Loading...
 Start Page
 ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ‘’ΜΙΚΡΗΣ’’ ΔΕΗ

“ Το χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ανατροπής  μαζί και με άλλες πολιτικές δυνάμεις,  θα αγωνιστεί σθεναρά για ένα πλατύ παλλαϊκό μέτωπο αντίστασης , απέναντι στις πολιτικές εκποίησης Εθνικού πλούτου και αγοραιοποίησης  δημόσιων αγαθών “

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ανατροπής , ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του κ. Α.Τσίπρα,  για τη συγκρότηση παλλαϊκού μετώπου,  με στόχο να μην “περάσει” το νομοσχέδιο για την εκποίηση της  «μικρής» ΔΕΗ,  δίδοντας το παρών ,  δια του Προέδρου του κ.Νικολόπουλου και του εκπροσώπου τύπου κ.Κανελάκη,   στη σχετική  εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών. 

Οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες πιστοί στις παρακαταθήκες του Κων. Καραμανλή,   πρεσβεύουμε   ότι « όλοι οι Έλληνες πολίτες – ανεξαιρέτως – πρέπει να είναι οι αποκλειστικοί νομείς του πλούτου που παράγουν  οι Εθνικές επιχειρήσεις διάθεσης δημόσιων αγαθών.  Σε συνεργασία,  μαζί και με άλλες πολιτικές δυνάμεις,  θα αγωνιστούμε  σθεναρά για ένα πλατύ παλλαϊκό μέτωπο αντίστασης , απέναντι στις πολιτικές εκποίησης Εθνικού πλούτου και αγοραιοποίησης  δημόσιων αγαθών .

Όσοι πιστεύουν ότι , θα γυρίσουμε στην εποχή της “ULEN  “  και της “POWER” , πλανώνται πλάνην οικτρά

 

Μέσα σε ένα μήνα η κυβέρνηση των πρόθυμων βαστάζων, με βάση τις κατάπτυστες δεσμεύσεις που έχουν υπογράψει ότι  στο αναθεωρημένο Μνημόνιο που έχουν αποδεχτεί ως θέσφατο, θα πρέπει να ανακοινώσει λεπτομερές σχέδιο για την περαιτέρω αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ. Το σχέδιο έχει προσυμφωνηθεί με την Τρόικα και τους ΕΘΕΛΟΔΟΥΛΟΥΣ  Σαμαρά-Βενιζέλο και προβλέπει τη διαδικασία σύστασης και εκχώρησης σε ιδιώτες της «μικρής ΔΕΗ». Μιας δηλαδή καθετοποιημένης εταιρείας, στην οποία θα μεταβιβαστεί, κατά μέγιστο, το 30% του παραγωγικού δυναμικού της ΔΕΗ και θα δοθεί μέσω διαγωνισμού σε ιδιώτες.

 

 Στη «Μικρή ΔΕΗ» θα περάσουν ορυχεία, λιγνιτικές μονάδες, υδροηλεκτρικά και μονάδες φυσικού αερίου καθώς και κομμάτι της εμπορίας μαζί με τους εργαζόμενους που αντιστοιχούν στα προς πώληση περιουσιακά στοιχεία. Ο λόγος λοιπόν που στην ηλεκτρική ενέργεια είναι προτιμότερο να υπάρχει μια μόνο μεγάλη και καθετοποιημένη επιχείρηση είναι η καλύτερη αξιοποίηση των κεφαλαίων, προς όφελος της χώρας, προς όφελος της κοινωνίας.

Αυτή την πολύ απλή αλήθεια υπηρέτησε … ο ιδρυτικός νόμος της ΔΕΗ το 1950 και την επίσπευση της υλοποίησης υπηρέτησε το ΝΔ 3523/1956, που οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες παρουσιάσαμε προχθές. Ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ κ. Νίκος Νικολόπουλος μετά το κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα για κοινό μέτωπο δήλωσε: “Χάριν του δημοσίου συμφέροντος” έγιναν όλα και η χώρα αναπτύχθηκε μαζί με τη ΔΕΗ, με το μόχθο δυο γενιών Ελλήνων, με το αίμα των εργαζομένων, που έδωσαν τη ζωή τους ή τη σωματική τους ακεραιότητα για την εξυπηρέτηση “του δημοσίου συμφέροντος”.

Οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες πιστοί στις παρακαταθήκες του Κων. Καραμανλή έχουμε καθήκον αυτή την κρίσιμη ώρα να υπενθυμίσουμε στους μουσαφίρηδες και περαστικούς  , της αμαρτωλής συγκυβέρνηση που θέλει να πουλήσει τη ΔΕΗ πως:

“Η ΔΕΗ είναι ένας ιδιαίτερος οικονομικός στόχος γιατί όποιος την αποκτήσει:

 • Εξασφαλίζει τον έλεγχο της μεγαλύτερης βιομηχανικής επιχείρησης στην Ελλάδα.
 • Εξασφαλίζει τον έλεγχο της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα.
 • Ελέγχει την πώληση ενός πραγματικά αναγκαίου κοινωνικού αγαθού για το σύνολο της οικονομίας και της κοινωνίας.
 • Αποκτά αυτόματα στοιχεία και πελατολόγιο 7,5 εκατομμυρίων νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Επιπλέον γίνεται κάτοχος του συνόλου των στοιχείων που βρίσκονται διασκορπισμένα στους κατά τόπους δήμους, για όλα τα ακίνητα της χώρας: σπίτια, καταστήματα, επιχειρήσεις, βιομηχανίες …τα πάντα. Το πόσο σημαντικό είναι αυτό μπορούμε να το καταλάβουμε αν θυμηθούμε ότι ακόμα και το ΕΕΤΗΔΕ στηρίχτηκε στα στοιχεία που διέθετε η ΔΕΗ και όχι στα στοιχεία που διέθετε το επίσημο κράτος.
 • Αποκτά πρόσβαση σε σημαντικά ευαίσθητα στοιχεία, όπως για παράδειγμα τις καταναλώσεις ηλεκτρικής ενέργειας για το σύνολο σχεδόν των βιομηχανικών και εμπορικών επιχειρήσεων, των σπιτιών, αλλά ακόμα και των στρατιωτικών εγκαταστάσεων.
 • Εξασφαλίζει σίγουρα και τεράστια κέρδη, αφού προμηθεύει ένα απαραίτητο αγαθό τόσο για τα νοικοκυριά, όσο και για τη βιομηχανία, τον τουρισμό, το εμπόριο, τις συγκοινωνίες και γενικά όλες τις δραστηριότητες.

Αλλά δεν είναι μόνο η οικονομική πλευρά.

 Είναι σαφές ότι η απόκτηση τη ΔΕΗ εξυπηρετεί ξεκάθαρους εθνικούς στρατηγικούς στόχους, δηλαδή:

 • Τον έλεγχο της παραγωγής και διανομής της ηλεκτρικής ενέργειας.
 • Τον έλεγχο των ενεργειακών πλουτοπαραγωγικών πηγών που διαθέτει η χώρα.
 • Τον έλεγχο τον υδάτινων αποθεμάτων της χώρας, τα οποία είναι στρατηγικής σημασίας τόσο για τις ανάγκες ευστάθειας του συστήματος ηλεκτροπαραγωγής, όσο και για την άρδευση της αγροτικής γης. Φυσικό λοιπόν επακόλουθο ο έλεγχος και η χειραγώγηση ακόμα και της πρωτογενούς παραγωγής της χώρας μας.
 • Τον έλεγχο ουσιαστικά όλης της οικονομίας της χώρας, αφού όλες οι δραστηριότητες απαιτούν ενέργεια. Διαμορφώνοντας τιμολογιακή πολιτική ανάλογη με την κατανάλωση του πελάτη, την επιχειρηματική του δραστηριότητα, ή τη γεωγραφική του θέση μπορεί να επιλέγει ποιες οικονομικές δραστηριότητες ή ποιες γεωγραφικές περιοχές θα αναπτυχθούν και ποιες δεν θα επιβιώσουν.”
 • Και, συμπληρώνουμε, εξασφαλίζει τον έλεγχο της βιομηχανίας με τις μεγαλύτερες ετήσιες επενδύσεις στην Ελλάδα και με σταθερά μεγάλες προμήθειες εξοπλισμού και υπηρεσιών. 

Το 1993 Σαμαράς, Συμπιλίδης και η λοιπή παρέα έριξαν τη δική τους κυβέρνηση, την κυβέρνηση της ΝΔ του Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με το χρονικό των ημερών, στις 6/9/93 ο Αντώνης Σαμαράς δήλωνε ότι “Η Πολιτική Άνοιξη θεωρεί ότι η κατολίσθηση της χώρας σε εθνικό, οικονομικό, θεσμικό και κοινωνικό επίπεδο ξεπέρασε πλέον τα όρια του πολιτικού συναγερμού. Και πιστεύει ότι μόνον η διακοπή ανοχής προς τη σημερινή κυβέρνηση μπορεί να αποτρέψει επερχόμενα δραματικά γεγονότα που θα εξωθούσαν μοιραία σε ακρότητες την κοινωνική ισορροπία του τόπου. Κατά συνέπεια καθιστώ δημόσια σαφές προς όλους ότι Άνοιξη και στήριξη της κυβέρνησης αποτελούν δύο αντίθετες θέσεις που είναι αδύνατον να συνυπάρξουν“.

 Στις 7/9 έφυγε απ’ τη ΝΔ ο Στεφ. Στεφανόπουλος (βουλευτής Ηλείας), στις 8/9 οι Ν. Κλείτος (βουλευτής Σερρών) & Βασ. Ματζώρης (βουλευτής Αρκαδίας). Και στις 9/9 όλοι περίμεναν να φύγει ο Γεροντόπουλος (βουλευτής Έβρου), αλλά ο Γεροντόπουλος απλά παραιτήθηκε κι εμφανίστηκε ξαφνικά απ’ το πουθενά ο Συμπιλίδης (βουλευτής Κιλκίς), να ανεξαρτητοποιείται και να ρίχνει την κυβέρνηση. Κι ο Μητσοτάκης δήλωσε ότι τον έριξαν τα συμφέροντα που σχετίζονταν με την ιδιωτικοποίηση… 

Σήμερα υπάρχουν άραγε Βουλευτές στη ΝΔ ή στο ΠΑΣΟΚ, που να θεωρούν ότι “η κατολίσθηση της χώρας σε εθνικό, οικονομικό, θεσμικό και κοινωνικό επίπεδο ξεπέρασε πλέον τα όρια του πολιτικού συναγερμού. Και ότι μόνον η διακοπή ανοχής προς τη σημερινή κυβέρνηση μπορεί να αποτρέψει επερχόμενα δραματικά γεγονότα που θα εξωθούσαν μοιραία σε ακρότητες την κοινωνική ισορροπία του τόπου”; 

Υπάρχουν Βουλευτές που να σκέφτονται εθνικά, πατριωτικά και να αποτρέψουν το μεγάλο πλιάτσικο της δημόσιας περιουσίας; Και θα βιώσει φέτος ο Σαμαράς στο πετσί του, για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, αυτά που έκανε ο ίδιος.

Ένας  εξ αυτών που περιμένουν στον προθάλαμο, για να αρπάξουν τα  πιό κερδοφόρα κομμάτια  της  μεγαλύτερης περιουσίας του ελληνικού λαού, που είναι η ΔΕΗ, είναι  και ο Περιστέρης της  άγνωστης σε πολλούς  ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ.


Αυτό λοιπόν το "ευαγές ίδρυμα" του παγκοσμιοποιούμενου κεφαλαίου, εκτός  όλων των άλλων δραστηριοτήτων  που ανέπτυσσε με την βοήθεια   "φίλων"  στις κυβερνήσεις  και τις συγκυβερνήσεις των τελευταίων  χρόνων, έχει...δραστηριοποιηθεί  και στην  αγορά, επισκευή ή κατασκευή  κτιρίων που τα νοίκιαζε ή τα πουλούσε  στους "αρίστους"  των  επιτελείων  της  παγκόσμιας  "ανάπτυξης" (του κεφαλαίου εννοείται)

Τώρα που  ο Σαμαράς  άνοιξε  τις πύλες  και στον  καζινοκαπιταλισμό  της "κομμουνιστικής" (στο λογότυπο) Κίνας και  που  στρατιές  Κινέζων  στελεχών  της COSCO κ.α, περιμένουν  με την "βαλίτσα στο χέρι",  η  ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ (που αύριο  θα είναι και ένας από αυτούς στους οποίους θα  δοθεί  με  "διαφάνεια"  η  εκμετάλλευση  της  Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού), είπε να κάνει ακόμα  μια μπίζνα  που  θα είναι  καλή  και  κερδοφόρα  τόσο για την ίδια όσο και για τον  αδελφό του πρωθυπουργεύοντα  Σαμαρά , αφού μαζί με αυτόν   κατασκευάζουν βίλες  και ξενοδοχεία "αναψυχής"  για  τα  στελέχη των  κινεζικών εταιρειών  που  υπάρχουν ή που  έρχονται οσονούπω.

Θέλω να πιστεύω ότι θα διαψευσθεί επίσημα μέσα στη Βουλή των Ελλήνων , ότι ο αδελφός του Σαμαρά έχει, έστω και με δαιδαλώδεις διαδρομές,  αποκτήσει "εταιρική  συμμετοχή" στον  αυριανό  "ιδιοκτήτη"  κομματιών  της ΔΕΗ (ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ). Εάν συμβαίνει το αντίθετο  τότε  το πράγμα ξεφεύγει από μια "απλή" υπόθεση  κερδοφόρας συμμετοχής  σε  κοινοπραξία  κατασκευής  οικιών και θερέτρων αναψυχής για Κινέζους όπως τόνισε ο Νίκος Νικολόπουλος και στην ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στον Κωνσταντίνο Φλαμή στον MAX FM Πάτρας.

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος