Loading...
 Start Page
Ν. Νικολόπουλος : «Οι Έλληνες επιχειρηματίες είναι αποκλεισμένοι  από το τραπεζικό σύστημα»

«Οι έμποροι οι επαγγελματίες και γενικώς οι Έλληνες επιχειρηματίες είναι αποκλεισμένοι από το τραπεζικό σύστημα. Η κυβέρνηση της συμφοράς κάνει ότι μπορεί για να προκαλεί οργή και απελπισία στον κόσμο των επιχειρήσεων. Αποκλείει εκατομμύρια ανθρώπους από το τραπεζικό σύστημα την ίδια ώρα που ο Α. Σαμαράς υπόσχεται από μήνα σε μήνα ότι θα ανοίξουν τις κάνουλες οι τράπεζες για να προσφερθεί  η αναγκαία ρευστότητα στην αγορά.

Και όμως αντί να δίνει ανάσες σε όσους αγωνίζονται στον επιχειρηματικό στίβο τους καταδιώκει τους φτωχοποιεί και τους καταστρέφει δια βίου» είπε ο Ν. Νικολόπουλος μεταξύ άλλων σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Λάρισα από τους πυρήνες του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος στο νομό.

Ο Ν. Νικολόπουλος μιλώντας με την ιδιότητα του αντιπροέδρου της ΕΝΩΣΗΣ για την Πατρίδα και τον Λαό στους συγκεντρωθέντες ακόμα είπε: «Πριν λίγες μέρες στην Βουλή προκάλεσα τον Στουρνάρα να μου απαντήσει εάν γνωρίζει ότι όποιος χρωστά ποσά που δεν μπορεί να ρυθμίσει ή να εξοφλήσει είναι οριστικά τελειωμένος.

 

 

Δεν πήρα καμία απάντηση από τα κυβερνητικά έδρανα. Άλλωστε τι να πουν? Εσείς το γνωρίζετε: όποιος χρωστά στο δημόσιο δεν μπορεί να κάνει ένα καινούριο ξεκίνημα και να δοκιμάσει ξανά αφού δεν έχει την απαραίτητη φορολογική ενημερότητα. Μένει έξω από το τραπεζικό σύστημα οι λογαριασμοί του είναι υπό κατάσχεση δεν μπορεί να έχει πιστωτική ή χρεωστική κάρτα .

Αν του καταθέσει κάποιος έστω και λίγα ευρώ αμέσως κατάσχονται. Και φυσικά δεν μπορεί να πάρει δάνεια κλπ κλπ. Επίσης δεν μπορεί να αποκτήσει κανένα περιουσιακό στοιχείο, ούτε ποδήλατο, αφού το δημόσιο θα του το κατάσχει αμέσως. Ο οφειλέτης όχι μόνο δεν μπορεί να αποπληρώσει… όχι μόνο δεν μπορεί να ξεκινήσει κάτι νέο  μήπως και αποπληρώσει και ορθοποδήσει… αντιθέτως βλέπει τα οφειλόμενα χρέη του να αυξάνονται συνεχώς αφού είναι έντοκα»

Ο Ν. Νικολόπουλος κατέληξε: «Με τον φοβερό αυτό οικονομικό αποκλεισμό οι μνημονιακοί φωστήρες, τα πρόθυμα κυβερνητικά τσιράκια της ξένης τρόικας δημιουργούν έτσι δια βίου οφειλέτες, οι οποίοι μέχρι τον θάνατο τους  είναι οριστικά καταστρεμμένοι και αποκλεισμένοι. Οι μόνες επιλογές είναι να ενταχθούν στην παραοικονομία ή να στήνουν επιχειρήσεις σε ονόματα συγγενών και φίλων. Και στις δύο περιπτώσεις δεν έχουν κανένα μέλλον. Όσο για τους ανθρωποφάγους κανιβάλους που κυβερνούν όλα τα παραπάνω τα γνωρίζουν αλλά δεν τους νοιάζει.

Δεν μπορεί η στήριξη των δημοσιονομικών δεικτών της Ελλάδος και της Ευρώπης και η μετακύλιση των οικονομικών πιέσεων στην κοινωνία στους πολίτες να συνεχιστεί. Η κρίση πρέπει να αντιμετωπιστεί με μέτρα αναπτυξιακής αντιστάθμισης της ύφεσης. ΤΟ αποτέλεσμα των ευρωεκλογών στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη θα δείξει ότι οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν αυτό το μοντέλο, έχουν απομακρυνθεί εξαιτίας της δραματικής μείωσης του βιοτικού τους επιπέδου. Η ενωμένη Ευρώπη θεμελιώθηκε πάνω στο σχέδιο Μάρσαλ που πρόσφερε ροή πόρων, δυνάμωσε από την ευμάρεια και την κοινωνική πρόοδο που έφερνε τις τελευταίες δεκαετίες  και που είχε ως επιστέγασμα την αλληλεγγύη και την κοινωνική συνοχή. Η διαρκής ύφεση και η πτώση του βιοτικού επιπέδου έφερε ακόμα και αυτή την κατάρρευση του ολοκληρωτικού σοβιετικού καθεστώτος. Είναι καιρός έστω και την 12η  να  προλάβουμε τα χειρότερα. Και αυτό δεν μπορεί να γίνει μέσα από την διαρκή αστάθεια των μνημονίων, της ανεργίας και της ανεξέλεγκτης φτώχιας που επέβαλε η υπερφορολόγηση των Ελλήνων πολιτών».

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος