Loading...
 Start Page
Νίκος Νικολόπουλος: «Μέσα στο Φθινόπωρο κάποιοι θέλουν να ζήσουμε Ιουλιανά». ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Μετά την κοινή συνέντευξη τύπου  με τον Πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ. κ. Π. Καμμένο, όπου παρουσιάστηκε το «αντιμνημονιακό μανιφέστο», σε επισφράγιση  της συνεργασίας των δύο κομμάτων , ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και Βουλευτής Αχαΐας κ. Νίκος Νικολόπουλος,  παραχώρησε συνέντευξη τύπου προς τα τοπικά ΜΜΕ, στην αίθουσα της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΠΗΝ).

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου τοποθετήθηκαν ως εκπρόσωπος της Χριστιανοδημοκρατικής Νεολαίας η Π. Καράγιωργα και της Γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού Β. Ανυφαντής, χαιρετίζοντας την ενωτική πρωτοβουλία  παρουσιάζοντας το περίγραμμα των επόμενων κινήσεων τους καθώς και τις επόμενες δράσεις τους.

Ακολούθησε η εισήγηση τοποθέτηση του Πρόεδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκου Νικολόπουλου που μεταξύ άλλων σημείωσε και τα εξής:

«Όσοι πολιτικοί δεν μπορούμε να συμβιβασθούμε με την άνευ όρων παραίτηση της χώρας μας από την εθνική της κυριαρχία και αρνούμαστε να καταθέσουμε τα “όπλα” του πολιτικού αγώνα ενάντια στον μονόδρομο των μνημονίων, έχουμε χρέος να προσφέρουμε στον λαό μία βιώσιμη και ρεαλιστική, εναλλακτική λύση διακυβέρνησης.

Αυτό σημαίνει, συνεννόηση και συνεργασία.

Σημαίνει συστράτευση πολλών, ακόμα και από διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες, στην κοινή βάση της νέας απελευθέρωσης της πατρίδας.

Αυτό προσπαθούμε στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα από την αρχή. Και αυτό θέλουμε να επιτύχουμε, ανταποκρινόμενοι στο προσκλητήριο των ΑΝΕΛ και προσωπικά του Πάνου Καμμένου για την διαμόρφωση μιας μεγάλης αντιμνημονιακής συμμαχίας».

Στην συνέχεια ο Ν. Νικολόπουλος υπογράμμισε λέγοντας: «Όσοι λένε ότι τα μνημόνια τελείωσαν, ψεύδονται.

Όπως ψεύδονταν και σε όλα όσα έλεγαν μέχρι τώρα. Γι’ αυτό και απευθύνουμε ανοικτή πρόσκληση προς όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες τις ηγεσίες όλων των κομμάτων και πολιτικών φορέων που δεν ασπάζονται τον μονόδρομο της τρόικας, να συνδράμουν και να ενισχύσουν το μεγάλο ελληνικό μέτωπο».

Ο Ν. Νικολόπουλος αναφέρθηκε φυσικά και στα τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας με κυριότερο την εκλογή του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας,  όπου χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Δεν μετέχουμε σε μαξιλαροπόλεμο» και υπογράμμισε ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να ψηφίσει για να μην παραταθεί η θητεία της κυβέρνησης. δεν πρόκειται να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή σημειώνοντας: «Μέσα στο Φθινόπωρο κάποιοι θέλουν να ζήσουμε Ιουλιανά». Πρόσθεσε, δε, ότι «οι βουλευτές που δεν θα μπορέσουν να αντισταθούν «θα τους ακολουθεί η ρετσινιά της αποστασίας μέχρι τρίτης γενεάς».

Υπενθύμισε μάλιστα πως σαν σήμερα ο Α. Σαμαράς «έριξε» την κυβέρνηση, λέγοντας : «αν σήμερα στις 30.6 1993 ανακοίνωσε την αποχώρηση του από τη Νέα Δημοκρατία και την ίδρυση του νέου κόμματος «ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ».

Επίσης ότι το 1995 ως πρόεδρος της Πολιτικής Άνοιξης, πήγε κόντρα στην ΝΔ και στην λαϊκή απαίτηση για ανατροπή του φαύλου καθεστώτος. είχε ψηφίσει τον Κωστή Στεφανόπουλο, κάτι που απέτρεψε την διενέργεια εκλογών, σώζοντας το ετοιμοθάνατο πολιτικά, τότε αλλά και σήμερα ΠΑΣΟΚ, ενώ ξεκαθάρισε ότι: «Υπό τις παρούσες συνθήκες ισχύει η θέση μας για μη ψήφο σε υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Τελειώνοντας αναφέρθηκε στο δυσθεώρητο ύψος του Χρέους και τις καταστροφικές συνέπειες παραθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία: «Το δημόσιο χρέος, τα κόκκινα δάνεια, το τραπεζικό χρέος που στο σύνολο του είναι με την εγγύηση του ελληνικού κράτους και οι ανεξόφλητοι φόροι νοικοκυριών και επιχειρήσεων, μας δίνουν ένα κολοσσιαίο χρέος, της τάξης των 864 δις ευρώ (510+210+77+67= 864).

Και ο κοινός νους ρωτά τους κυρίους Σαμαρά, Βενιζέλο, Χαρδούβελη, Στουρνάρα και την τρόικα: Με ποιο τρόπο κράτος, τράπεζες, νοικοκυριά και επιχειρήσεις θα εξοφλήσουν το εθνικό φέσι των 864 δις ευρώ όταν οι προτεραιότητες της τρόικας για τον έλεγχο του Σεπτεμβρίου είναι πολύ συγκεκριμένες από τώρα, κραδαίνοντας για άλλη μια φορά από πάνω μας την σπάθη του εκβιασμού».

Η τοποθέτηση του Ν. Νικολόπουλου http://youtu.be/qJwIqza0Gcw Συνέντευξη τύπου για την συμφωνία με τους ΑΝ.ΕΛ.

Οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων της νεολαίας και της γραμματείας πολιτικού σχεδιασμού στα : www.nikosnikolopoulos.gr & www.xristianodimokrates.gr

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος