Loading...
 Start Page
ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ  ΥΠΕΡ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

«Τουλάχιστον επίδειξη άκρατης ειρωνείας θα μπορούσε να θεωρηθεί η απάντηση που πήρα σε κοινοβουλευτική μου παρέμβαση καθώς επιβεβαιώνεται πλήρως ο ισχυρισμός του αρθρογράφου της εφημερίδας “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ” (26/4/2014), όταν διαβάζουμε στο απαντητικό έγγραφο ότι από το υποτιθέμενο διάβημα της κυβέρνησης κατά τον Οκτώβριο του 2012 οι μειώσεις των τιμολογίων για τους ενεργειακούς πελάτες υψηλής κατανάλωσης λαμβάνουν χώρα μόλις από τον Ιαν του 2014(!), έχοντας αφήσει προηγουμένως τις βιομηχανικές  μονάδες “στα κρύα του λουτρού”, πνιγμένες στα ανεξόφλητα χρέη…

Τελικοί αποδέκτες της καθυστέρησης αυτής, βέβαια, θα είναι για άλλη μια φορά οι Έλληνες εργαζόμενοι στους χώρους αυτούς, οι οποίοι και θα κληθούν “να πληρώσουν το μάρμαρο”, αφού το εργαλείο εξοικονόμησης πόρων των διοικήσεων των ασφυκτιούντων βιομηχανιών δεν θα είναι άλλο παρά η απόλυσή τους, προς εξοικονόμηση των ποσών που θα πρέπει να εισπράξει ο κρατικός ενεργειακός φορέας»!

«Ο υποβιβασμός της νοημοσύνης των Ελλήνων πολιτών είναι προκλητικά φανερός»

Ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ανατροπής Νίκος Νικολόπουλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωσε:

«Ο υποβιβασμός της νοημοσύνης των Ελλήνων πολιτών είναι προκλητικά φανερός, καθώς, δηλώνονται προς μεγάλη απορία μας ως ύψιστη προτεραιότητα η ανταγωνιστικότητα των βιομηχανικών μονάδων & η διάσωση των θέσεων εργασίας!!!

Η αναποτελεσματικότητα των παρεμβάσεων του κου Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής δεν απασχολεί καθόλου, ως φαίνεται, τον ίδιο και τους υφισταμένους του, όταν τον βλέπουμε να μην απολογείται για την περίεργη αυτή καθυστέρηση πλέον της διετίας στην ανακούφιση των πιο πολλά υποσχόμενων μονάδων της Ελληνικής Οικονομίας. Είναι, τέλος, πλέον ανησυχητικό το ότι δεν ντρέπονται τα στελέχη της κυβέρνησης να απευθύνονται με ένα τέτοιο μίγμα πολιτικών “αδιαφορίας” για τα καθημερινά προβλήματα στον επιχειρηματικό κόσμο, από τον οποίο προσδοκούν να λειτουργήσει με όραμα & προοπτική την Ανάπτυξη μέσα στον αφάνταστο Γολγοθά επιβίωσης που περνάει...».

«Δημοσιονομική επιτήρηση για την Ελλάδα»

Εξάλλου μιλώντας σε ραδιοφωνική συνέντευξη ο Νίκος Νικολόπουλος και απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφου μεταξύ άλλων είπε:

 «Δημοσιονομική επιτήρηση φέρνει για την Ελλάδα, ακόμα και μετά την λήξη (!!) των μνημονίων η ενσωμάτωση στο εθνικό δίκαιο σχετικής κοινοτικής οδηγίας, που υλοποιείται με το νομοσχέδιο του ΥΠ.ΟΙΚ. Στο σχετικό νομοσχέδιο προβλέπεται η σύσταση ανεξάρτητης διοικητικής αρχής με την ονομασία Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο. Το οποίο θα παρακολουθεί την πορεία των δημοσιονομικών, θα ενημερώνει δημόσια και κατά διαστήματα για την πορεία των δημόσιων οικονομικών αλλά και θα παρεμβαίνει όταν χρειάζεται για την τήρηση των στόχων.

Οι συγκεκριμένοι Ευρωπαϊκοί κανόνες είναι ιδιαίτερα επώδυνοι, κυρίως για χώρες με υψηλό χρέος. Βασικά το συγκεκριμένο νομοσχέδιο προβλέπει πως η δημοσιονομική θέση της Κυβέρνησης πρέπει να είναι ισοσκελισμένη ή πλεονασματική και γενικότερα το ετήσιο διαρθρωτικό ισοζύγιο να βρίσκεται στον καθορισμένο μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό στόχο» και κατέληξε:

«Την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης -με μέτρα που εντείνουν την φτώχεια και την περιθωριοποίηση των πολιτών- μην την περιμένουμε ποτέ!!!! Και να σκεφτείτε ότι ενώ οι μισθοί σε Ισπανία και Πορτογαλία περικόπηκαν κατά 5% στην Ελλάδα οι περικοπές έφτασαν στο 30% και από την άλλη οι περικοπές των κρατικών δαπανών, ως αντίμετρο στην κρίση, θέτουν σε κίνδυνο την αποτελεσματικότητα του συστήματος κοινωνικής προστασίας (ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά ταμεία).

Site : www.nikosnikolopoulos.gr – www.xristianodimokrates.gr

follow on twitter : @niknikolopoulos -@xristianodimokr

email : ninikolopoulos@gmail.com – enosigiatinanatropi@gmail.com

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος