Loading...
 Start Page
«Η ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΑ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ»  Νίκος Νικολόπουλος: Το πείραμα των εργαστηρίων του Βερολίνου  και των Βρυξελλών απέτυχε!»

«Το πείραμα των εργαστηρίων του Βερολίνου και των Βρυξελλών απέτυχε» τόνισε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης για την Πατρίδα και τον Λαό, Νίκος Νικολόπουλος, κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης του κόμματος, ενόψει ευρωεκλογών.

Ο κ. Νικολόπουλος, συνοδεύοντας τον πρόεδρο της Ένωσης, κ. Βύρων Πολύδωρα, αναφέρθηκε στους αδιάψευστους, επίσημους αριθμούς που καταμαρτυρούν την παντελή αποτυχία των μνημονιακών  πολιτικών και υπογράμμισε πως ούτε οι «επιθέσεις αισιοδοξίας» του πρωθυπουργού, ούτε τα «εκβιαστικά ψευτοδιλήμματα» του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και προέδρου του ΠΑΣΟΚ, πείθουν τον λαό.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Νικολόπουλος αναφερόμενος σε επίσημα στοιχεία, τόνισε μεταξύ άλλων πως οι άνεργοι υπολογίζονται σε 1,4 εκ. (eurostat), πως ο ελληνικός λαός έχει χάσει το 30% του εισοδήματός του (ΕΛΣΤΑΤ), ότι ανασφάλιστοι και χωρίς πρόσβαση στην δημόσια υγεία και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι πάνω από 3 εκ. πολίτες (σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Δ. Κοντό), ότι το χρέος της χώρας ήταν 321,47 δις στο τέλος του 2013 (ΟΔΔΗΧ) και ότι κάθε Έλληνας, οφείλει στους δανειστές 21.657 ευρώ (Economist)! 

«Για το πείραμα που έγινε στην Ελλάδα υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες, με ονοματεπώνυμο.  Σήμερα πια, κανένας δεν δικαιούται να λέει “δεν ήξερα”. Κανένας δεν μπορεί να επικαλείται άγνοια ή να βάζει τον κομματικό πατριωτισμό του πάνω από τον εθνικό. Και κανένας δεν δικαιούται να κλείνει τα μάτια, να αδιαφορεί και να αφήνει τα πράγματα να εξελίσσονται κατά τον τρόπο που βολεύει την μνημονιακή ολιγαρχία. Σήμερα, ξέρουμε πως τα τέσσερα χρόνια μνημονίου ήσαν χρόνια με ασταμάτητα μακροβούτια στην απελπισία. Με ανώφελες θυσίες του λαού. Με διαρκείς απαιτήσεις των δανειστών και διαρκείς υπογραφές πλήρους υποταγής των κυβερνήσεων» τόνισε ο κ. Νικολόπουλος

Ακόμα, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης υπογράμμισε ότι πίσω από την «επιχείρηση αισιοδοξίας» του κ. Σαμαρά, έρχονται πολλά νέα μέτρα και ότι είναι ο ίδιος άνθρωπος που με μεγάλη ευκολία θα ξεχάσει αυτά που υπόσχεται, όπως άλλωστε ξέχασε και τα «Ζάππεια» ή τα «δεν κυβερνώ με το ΠΑΣΟΚ».

 

«Όσο για τα διλήμματα του κ. Βενιζέλου, ένα μπορούμε να πούμε: Η Ελλάδα, κύριε Βενιζέλο, θα έχει κυβέρνηση και μετά από εσάς. Εσείς να δούμε που θα είστε… Ναι. Η Ελλάδα θα έχει κυβέρνηση και μετά από την οπερέτα Σαμαρά – Βενιζέλου. Και ίσως  πολύ – πολύ καλύτερη. Ειδικά εάν σε μία τέτοια κυβέρνηση συμμαχήσουν όλες οι πατριωτικές και δημοκρατικές δυνάμεις, από όποια ιδεολογική αφετηρία και αν προέρχονται» τόνισε ο πρώην υφυπουργός, σημειώνοντας την αξία της ψήφου στις ευρωεκλογές της 25ης Μάιου, σε μία Ευρώπη που στο σύνολό της αντιδράει απέναντι στην γερμανοκρατούμενη πολιτική της λιτότητας και της «σάρωσης» των λαών.

Καταλήγοντας, ο κ. Νικολόπουλος ζήτησε, ο ελληνικός λαός στις εκλογές της Κυριακής να «τρομάξει την Ευρώπη και το σύστημα Σαμαρά – Βενιζέλου» και υπογράμμισε: «Η Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό, είναι ένας πολιτικός συνασπισμός προσωπικοτήτων με βαθύ ελληνικό, αλλά και ευρωπαϊκό στίγμα. Εγώ, ο Βύρων Πολύδωρας, ο Χρήστος Ζώης και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, είμαστε διακριτές προσωπικότητες που προέρχόμαστε από την ίδια μεγάλη κοιτίδα του κοινωνικού φιλελευθερισμού. Και εμείς, όπως και πάρα πολλοί άλλοι, είδαμε την μεγάλη παράταξη που κουβάλησε και υπηρέτησε το ελληνοευρωπαϊκό όραμα να μεταλάσσεται σε ένα μικρό γρανάζι των νεοφιλελεύθερω πολιτικών, με απόλυτη ευθύνη του κ. Σαμαρά, ο οποίος μίκρυνε την παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή και μίκρυνε και την Ελλάδα. Επιπλέον όμως, σήμερα ειδικά, η Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό εκπροσωπεί την ανάγκη για εθνική συνεννόηση.  Για μία ελληνική συμμαχία όλων των δυνάμεων, απέναντι στις δυνάμεις της νέας υποδούλωσης του έθνους. Γιατί για εμάς, η Ευρώπη είναι Ευρώπη των εθνών και όχι των αριθμών και των τραπεζιτών.

Στηρίξτε την Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό. Στηρίξτε το ψηφοδέλτιό της, που θα βρείτε σε όλη την χώρα. Δώστε της φωνή μέσα στην ευρωβουλή, αλλά και δύναμη να συνεχίσει την προσπάθεια της σύνθεσης και της συνεννόησης. Δύναμη για να συμβάλλει να ξεπεράσουμε, όλοι μαζί, τον κάβο των μνημονίων».

Δείτε την διακαναλική στο : http://youtu.be/Rn_eW5OkVy4

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος