Loading...
 Start Page
Ν. Νικολόπουλος : Κυβερνητική συγκάλυψη σε Ατασθαλίες Δήμων παρά την αποκάλυψή τους προς τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών με κοινοβουλευτική παρέμβαση»

Η πρόθεση του κ. Υπουργού Εσωτερικών της Κυβέρνησης να συμβάλει έμμεσα στην άφεση αμαρτιών επί δημοσιοποιημένου σκανδάλου κακοδιαχείρισης και εξαπάτησης των πολιτών από ορισμένους περίεργα δρώντες Δημάρχους, όπως αποκαλύφθηκε στην εφημερίδα: «ΤΟ ΚΑΡΦΙ» (εκδ. 12/4/2014), μας εξέπληξε, με την ανάγνωση της μη-απάντησης που μας προωθήθηκε στην ως άνω Αναφορά... Ο κ. Υπουργός, προτίμησε για άλλη μια φορά, αντί να δρομολογήσει διαδικασίες εξακρίβωσης του τραγικού σκανδάλου, που έφερε ενώπιον του το δημοσίευμα της εφημερίδας, να “μαλώσει” τον βουλευτή του ελληνικού κοινοβουλίου επειδή του το επεσήμανε, επειδή δεν τήρησε το γράμμα της τυπικής διαδικασίας! Η νομική πτυχή, το τυπικό αλλά και το ηθικόζήτημακοινή λογική όμως και το κοινό περί δικαίου αίσθημα των πολιτών δεν ικανοποιούνται με έναν τέτοιο χειρισμό, ενώ δεν τιμά ο τελευταίος τον ίδιο τον κ. Υπουργό αλλά και την κυβέρνηση της οποία εκπροσωπεί.

 ο Πρόεδρος του ΧΡΙ.Κ.Α. και Ανεξάρτητος Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος

Ιδίως, όταν εμπλέκεται και αυτοκτονία Δημοσίου Λειτουργού του ελεγκτικού μηχανισμού κατόπιν εμπλοκής του στο υπό συζήτηση ζήτημα αλλά και όταν πληροφορούμαστε ότι η Οικονομική Επιθεώρηση έγινε θεατής τραγελαφικών κινήσεων προκειμένου για μια όπως-όπως υποβάθμιση/εξαφάνιση του όλου θέματος, το δίλημμα για έναν ευσυνείδητο πολιτικό ηγέτη όφειλε να είναι δεδομένο: Αποκαλύπτουμε την αδιαφάνεια και τις διάφορες ύποπτου περιεχομένου διαδικασίες μιας ολόκληρης κλίκας “αλληλο-υποστηριζόμενων κομπιναδόρων” του Δημοσίου ή “κουκουλώνουμε” το σκάνδαλο, εξυπηρετώντας μικροπολιτικά συμφέροντα στις τοπικές κοινωνίες; Πιο απλά: αφήνουμε το Κράτος Δικαίου να λειτουργήσει ή παραμένουμε στη λογική του “μπάτε σκύλοι αλέστε”; Η επιλογή νομίζουμε ότι όφειλε να είναι η αυτονόητη, προκειμένου να επιδειχθεί έστω ο ελάχιστος σεβασμός στη μνήμη του αποθανόντα! Το ότι ούτε αυτός ο στοιχειώδης σεβασμός δεν επιδεικνύεται, φανερώνει μια θλιβερή κατάσταση σήψης ενός ολόκληρου κυβερνητικού σχήματος.

Το χειρότερο είναι πως δημιουργείται με τους ανωτέρω χειρισμούς από πλευράς πολιτικής ηγεσίας ένα τραγικά ζημιογόνο προηγούμενο για τα Δημόσια πράγματα, αφού στην ουσία η κυβερνητική ολιγωρία, όπως εξελίσσεται μέχρι στιγμής, διαμορφώνει ένα βολικό “μάθημα” προς τους οποιουσδήποτε καλοθελητές. Γιατί τώρα γνωρίζουν, οι όποιοι επίδοξοι, τρόπο αλλά και μέθοδο με την οποία είναι δυνατόν να κινηθούν, επιτυγχάνοντας τη μικρότερη δυνατή “ζημιά” στα δόλια σχέδιά τους. Πρόκειται για μια σχολαστική εφαρμογή/επανάληψη της ίδιας ακριβώς μεθόδου με την οποία η χώρα μας έφτασε στο κατώτατο βάθος παρακμής & καταστροφής: Καταπατούμε-κουκουλώνουμε-φιμώνουμε(...τους ελεγκτικούς μηχανισμούς) και αφήνουμε την καθυστέρηση να «δουλέψει» υπέρ των πρωταγωνιστών κάθε “ταρζανιάς”, με αφημένο ελεύθερο το πεδίο για καλλιέργεια κάποιων “κάτω από τον πάγκο” συναλλαγών των εμπλεκόμενων διοικητικών & πολιτικών παραγόντων με τους “πρωταγωνιστές” σκανδάλων προς ...απαλλαγή των τελευταίων από κάθε ευθύνη. Ας ελπίσουμε, το τέλος της όλης διαδικασίας στο Ελεγκτικό συνέδριο να μη δικαιώσει τους φόβους μας και να αποδειχθούμε “υπερβολικοί”, έστω με δεδομένη την τεράστια καθυστέρηση την οποία ήδη διανύουμε ως την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων (...χωρίς “φως στο τούνελ”...).

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος