Loading...
 Start Page
Νίκος Νικολόπουλος ερώτηση στον Πρωθυπουργός για την έκθεση Standard & poors για την πώληση της ΔΕΗ

«Η μνημονιακή κομπανία (κυβέρνηση-media) ,οσάκις στις εκθέσεις αξιολόγησης της Standards & Poors , υπήρχε έστω και μια υποπαράγραφος που «υπαινισσόταν» κάτι θετικό περί τα δημόσια οικονομικά , μας «έπαιρνε» τ’ αυτιά.

Η ίδια κομπανία όμως φρόντισε να σιγήσει όταν βρέθηκε ενώπιων της έκθεσης που συνέταξε ο εν λόγω οίκος τον Απρίλιο για τη ΔΕΗ. Γιατί ? …Μα γιατί η έκθεση αναβαθμίζει κατά 3 μονάδες την πιστοληπτική ικανότητα της ΔΕΗ, καθιστώντας την πιστοληπτικά ικανότερη της χώρας και, εκτιμώντας ότι ακόμα και σε περίπτωση δημοσιονομικής χρεοκοπίας θα αντέξει.

Αυτήν την «Χρεοκοπημένη» ΔΕΗ θέλει να πουλήσει ο κ.Σαμαράς και η θλιβερή παρέα του !!!»

 

ο πρόεδρος και ο εκπρόσωπος τύπου του ΧΡΙ.Κ.Α. Ν΄. Νικολόπουλος και Γ. Κανελλάκης

Αυτά δήλωσε, ο εκπρόσωπος τύπου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Γ. Κανελλάκης, σήμερα μετά την κατάθεση ερώτησης προς τον Πρωθυπουργό από τον πρόεδρο του ΧΡΙ.Κ.Α. Νίκο Νικολόπουλο, με αφορμή το ντοκουμέντο που αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Άκης Παυλόπουλος στο site usay , όπου η έκθεση της «standard and poors» αναγνωρίζει πως η πιστοληπτική ικανότητα της ΔΕΗ είναι μεγαλύτερη και από αυτήν της ίδιας της χώρας.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

και τους ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Θέμα: Ντοκουμέντο στο USAY: Αυτή τη ΔΕΗ λένε «χρεοκοπημένη;»;

Το ενημερωτικό σάιτ www.usay.gr που γράφει και υπογράφει ο έγκυρος δημοσιογράφος Άκης Παυλόπουλος έφερε στο φως την έκθεση της Standard and Poors η οποία αναβάθμισε πρόσφατα τη ΔΕΗ αναγνωρίζοντας ότι η πιστοληπτική της ικανότητα είναι μεγαλύτερη και από της ίδιας της χώρας.

Από την έκθεση του διεθνούς οίκου αξιολόγησης προκύπτουν τεράστια ερωτήματα ως προς την σκοπιμότητα της κυβερνητικής επιχειρηματολογίας που εμφανίζει τη ΔΕΗ χρεοκοπημένη και ανήμπορη να αναταχθεί εάν δεν πουληθεί το 30%.

Προκύπτουν ακόμα μείζονα ερωτήματα για την αξία πώλησης αυτού του 30%, που -από κυβερνητικές πηγές- προσδιορίζεται στο 1,5 δις, όταν ο διεθνής οίκος στην έκθεσή του, μόλις τον Απρίλιο, αναβαθμίζει τη ΔΕΗ κατά 3 μονάδες!!

Το ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ κόμμα Ανατροπής υιοθέτησε την απαίτηση πλήθους αναγνωστών να κατατεθεί στην Εθνική Αντιπροσωπεία το κείμενο ώστε να υποχρεωθεί, βάσει του κανονισμού της Βουλής των Ελλήνων ο Πρωθυπουργός και οι συναρμόδιοι υπουργοί να δώσουν εξηγήσεις και απαντήσεις στα διακεκριμένα παρακάτω ερωτήματα:

1ον. Πως είναι δυνατόν ο διεθνής οίκος αξιολόγησης, αφού μελέτησε και αξιολόγησε όλα τα οικονομικά στοιχεία της ΔΕΗ να εκτιμά ότι η εταιρεία θα μπορούσε να αντέξει ακόμη και μια δημοσιονομική χρεοκοπία και όμως η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου να επιμένει να εμφανίζει ως χρεοκοπημένη και ανήμπορη να αναταχθεί εάν δεν πουληθεί το 30%;

2ον. Είναι συμφέρον και αποδοτικό να προσφέρεται το 30% της ΔΕΗ έναντι του ευτελούς ποσού του 1.5 δις, όσο δηλαδή μια μονάδα ηλεκτροπαραγωγής όταν μόλις πριν δυο μήνες, τον Απρίλιο, αναβαθμίζει τη ΔΕΗ κατά τρεις μονάδες;

3ον. Προσωπικά ο Πρωθυπουργός, ο οποίος γνωρίζει οικονομικά, όπως δηλώνει, πιστεύει πως έπρεπε ανάλογα να διαμορφωθεί το ύψος της τιμής πώλησης με την εκτίμηση του οίκου S&P που σημειώνει πως ‘’Ως εγχώρια επιχείρηση κοινής ωφελείας μπορεί να αποτιμηθεί μια βαθμίδα υψηλότερα από την ίδια τη χώρα’’;

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος