πηγαίνουν ακόμα στο γήπεδο», όπως γράφει ο κ. Κώστας Θεοδωρόπουλος.

 

Τους απαγωγείς της ανηψιάς του Γ. Καϋμενάκη τους έπιασαν αμέσως. Κυρίως από τα κινητά τους… Με το γνωστό βαλιτσάκι η ΕΥΠ εξιχνιάζει τα πάντα στο «άψε-σβήσε».

 

Τόσο δύσκολο είναι, άραγε, να βρεθεί τι συνέβη με την υπόθεση «Ζωγράφου»;

 

Ή μήπως δεν θέλει η κυβέρνηση;

 

Και όμως, όσο και αν ακούστηκε περίεργο, υπάρχει τουλάχιστον ένα θέμα, στο οποίο συμφώνησαν όλοι οι πρω¬ταγωνιστές της πολύκροτης πλέον υπόθεσης: Ν’ ανοίξουν τα τη¬λέφωνα όλων για να φανεί τι ακρι¬βώς έγινε, «ποιος» πήρε «ποιον», «πό¬τε» και «τι» ειπώθηκε μεταξύ τους.

 

Τα πάντα είναι στο χέρι του Υπουργού Δικαιοσύνης, της Εισαγ¬γελίας Αθήνας και της κυβέρνησης. Αν ο Πρωθυπουργός δώσει το πράσινο φως, τότε θα χυθεί και άπλετο φως στην υπόθεση.

 

Θα δοθεί, όμως τέτοια εντολή ή θα φοβηθούν κάποιοι τα ευρήματα;

 

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ανατροπής ζητά την άμεση διερεύνηση των παραπάνω, γιατί αν ισχύουν, σημαίνει, ότι πράγματι έγινε προσπά¬θεια να «παίξει» συγκεκριμένος διαιτητής στο επίμαχο ματς.

 

Η Πολιτεία, η Εισαγγελία και η αθλητική Δικαιοσύνη έχουν πά¬ρει το «Οκ» απ’ όλους. Ιδού και η απόδειξη:

 

- Ο Δ. Μελισσανίδης είπε: «Ζητώ να ανοίξουν τα τηλέφωνα των Ζωγράφου, Μαρινάκη, Σαρρή, Γκιρτζίκη και της κυρί¬ας Ντέπης Βασσάρα».

- Στη μήνυσή του, ο Ζωγράφος έχει ζητήσει να αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο, τόσο του δικού του κινη¬τού, όσο και των αριθμών που τον πήραν τηλέφωνο, ώστε να απο¬καλυφθούν, ποιοι ήταν πίσω από την απόπειρα ανθρωποκτονίας εναντίον του.

- Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε πει πρόσφατα: «Πρέ¬πει με τον ίδιο ζήλο και οι εισαγ¬γελείς και η Αστυνομία και οι αρ¬μόδιες Αρχές να αντιμετωπίσουν τις κτηνωδίες, που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

 

Επειδή έχει στηθεί σκηνικό πολέμου ...ή άντε, ανθρωποκτόνο «κατς», ενώ στη μια πλευρά του ριγκ βρίσκεται ο Ολυμπιακός και στην άλλη πλευρά Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και η πάλη μόλις ξεκίνησε.

Επειδή δεν είναι μόνον τα όσα συνέβησαν στη Σούπερ Λίγκα, με τη σφοδρή αντιπαράθεση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού αλλά και τα όσα δημόσια ελέχθησαν από τους κ. κ. Μελισσανίδη & Μαρινάκη, καθώς, για παράδειγμα, ο Δ. Μελισσανίδης είπε: «Αυτοί μπούληδες ήταν και μπούληδες θα μείνουν... Βρή¬καν ένα σύστημα έτοιμο και το χρησιμοποιούν. Ο κ. Μαρινάκης με λέει λαθρέ¬μπορο, ενώ έχω αθωωθεί από την ελληνική δικαιοσύνη. Κατίνα ήταν και Κατίνα θα παραμείνει».

Επειδή είναι άκρως χαρακτηριστικές οι ατάκες της ανακοί¬νωσης του Ολυμπιακού: «Γελωτοποιός σε κατάσταση πα¬νικού. Ακούσαμε προσεκτικά τον γελωτοποιό, Δημήτρη Μελισσανίδη, στην τελευταία του παρά¬σταση και διαπιστώσαμε, ότι με τα όσα είπε, διευκολύνει το έργο των εισαγγελέων, αφού ΟΜΟΛΟ¬ΓΗΣΕ ότι μίλησε με το θύμα από¬πειρας ανθρωποκτονίας εκ προ¬μελέτης, Χριστόφορο Ζωγράφο», ενώ συνεχίζει η ανακοίνωση, λέγοντας: «Ο κύριος Μελισσανίδης κορύφωσε την παράστασή του, με την αναφορά του στο λευκό ποι¬νικό του μητρώο (με αυτό πρέπει να γέλασαν τα δικαστήρια και τα κάγκελα στις φυλακές της χώ¬ρας που τον έχουν φιλοξενήσει κατ' επανάληψη) και πέταξε και πάλι την ίδια λάσπη, που εξαπολύει συστηματικά ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ».

 

Επειδή με τα παραπάνω, καταδεικνύεται, ότι η κατάστασή ξέφυγε τελείως και είναι μάλλον, εκτός κάθε ελέγ¬χου.

 

Επειδή αν δεν επέμβει άμεσα η κυβέρνηση, με οποιονδήποτε τρό¬πο, δεν θ' αργήσει η μέρα που θα θρηνήσουμε θύματα.

 

Επειδή η διαμάχη είναι λυσσαλέα και ο αγώνας διεξάγεται πλέον χωρίς όρια, χωρίς κανόνες.

 

Επειδή η συγκυβέρνηση παρακολουθεί αμήχανη εγκληματικές ενέργειες και κακουργήματα.

Επειδή η βία, οι ξυλοδαρμοί, το λαθρεμπόριο, το εμπόριο ναρκωτικών, οι στημένοι αγώνες δεν αφορούν τον αθλητισμό, πολύ δε περισσότερο, δεν αφορούν τους εκατοντάδες χιλιάδες των φιλάθλων,

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε:

1. Με τους παραπάνω όρους θα προχωρήσει η διεξαγωγή των επαγγελματικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου;

2. Υπάρχει η πολιτική βούληση από μέρους της κυβέρνησης για να αποκατασταθεί η ομαλότητα στις θεσμικές παρατυπίες, που ταλανίζουν το ποδόσφαιρο;

3. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης γιατί δεν έκανε παρέμβαση υπέρ του σεβασμού στο Νόμο, όταν δημοσιοποιήθηκαν τα παραπάνω;

4. Κινήθηκε ή δεν κινήθηκε αυτεπάγγελτα η Δικαιοσύνη, όταν δημοσιοποιήθηκαν τα παραπάνω;

 

5. Αληθεύει η καταγγελία του Δ. Μελισσανίδη, περί του ότι χορηγήθηκαν δάνεια για την κατασκευή του γηπέδου Καραϊσκάκη, που δεν αποπληρώνονται;

 

6. Προτίθεσθε να δώσετε οδηγίες κι εντολές για την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των ως άνω εμπλεκομένων καθ’ οιοδήποτε τρόπο, προκειμένου να αποκατασταθεί η έννομη τάξη, να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι και να προκύψει η κάθαρση και απομάκρυνση των όποιων διαφθαρμένων στοιχείων από τον ελληνικό αθλητισμό;

7. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, εκτός από παρατηρητής των γεγονότων, ποιο άλλο ρόλο έχει;

 

 

Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος