Loading...
 Start Page
ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΑΧΑΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Έχουν πυκνώσει το τελευταίο χρονικό διάστημα οι συναντήσεις του Προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και Βουλευτή Αχαΐας Νίκου Νικολόπουλου, με πολίτες αλλά και εκπροσώπους οργανώσεων και συνδικαλιστικών φορέων.

Ο Νίκος Νικολόπουλος συναντήθηκε με εκπροσώπους της επιτροπής αναπληρωτών δασκάλων καθώς και με εργαζόμενους της υπό εκκαθάριση «ΑΧΑΙΚΗΣ» Συνεταιριστικής Τράπεζας.

Το θέμα έχει φτάσει στον Υπουργό ενώ και ως Τομεάρχης των ΑΝΕΛ έφερα το θέμα στη Βουλή των Ελλήνων είπε ο Νίκος Νικολόπουλος και τόνισε πως κάλεσε από το βήμα της εθνικής αντιπροσωπείας τον Πρωθυπουργό να τηρήσει έστω και καθυστερημένα τον «λόγο τιμής» που είχε δώσει και να αποδείξει ότι «δεν τρώει πεπόνι μόνον όποιος έχει μαχαίρι».

Και συγκεκριμένα, δεν μπορεί στη Λέσβο να προσλαμβάνονται οι εργαζόμενοι της εκεί Συνεταιριστικής Τράπεζας στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, γιατί το απαίτησε ο ντόπιος Υπουργός Δικαιοσύνης και στην Πάτρα να αφήνονται στην τύχη τους…

Για τα θέματα των αναπληρωτών δασκάλων άμεσα μίλησα με τον Υπουργό Παιδείας κ. Αντρέα Λοβέρδο, ο οποίος εκτίμησε ότι σε λίγο ‘’θα αρθεί από την τρόικα το εμπάργκο των διορισμών στην Εκπαίδευση, το περίφημο 1 προς 10 και θα προκηρυχθεί διαγωνισμός πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ’’.

Τρεις μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς

τα χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών παραμένουν

Κατά τη συνάντηση που είχε ο Νίκος Νικολόπουλος με την Αχαϊκή αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ένωσης Αναπληρωτών Δασκάλων, ενημερώθηκε για τα προβλήματα και τις πραγματικά αντίξοες συνθήκες που καλούνται να φέρουν εις πέρας το έργο της εκπαίδευσης των παιδιών μας.

Ο Αχαιός Βουλευτής μεταξύ άλλων τόνισε: «Την ώρα που η κυβέρνηση χαρίζει δισεκατομμύρια Ευρώ σε μεγαλοεπιχειρηματίες, ο Υπουργός Παιδείας θέλει να τα καλύψει τα κενά αυτά με «εθελοντική» εργασία… με αντάλλαγμα μόρια!!!

Οι μνημονιακές πολιτικές των τελευταίων χρόνων έχουν πλήξει τον ήδη υποβαθμισμένο τομέα της εκπαίδευσης περισσότερο από ποτέ.

Αποτέλεσμα αυτού είναι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί να εργάζονται σε συνθήκες ψυχολογικής και οικονομικής εξαθλίωσης που δεν αρμόζουν στο κρίσιμο και ευαίσθητο επάγγελμα του παιδαγωγού».

Τουλάχιστον τους σκλάβους στις γαλέρες τους τάιζαν και κάτι

Στην κατάσταση αυτή έρχεται να προστεθεί και ο νόμος 3848/2010 της κ. Διαμαντοπούλου, που θέτει την επιτυχία στον ΑΣΕΠ ως απαραίτητη προϋπόθεση διορισμού και ενδεχόμενη αποτυχία σε αυτόν θα στείλει στην μόνιμη ανεργία αναπληρωτές που έχουν προσφέρει με αυταπάρνηση 6, 7, 8 και παραπάνω χρόνια, δίνοντας καθημερινά ψυχή και σώμα υπηρετώντας μια δημόσια παιδεία υπό κατάρρευση.

Στα παραπάνω έρχεται τα τελευταία χρόνια να προστεθεί το φαινόμενο της καταστρατήγησης της σειράς των πινάκων αναπληρωτών, λόγω της έλλειψης οργάνωσης από πλευράς υπουργείου, αφού τα κενά των περιοχών στην επικράτεια δε δίνονται εξ' αρχής συνολικά, αλλά σταδιακά ανά εβδομάδα και κατέληξε: Το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα Ελλάδος και η νέα συμμαχία των ΑΝΕΛ θα επιδιώξει συνάντηση με τον Αχαιό Υπουργό Παιδείας κ. Αν. Λοβέρδο, προκειμένου να προωθήσει να πιέσει και να παρακολουθήσει τα ζητήματα που μας θέσατε.

Τέλος, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των εργασιών του 2ου συνεδρίου των ΑΝΕΛ και της 7ης ΕΘΝΙΚΗΣ συνδιάσκεψης του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Ελλάδος επέστρεψε στην εκλογική του περιφέρεια, όπου περιόδευσε σε χωριά της Αχαγιάς και βρέθηκε με ομάδες πυρήνων, που έχουν αναλάβει την ευθύνη της διεξαγωγής του νέου προεκλογικού αγώνα.

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος