Loading...
 Start Page
Τοποθετήσεις Κεντρικής Επιτροπής στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΧΡΙ.Κ.Ε Ν. Νικολόπουλος: «Δημιουργούμε ένα πατριωτικό μετερίζι αντίστασης στο ξεπούλημα της χώρας και την φτωχοποίηση του λαού, λέμε ένα ξεκάθαρο και μεγάλο ΟΧΙ!»

Ολοκληρώθηκαν οι ερργσίες της 7ης Εθνικής Συνδιάσκεψης του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος με αφορμή το έκτακτο συνέδριο των ΑΝΕΛ του Π. Καμμένου στο ΣΕΦ.

Ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Νίκος Νικολόπουλος μιλώντας στα στελέχη και τους συνέδρους που ήρθαν από όλη την Ελλάδα μεταξύ άλλων τόνισε:

«Όλοι λένε πως η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου βρίσκονται και πάλι με το πιστόλι στον κρόταφο από τους δανειστές και ότι ίσως παίζει το τελευταίο ή ένα από τα τελευταία χαρτιά της, προσπαθώντας να ισορροπήσει μεταξύ των πολλών… επικύψεων που έχει κάνει στους δανειστές και της δικής της, εύθραυστης πλειοψηφίας.

Δεν ξέρω εάν είναι έτσι… Εγώ, προσωπικά, αλλά και συνολικά το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα, που συμπράττουμε με τους ΑΝΕΛ, το Άρμα Πολιτών και άλλους πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς σε αυτό το πατριωτικό μετερίζι αντίστασης στο ξεπούλημα της χώρας και την φτωχοποίηση του λαού, λέμε ένα ξεκάθαρο και μεγάλο ΟΧΙ!

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο πρώην Βουλευτής Αχαΐας Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος όπου μεταξύ άλλων τόνισε: ‘’Όλες οι δυνάμεις του δημοκρατικού πατριωτικού χώρου ενωμένες, αναλαμβάνουμε από κοινού και ισότιμα, την πρωτοβουλία για την ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού με νέους όρους, που ανταποκρίνονται στην σημερινή ιστορική αναγκαιότητα και πραγματικότητα.

Ζητάμε να γίνουν άμεσα εκλογές, για να απαλλαγούμε από την τρόϊκα και τους υπηρέτες της και να συγκυβερνήσουν οι αντιμνημονιακές δυνάμεις. Οι θεατρικοί, ιλαροτραγικοί, παραπειστικοί ισχυρισμοί της κυβέρνησης, ότι δήθεν εξέρχεται από το μνημόνιο, αλλά εισέρχεται σε νέα «ήπια» υπαγωγή στο διευθυντήριο των δανειστών, δεν πείθει κανέναν. Ήταν και απέδειξαν, ότι παραμένουν αισχροί ψεύτες και συστηματικοί εξαπατητές, που δεν τηρούν τον λόγο τους! Καμία ανοχή! Η δημόσια αυτή συμφωνία περιλαμβάνει εκ μέρους μας σαφείς και κυριολεκτικά διατυπωμένες, κυβερνητικές προτάσεις-δεσμεύσεις’’.

Η Πρόεδρος της Χριστιανοδημοκρατικής Νεολαίας Ελίνα Αναγωνστοπούλου ανέβηκε στο βήμα μετά και δήλωσε: ‘’Ίσως, συγκυβέρνηση και δανειστές να αναζητούν από κοινού την φόρμουλα ενός ακόμα μνημονίου για την χώρα, το οποίο μπορεί να μην το βαπτίσουν μνημόνιο, γιατί κάτι τέτοιο θα αποτελεί την χαριστική βολή για την κυβέρνηση.

Είτε έτσι, είτε αλλιώς, είμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο, την επικείμενη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, μέσω της οποίας η συγκυβέρνηση θα επιχειρήσει να παρατείνει τον χρόνο ζωής της. Λέμε στον ελληνικό λαό - και του υποσχόμαστε - ότι εμείς θα δώσουμε την μάχη μέχρι τέλους και με όλα τα όπλα που μας δίνει η δημοκρατία για να τελειώσουμε το συντομότερο δυνατό με την πολιτική των ξένων και ντόπιων δυναστών’’.

Μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος ακολούθως έλαβαν το λόγο και τοποθετήθηκαν. Παραθέτουμε τα πιο σημαντικά αποσπάσματα.

Χρήστος Μπάστας: ‘’Υπερασπιζόμαστε τον εθνικό χαρακτήρα της οικονομίας μας και στηρίζουμε τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας, για να επιβιώσει στον ανταγωνισμό η εθνική παραγωγή και ιδιοκτησία, η εργασία και ο ανεξάντλητος πλούτος της παραδοσιακής τέχνης και της τοπικής βιοποικιλότητας της χώρας. Ενισχύουμε την αγροτική παραγωγή και προωθούμε την εθνική χρηματοδότηση των Ελλήνων αγροτών σε καλλιέργειες που δεν επιδοτεί πλέον η Ευρωπαϊκή Ένωση. Στηρίζουμε τον τουρισμό και προβάλλουμε τον διαχρονικό πολιτισμό μας, ως ιστορία, παράδοση, φιλοσοφική και κοινωνική κοινοτική πρόταση, που τροφοδοτεί την οικουμένη ως φάρος αρχών και αξιών. Προβάλλουμε τα πρότυπα της Ελληνικής Διατροφής στην Ελλάδα και παγκοσμίως’’.

Λουκάς Παπαράπτης: ‘’Λέμε ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ανοχής και αντοχής για τη συνέχιση της πολιτικής που έχει μετατρέψει την χώρα σε ερείπια.

Εμείς επιδιώκουμε τη μόνη δημοκρατική ανατροπή μίας πολιτικής που είναι αντεθνική και αντιλαϊκή, ώστε να μπει η χώρα σε μία νέα πορεία που θέλουμε να είναι πολύ πιο σταθερή και κυρίως, πολύ πιο ελπιδοφόρα για όλους’’.

Χριστίνα Τσίγκα: ‘’Επανατοποθετούμε τον όρο «Εθνικής Παιδείας», ως τύπο, ουσία και περιεχόμενο για τον τίτλο του υφιστάμενου υπουργείου ανθελληνικής εκπαίδευσης. Διατρανώνουμε την θέληση μας για την υπεράσπιση της Ελληνικής Γλώσσας, της μητέρας των γλωσσών και αποκαλύπτουμε τους υπονομευτές της υπέρ της Αγγλικής. Η γλώσσα των φιλοσόφων, των επιστημών, των τεχνών και του πνευματικού λόγου, είναι το θεμέλιο του ελληνικού και παγκόσμιου πολιτισμού. Υπερασπιζόμαστε την εθνική παιδεία απέναντι στην κοσμοπολίτικη αεθνική παραλυτική ψευδοαναρχία κατευθυνόμενων πανεπιστημιακών, που στοχεύει να μας συρρικνώσει ως έθνος και λαό’’.

Τζέημς Σώντερς: ‘’Ενισχύουμε τους δεσμούς με τον απανταχού Ελληνισμό και υποστηρίζουμε δυναμικά την παρουσία, την προκοπή και τα συμφέροντα του. Δίνουμε δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες εξωτερικού, για το ελληνικό κοινοβούλιο μετατρέποντας τις υποψηφιότητες του ψηφοδελτίου επικρατείας σε βουλευτικές έδρες, που ανήκουν στον ελληνισμό της διασποράς με σταυρό προτίμησης. Ανασυγκροτούμε το ΣΑΕ. Διεκδικούμε, προβάλλουμε και μαχόμαστε για τα δίκαια του Ελληνισμού και δεν εκχωρούμε τίποτε που να του ανήκει, ανακτώντας την πρωτοβουλία των κινήσεων από τους θρασείς διώκτες και καταχραστές του. Συγκροτούμε ένα γνήσιο κέντρο χάραξης μόνιμης εθνικής στρατηγικής, με Έλληνες πατριώτες και προσωπικότητες της πολιτικής, της διανόησης, των επιστημών, των τεχνών, της αυτοδιοίκησης, του χριστιανισμού, του αποδήμου Ελληνισμού’’.

Αγγελάκης Γιώργος: ‘’Και πώς μπορεί να είναι σταθερή και ελπιδοφόρα αυτή η νέα πορεία της χώρας;

Κατά την άποψή μας, εάν εξασφαλιστούν δύο παράμετροι: Η πρώτη, είναι η μέγιστη δυνατή συσπείρωση και συνένωση δημοκρατικών και κοινωνικών δυνάμεων στο μέτωπο που θα αντιπαλέψει την λογική της μονόχνοτης λιτότητας και την αντικατάστασή του με ένα σχέδιο ουσιαστικής και ταχείας ανάπτυξης. Και η δεύτερη παράμετρος είναι η συμφωνία αυτών των δυνάμεων πάνω σε ένα πολύ συγκεκριμένο και οριοθετημένο πρόγραμμα, γνωστό στον ελληνικό λαό’’.

Αλεξανδράκης Μαρίνος: ‘’Είμαστε αταλάντευτα και κάθετα αντίθετοι στην εκχώρηση του ονόματος (Ιστορίας, Πολιτισμού, Γής) της Μακεδονίας στους μεταλλαγμένους Σλάβους των Σκοπίων. Δεν δεχόμαστε να αναγνωριστεί από την Ελλάδα το κράτος των Σκοπίων, με επιθετικούς προσδιορισμούς, εθνικούς η γεωγραφικούς που να περιλαμβάνουν το όνομα η παράγωγα του ονόματος Μακεδονία. Οι παραχαράκτες αυτοί, μας απειλούν με τις πλάτες γεωπολιτικών προστατών, που τους χρησιμοποιούν ως προγεφύρωμα και σκοπό, για την αυτονομημένη στο μέλλον, από την Ελλάδα πολυπολιτισμική και πολυεθνική Μακεδονία. Η υπεράσπιση της Μακεδονίας ισοδυναμεί με την διατήρηση της εθνικής μας ταυτότητας’’

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος