Loading...
 Start Page
Σε συγκέντρωσης συνδικαλιστών μίλησε ο Νίκος Νικολόπουλος

 

Σε συγκέντρωση συνδικαλιστικών στελεχών, που κινούνται στην Κεντροδεξιά παράταξη του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, η οποία πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα, στο συνεδριακό κέντρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος επί της οδού Σκουζέ 4 (Μοναστηράκι Αθήνα) μίλησε ο Αντιπρόεδρος της ΕΝΩΣΗΣ για την Πατρίδα και τον Λαό και επικεφαλής του ΧΡΙ.Κ.Ε. Νίκος Νικολόπουλος.

Ο Νίκος Νικολόπουλος αφού απάντησε στα ερωτήματα και στους προβληματισμούς των εκπροσώπων των εργαζομένων παρουσίασε και τις θέσεις της ΕΝΩΣΗΣ πάνω στα εργασιακά και στα ασφαλιστικά ζητήματα.

«Οι στρατιές των ανέργων και των υποαπασχολούμενων, καθώς και των εργαζομένων που διαρκώς χάνουν δικαιώματα και κατακτήσεις, πρέπει να μας κάνει όλους πολύ προσεκτικούς. Σε λίγες μέρες έρχεται η ώρα του λαού. Στις 25 Μαΐου η ψήφος μας δεν μπορεί να είναι… ανέμελη. Γιατί είναι μία ψήφος που ισοδυναμεί με τις ζωές μας και το μέλλον των παιδιών μας. Ή θα πάρουμε πίσω την χώρα μας ή θα την χάσουμε. Ας μιλήσουμε με το εαυτό μας λοιπόν και ας βάλουμε τέλος στις αυταπάτες και στην μοιρολατρία. Ας δώσουμε την υπόσχεση ότι από σήμερα θα γίνουμε μια ατσάλινη γροθιά και αντί για μνημόνια και… μνημόσυνα θα αγωνιστούμε για την ανατροπή της τροικανής κυβέρνησης και την αλλαγή της αντικοινωνικής πολιτικής της».

 

ΟΜΙΛΙΑ Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ

Η κυβέρνηση μεθοδεύει την παρουσία της τρόικας στην Ελλάδα μέχρι το 2060!

Το νέο μεσοπρόθεσμο αφενός αποτελεί φωτογραφία συνέχισης της αιματηρής λιτότητας, τουλάχιστον έως το 2018, ενώ αφετέρου περιλαμβάνει κάποιους στόχους που πολύ σύντομα θα αποδειχτούν ονειρικοί, με αποτέλεσμα να αναθεωρηθούν, με νέα μέτρα εις βάρος του λαού.

Αυτό ήταν το γενικό πλαίσιο της τοποθέτησης του ΓΓ του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και αντιπροέδρου της Ένωσης για την Πατρίδα και τον Λαό, Νίκου Νικολόπουλου, στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Βουλής, όπου συζητήθηκε το νέο πολυνομοσχέδιο.

Ο κ. Νικολόπουλος, εκπροσωπώντας την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Βουλευτών, τόνισε πως οι ανεξάρτητοι βουλευτές θα καταψηφίσουν το νέο μεσοπρόθεσμο.

«Εάν κάποιοι σας πιστέψουν ότι τα κακά και οι δύσκολες μέρες πέρασαν θα κάνουν τραγικό λάθος. Τα πραγματικά δύσκολα τώρα έρχονται…» ανέφερε ο κ. Νικολόπουλος, σημειώνοντας πως το μεσοπρόθεσμο αποκαλύπτει νέες περικοπές στα επικουρικά ταμεία και περαιτέρω περικοπή του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων που δεν υπήρχε στον προϋπολογισμό. Πέραν τούτου, η Κυβέρνηση υπολογίζει ανάπτυξη με ταχύτητα… πυραύλου για την προσεχή τετραετία, της τάξης του 3.3%, ενώ προβλέπει συνολικά στην πενταετία μείωση κατά περίπου 1,7 δις ευρώ των δαπανών του προϋπολογισμού και κατά 5,4 δις ευρώ αύξηση των εσόδων. «Αυτό είναι ένα εξωπραγματικό σενάριο» υπογράμμισε ο ανεξάρτητος βουλευτής. 

Νίκος Νικολόπουλος : «Φρέσκο αίμα και στον δημόσιο τομέα σηματοδοτεί

το μεσοπρόθεσμο»

Ειδικεύοντας μάλιστα στις πολύ σοβαρές αλλαγές που έρχονται στο ασφαλιστικό σύστημα, ο κ. Νικολόπουλος σημείωσε ότι η κυβέρνηση, ουσιαστικά καταργεί την πρόωρη συνταξιοδότηση όσων έχουν τα αίτια ασφάλισης και έχουν πληρώσει, που σημαίνει ότι εάν μία μητέρα ανηλίκου έχει πιάσει το όριο των ημερών ασφάλισης στο ΙΚΑ, θα πρέπει να περιμένει χωρίς σύνταξη και εισόδημα να φτάσει στην ηλικία που οι ξένοι δυνάστες – δανειστές ορίζουν, προκειμένου να εξέλθει της εργασίας της. Έτσι, κανείς δεν μπορεί να βγει σε σύνταξη στο 62ο έτος! Και επιπλέον, έρχεται αύξηση του χρόνου ασφάλισης από τα 40 στα 42 για πλήρη σύνταξη και από κοντά το ένα και μοναδικό ταμείο σύνταξης από 1/1//2017 με ίδιες εισφορές από όλους, μισθωτούς. Ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες και μία σύνταξη που δεν θα ξεπερνά τα 360 ευρώ!

«Φρέσκο αίμα και στον δημόσιο τομέα σηματοδοτεί το μεσοπρόθεσμο» πρόσθεσε ο κ. Νικολόπουλος, αναφερόμενος στην κατάργηση της μονιμότητας και την παγίωση της κινητικότητας.

Μάλιστα, στο σημείο αυτό, ο κ. Νικολόπουλος ξεκαθάρισε ότι ανακούφιση χωρίς «κούρεμα» του χρέους και με μόνο χρονική μετατόπιση των πληρωμών δεν μπορεί να υπάρξει, ενώ αποκάλυψε ότι τα σχέδια γερμανικής έμπνευσης για επιμήκυνση της αποπληρωμής των χρεών, ουσιαστικά καθιστούν την χώρα… αποικία για τα επόμενα 50 χρόνια! Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε: 

«Το όφελος της επιμήκυνσης υπολογίσθηκε πρόσφατα από την Deutsche Bank στα 26 δις ευρώ, άρα δεν αποτελεί παρά ένα πρόχειρο μπάλωμα. Και επιπλέον, με την μετατόπιση της πληρωμής μέχρι το 2070, αυτό που έχει φωτισθεί πολύ είναι η χώρα θα βρίσκεται υπό την τρόικα μέχρι το 2060! Και αυτό γιατί με βάση τους νέους κανονισμούς της Ε.Ε., οι χώρες των μνημονίων θα βρίσκονται σε καθεστώς ενισχυμένης επιτήρησης μέχρις ότου αποπληρώσουν το 75% των οφειλών τους!»

Κλείνοντας, ο κ. Νικολόπουλος ανέφερε πως το μεσοπρόθεσμο θα αναθεωρηθεί σύντομα, καθώς «προβλέπει πλεόνασμα της τάξης του 2,5% για το 2015, ενώ το μνημόνιο προβλέπει 3% και επίσης, πλεόνασμα 3,5% για το 2016 αντί 4,5% του μνημονίου.

«Αυτά είναι αστειότητες!» κατέληξε.

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος