Loading...
 Start Page
 ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ‘’ΜΙΚΡΗΣ’’ ΔΕΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ENA CHANNEL (ΚΑΒΑΛΑ)

Στα μέσα του περασμένου αιώνα οι προοδευμένες κοινωνίες αποφάσισαν πως τουλάχιστον  4 βασικά αγαθά θα πρέπει να παρέχονται σε όλους τους πολίτες, φθηνά, ώστε σε καμία περίπτωση να μην τα στερούνται: Φως, νερό, τηλέφωνο (επικοινωνίες), συγκοινωνίες.

Αυτά στα μέσα του 20ου αιώνα. Έρχονται τώρα στις αρχές του 21ου αιώνα οι παραδομένοι στις αγορές θεληματάρηδες πολιτικοί να πουν ότι πλέον τα 4 αυτά αγαθά θα πρέπει να λειτουργούν με λογικές κερδοφορίας (!) και να σταματήσουν κάθε κοινωνική παροχή.

Στην περίπτωση της ΔΕΗ Η Κυβέρνηση Σαμαρά εφαρμόζει ήδη την λογική της κερδοφορίας και ιδού τι έχει πετύχει:

  • 300 χιλ σπίτια να είναι χωρίς ρεύμα (εξοχικά, ξενοίκιαστα, φτωχών κ.α.)
  • Ουρές ανθρώπων που εκλιπαρούν για δόσεις 15 ευρώ (άλλοι επανασυνδέουν μόνο το ρεύμα)
  • Κατάρρευση της βαριάς βιομηχανίας που μη αντέχοντας το ενεργειακό κόστος κατήργησε βάρδιες ή έβαλε λουκέτα αφού έπαψε να είναι ανταγωνιστική.
  • Η κερδοφόρα μονοπωλιακή ΔΕΗ κατάντησε να έχει πια μεγάλες ζημίες παρά τις συνεχείς αυξήσεις που «γονατίζουν» την κοινωνία.

Και τώρα θέλει να έρθουν οι ιδιώτες. Να κάνουν ρεσάλτο στην ΔΕΗ  και μετά να την εγκαταλείψουν καταχρεωμένοι ενώ οι ίδιοι θα έχουν γίνει πολύ πιο πλούσιοι.

 

Στο πρώτο θερινό τμήμα της Βουλής η κυβέρνηση των «πρόθυμων βαστάζων», θέλει να ψηφίσουμε τις κατάπτυστες δεσμεύσεις που έχει υπογράψει στο αναθεωρημένο Μνημόνιο. Οι εντολές της Τρόικα προς τους ΕΘΕΛΟΔΟΥΛΟΥΣ  Σαμαρά και Βενιζέλο, προβλέπουν την διαδικασία σύστασης και εκχώρησης σε ιδιώτες της “μικρής ΔΕΗ, στην οποία θα μεταβιβαστεί το 30% του παραγωγικού δυναμικού της ΔΕΗ και στην οποία  θα περάσουν ορυχεία, λιγνιτικές μονάδες, υδροηλεκτρικά και μονάδες φυσικού αερίου, καθώς και κομμάτι της εμπορίας μαζί με τους εργαζομένους που αντιστοιχούν .στα προς πώληση περιουσιακά στοιχεία”.

Η ΔΕΗ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η «ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ» ΣΤΟΝ «ΒΩΜΟ» ΤΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ανατροπής  μαζί και με πολλές άλλες αντιμνημονιακές πολιτικές δυνάμεις,  θα συστοιχηθεί και θα σταθεί απέναντι στις πολιτικές εκποίησης Εθνικού πλούτου και αγοραιοποίησης  δημόσιων αγαθών.

Ο Ν. Νικολόπουλος μιλώντας στην συνεδρίαση της Γραμματείας Συνδικαλισμού μεταξύ άλλων είπε: «Η ΔΕΗ δεν θα γίνει η «Ιφιγένεια» στον «βωμό» των ντόπιων και ξένων συμφερόντων με την ψήφο μας.

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ανατροπής, θα πει ΟΧΙ στην ψηφοφορία στην Βουλή και για αυτό και ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Αλ. Τσίπρα,  για τη συγκρότηση παλλαϊκού μετώπου,  με στόχο να μην “περάσει” το νομοσχέδιο για την εκποίηση της «μικρής» ΔΕΗ, δίδοντας το «παρόν»,  δια του Προέδρου του Ν. Νικολόπουλου και του εκπροσώπου τύπου Γ. Κανελλάκη,   στη σχετική  εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.

 

ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΙ ΝΟΜΕΙΣ

ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΑΓΑΘΩΝ

Εξάλλου σε συνέντευξη που παρεχώρησε στο ENA Channel της Καβάλας και στον δημοσιογράφο Σάκη Κολυβά, τόνισε: «Οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες πιστοί στις παρακαταθήκες του Κων. Καραμανλή,  πρεσβεύουμε   ότι «όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες πολίτες – όλοι ανεξαιρέτως – πρέπει να είναι οι αποκλειστικοί νομείς του πλούτου που παράγουν οι Εθνικές επιχειρήσεις διάθεσης δημόσιων αγαθών».  

Ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, αφού θύμισε ότι ο ιδρυτής της Ν.Δ. Κων/νος Καραμανλής ήταν αυτός που πήρε πίσω την εταιρεία υδάτων πρωτευούσης από την ULEN και σταμάτησε ο λαός να λέει «το νερό νεράκι» κρατικοποίησε ακόμα και τις εταιρείες υδάτων, έκλεισε λέγοντας: «Όσοι πιστεύουν ότι, θα γυρίσουμε στην εποχή της “ULEN  “  και της “POWER”, πλανώνται πλάνην οικτρά».

«Χάριν του λαού και του δημοσίου συμφέροντος» έγιναν κρατικά τα 4 αγαθά -ΦΩΣ, ΝΕΡΟ, ΤΗΛΕΦΩΝΟ, ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ- όλα και έτσι η χώρα αναπτύχθηκε, με το μόχθο γενεών Ελλήνων.

«Η ΔΕΗ εξυπηρετεί  ξεκάθαρους εθνικούς στρατηγικούς στόχους ενώ είναι και ένας ιδιαίτερος οικονομικός στόχος που εξασφαλίζει τον έλεγχο της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα. Ελέγχει την πώληση ενός πραγματικά αναγκαίου κοινωνικού αγαθού για το σύνολο της οικονομίας και της κοινωνίας, καθώς των υδάτινων αποθεμάτων της χώρας, τα οποία είναι στρατηγικής σημασίας τόσο για τις ανάγκες ευστάθειας του συστήματος ηλεκτροπαραγωγής, όσο και για την άρδευση της αγροτικής γης».

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΔΙΑΘΡΥΛΟΥΜΕΝΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ

ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ

«Είναι αλήθεια ότι ένας  εξ αυτών που περιμένουν για να πάρουν τα  πιο κερδοφόρα κομμάτια  της ΔΕΗ, είναι  και ο κ. Περιστέρης της  ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, μαζί με τον αδελφό του Πρωθυπουργού  κατασκευάζουν βίλες  και ξενοδοχεία "αναψυχής"  για  τα  στελέχη των  κινεζικών εταιρειών;», γράφει μεταξύ άλλων στην ερώτηση που θα καταθέσει στο Κοινοβούλιο ως Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ανατροπής

Την κοινοβουλευτική παρέμβαση απεκάλυψε μιλώντας στον δημοσιογράφο Κ. Φλαμή στο max fm.

Ο Ν. Νικολόπουλος χαρακτηριστικά είπε: «Διάβασα σε πολλά site – όπως energeiakoiergazomenoidei, axortagos, anemosantistasis, myblogs κ.α..-περί εμπλοκής στηνάρον-άρον πώληση της «μικρής» ΔΕΗ του Πρωθυπουργικού αδελφού.  Θέλω να πιστεύω ότι θα διαψευσθεί επίσημα μέσα στη Βουλή των Ελλήνων, ότι ο αδελφός του Α. Σαμαρά, έστω και με δαιδαλώδεις διαδρομές,  θα αποκτήσει "εταιρική  συμμετοχή" στον  αυριανό  "ιδιοκτήτη"  κομματιών  της ΔΕΗ (ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ). Εάν όμως συμβαίνει τότε  το πράγμα ξεφεύγει από μια "απλή" υπόθεση  κερδοφόρας συμμετοχής  σε  κοινοπραξία  κατασκευής  οικιών και θερέτρων αναψυχής για Κινέζους» 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος