Loading...
 Start Page
Ανοικτές συγκεντρώσεις σε Δραπετσώνα και Κερατσίνι

Η επιτροπή πρωτοβουλίας της «ΕΝΩΣΗΣ» Πολύδωρα – Νικολόπουλου – Ζώη και ο πυρήνας της Χριστιανοδημοκρατικής νεολαίας Δραπετσώνας, διοργάνωσαν ανοιχτές εκδηλώσεις στην Δραπετσώνα και στο Κερατσίνι με ομιλητή τον αντιπρόεδρο της «Ένωσης για την Πατρίδα και τον Λαό» και Ανεξάρτητο Βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο.

Ο Νίκος Νικολόπουλος στην ομιλία του προς τους συγκεντρωμένους μεταξύ άλλων τόνισε:

«Οι 797 σελίδες του πολυνομοσχεδίου είναι βόμβα για εκατομμύρια συμπολίτες μας. Η Κυβέρνηση Βενιζέλου – Σαμαρά εκτελώντας πιστά τα σχέδια της ξένης Τρόικα προσθέτει άλλες 797 σελίδες κατηγοριών στο μελλοντικό εναντίον της κατηγορητήριο. Το νέο μνημόνιο, το ονόμασαν πολυνομοσχέδιο οι νταβατζήδες της μιντιακής διαπλοκής και τα καλοπληρωμένα παπαγαλάκι των ΜΜΕ.

Είναι όμως ένα νέο μνημόνιο με το οποίο ισοπεδώνονται σημαντικοί κλάδοι της Οικονομίας, μας και εξαθλιώνονται περαιτέρω χιλιάδες άνθρωποι.

Ο Νίκος Νικολόπουλος μνημόνευσε ενδεικτικά τα παρακάτω, τονίζοντας χαρακτηριστικά :

«Σε τι να πρωτοαναφερθεί κάποιος όταν κάθε σελίδα του επιφέρει και μία καταστροφή, όπως :

-          Η μη εξαίρεση από το καθεστώς διαθεσιμότητας των γυναικών που βρίσκονται σε κατάσταση εγκυμοσύνης ή λοχείας.

-          H περαιτέρω μείωση των μισθών κατά 11% για όσους μακροχρόνια ανέργους κατορθώσουν να βρουν δουλειά.

-          Η διάταξη που μειώνει σε ποσοστό 50% τις τριετίες. Και άρα άνθρωποι άνω των 40 ή 50 ετών θα πεταχτούν στο δρόμο ή όσοι έχουν δουλέψει 20 χρόνια στη ζωή τους, θα προσλαμβάνονται με 570-580 ευρώ καθαρά για 8ωρη εργασία.

-          Η μείωση των επικουρικών συντάξεων, παλαιών και νέων συνταξιούχων, καθώς προβλέπεται αλλαγή του τρόπου υπολογισμού από την 01/07.

-          Οι μειώσεις ασφαλιστικών εισφορών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, που θα βάλουν ταφόπλακα και θα φέρουν και νέες δραματικές μειώσεις στις παροχές των ταμείων πρόνοιας.

-          Η κατάργηση του οικογενειακού επιδόματος του ΟΑΕΔ, που σημαίνει ότι θα χάσουν από 133,8 ευρώ όσοι έχουν ένα παιδί, μέχρι και 843,7 ευρώ όσοι έχουν τέσσερα παιδιά.

-          Η ρύθμιση που αφορά την κατάργηση της υποχρεωτική εγγραφής των επιχειρήσεων στα Επιμελητήρια που θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε αφανισμό τους.

-          Η διάταξη που αφαιρεί από τον ΕΟΤ τις απαραίτητες για την εκτέλεση της αποστολής του αρμοδιότητες.

-          Η μη αποδοχή των προτάσεων, των συμβολαιογραφικών συλλόγων εφετείων Ελλάδος, αλλά και πολλά ακόμα».

Τέλος, ο Νίκος Νικολόπουλος μιλώντας στους νεολαίους του πυρήνα Χριστιανοδημοκρατικής Νεολαίας Δραπετσώνας, τόνισε πως η «ΕΝΩΣΗ» δίνει τον αγώνα για την ΠΑΤΡΙΔΑ και τον ΛΑΟ και προβάλλει μία πρόταση της ελευθερίας και ενώ παλεύει για την νέα απελευθέρωση.

Θέλουμε να ξαναβρούμε σαν έθνος, σαν λαός την χαμένη περηφάνια μας και την κλονισμένα αξιοπρέπεια μας. Θέλουμε να μείνουμε στην Ευρώπη και στο Ευρώ, όμως όχι πάση θυσία.

Προτεραιότητα μας είναι η καινοτόμα πρωτογενής παραγωγή και η δευτερογενής με την εκσυγχρονισμένη μεταποίηση και βιοτεχνία.

Στηρίζουμε την οικογενειακή επιχείρηση. Αξιοποιούμε στο μάξιμουμ τις ικανότητες και τις δεξιότητες της ελληνικής νεολαίας καθώς επίσης τα φωτεινά μυαλά των πτυχιούχων και μεταπτυχιακών νέων μας, ώστε να μην αυτοεξοριστούν».

Και έκλεισε την τοποθέτηση τονίζοντας  : «Πάντα έρχεται το τέλος του σκότους και το φώς που ακολουθεί είναι πάντα πολύ σκληρό μαζί τους».

Και στις δύο συγκεντρώσεις ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση.

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος