Loading...
 Start Page
Συνεντεύξεις σε περιφερειακά ΜΜΕ  Ν. Νικολόπουλος : «“Επερχόμενα Ιουλιανά” εν μέσω φθινοπώρου»

Με αφορμή την απόφαση που πήραν τα ανώτατα όργανα του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ανατροπής, σχετικά με την επικείμενη νέα συμμαχία με τους ΑΝΕΛ, αλλά και άλλες αντιμνημονιακές δυνάμεις ο πρόεδρος του ΧΡΙ.Κ.Α. Νίκος Νικολόπουλος εκλήθη από  το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων, τον ΣΚΑΙ Πιερίας αλλά και το ACHAIA CHANNEL, να απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων Β. Μιχελή, Γ. Καρβουνιάρη και Λ. Μπάστα.

Ο Νίκος Νικολόπουλος μίλησε για τα «επερχόμενα νέα Ιουλιανά εν μέσω… Φθινοπώρου», αφού όπως είπε η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας αρχίζει να θυμίζει το σκηνικό της Αποστασίας του ’65.

 

 

Ο Α. Σαμαράς ως νέος «Τσιριμώκος» έχει βγάλει «στη γύρα» προς άγραν βουλευτών, τραπεζίτες, εφοπλιστές, καναλάρχες, εθνικούς εργολάβους.

Στην συνέχεια σχολίασε τη «σιγουριά» του Πρωθυπουργού πως θα βρει τους 180 βουλευτές που χρειάζονται για την εκλογή.

Ο Α. Σαμαράς με την συνέντευξη του στο «Βήμα» επιβεβαίωσε τις καταγγελίες εκείνων που αποκαλύπτουν την νέα αποστασία και εκθέτει ήδη όσους «πρόθυμου» Βουλευτές είναι έτοιμοι να γίνουν τα «μαξιλαράκια» του, όπως ο ίδιο περιφρονητικά τους αποκαλεί.

Ακολούθως σχολίασε τις επαφές Σαμαρά με Σόϊμπλε και τα «καινούργια μέτρα» που αναγγέλλουν τα «κοράκια» της τρόικα που θα πέσουν στις πλάτες του αιμορραγούντος  ελληνικού λαού. Τα νούμερα που απαιτούν είναι απελπιστικά και οι μέθοδοι που θα επιβληθούν τα μέτρα, είναι αντιπροσωπευτικές των επιβουλών τους, τόνισε και στη συνέχεια απάντησε στις ερωτήσεις για την επικείμενη συνεργασία με το του Π. Καμμένου.

«Είχε προηγηθεί η 6η Πανελλαδική Σύνοδος μετά τις Ευρωεκλογές και ακολούθησε στο ξενοδοχείο «Αμαλία» η σύγκληση των ανώτατων οργάνων του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ανατροπής και της Χριστιανοδημοκρατικής νεολαίας, με την συμμετοχή όλων των υποψηφίων Ευρωβουλευτών μας, καθώς και των προέδρων των οργανωτικών πυρήνων από όλη την επικράτεια. Με λίγες αρνητικές ψήφους χαιρετίστηκε από την συντριπτική πλειοψηφία η πρόταση του Π. Καμμένου, που μας απηύθυνε για μια νέα πολιτική και εκλογική συμμαχία του αντιμνημονιακού τόξου και που εξ’ αντικειμένου έθεσε υπό διαβούλευση, τόσο τους όρους εύρεσης κοινών παραμέτρων, ώστε να υπάρξει προοπτική κυβερνητικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και τον καθορισμό της  θέσης του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος περί την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας».

Ο Πρόεδρος του ΧΡΙ.Κ.Α. πάντως δεν απέφυγε να εκφράσει τις ανησυχίες του λέγοντας: «Μας φοβίζει ο κίνδυνος  μήπως ξαναδούμε να εξελίσσεται ένα παρόμοιο σκηνικό, με εκείνο του «ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ» ή του «ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ»,  με την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Γιατί «καήκαμε στο χυλό φυσάμε και το γιαούρτι» που λέει και ο λαός μας»

Τέλος στην ερώτηση που έθεσε η δημοσιογράφος Λίνα Μπάστα για λογαριασμό της περιφερειακής τηλεόρασης Achaia Channel εάν ενταχτεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ, ο Νίκος Νικολόπουλος δήλωσε:

«Όχι. Άλλωστε συμφωνήσαμε με τον Π. Καμμένο ότι κανένας μας δεν χάνει την δική του πολιτική, οργανωτική αυτονομία ως πολιτική οντότητα, και ευτυχώς πάλι γιατί κανένας από τους δυο μας δεν μιλάει για ένα «άλεσμα» ιδεών. Μιλάμε λοιπόν για μία έντιμη συνεργασία υπό την κοινή πεποίθηση ότι μείζον στόχος είναι η ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας. Και κοινή μας απόφαση να βάλουμε ένα τέλος στις μνημονιακές λογικές και πρακτικές.

Τέλος απαντώντας στο δημοσιογράφο Άκη Ρούσσο στο ΣΚΑΙ Πιερίας για το πιθανό ενδεχόμενο στο εγγύς μέλλον να υπάρξουν κι άλλα κόμματα προερχόμενα από το χώρο της αντιμνημονιακής δεξιάς, που θα θελήσουν να εκφράσουν και να υπηρετήσουν την συγκρότηση ενός ενιαίου κεντροδεξιού αντιμνημονιακού μετώπου είπε:

«Αναντίλεκτα, στο τραπέζι της κεντροδεξιάς αντιμνημονιακής συνεννόησης έχουν  θέση πολλά κόμματα, αφού εν τοις πράγμασι,  δεν υφίστανται κεφαλαιώδεις διαφορές μεταξύ αυτών των κομμάτων. Είναι πολύ σημαντικό ότι δεν υφίστανται κόκκινες γραμμές επί ευαίσθητων Εθνικών, κοινωνικών και ιδεολογικών ζητημάτων 

Δεν επιτρέπεται επ΄ουδενί να συνεχίζεται ο πολυκερματισμός και η διασάλευση της συνοχής των εθνικών δυνάμεων, είτε ως αντιπαράθεση που εκδηλώνεται σε επίπεδο πολιτικού λόγου και είτε στο επίπεδο της πολιτικής πράξης, γιατί το είδαμε στις Ευρωεκλογές πόσο εύκολα γινόμαστε βορά στην βουλιμία των εκάστοτε άσπονδων συμμάχων και ταυτόχρονα εχθρών, ξένων δανειστών και ντόπιων «βαστάζων» τους.

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος