Loading...
 Start Page
ΑΣΥΛΙΑ ΥΨΟΥΣ 30 εκ. ευρώ ΑΠΟ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΑ ΤΡΩΚΤΙΚΑ του ΠΑΣΟΚ».  Ο  Νίκος Νικολόπουλος στην Βουλή για το θέμα του κυβερνητικού κουκουλώματος της γιγαντιαίας ρεμούλας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου “Αθήνα 1997”.

Εισιτήρια αγώνων 392.120.000 δρχ., ουδέποτε αποδόθηκε λογαριασμός από το ΣΕΓΑΣ.

Δεν έχει αποδοθεί ο απολογισμός της διάθεσης εισιτηρίων, ύψους 250 εκ. δραχμών, από το ΣΕΓΑΣ. Χάθηκαν στα «ερείπια» του παλιού σταδίου Καραϊσκάκη και δεν «σώθηκαν» όταν γκρεμίστηκαν.

Τα έργα και οι προμήθειες έγιναν χωρίς καμία διαδικασία, ενώ έγιναν διπλοπληρωμές δαπανών και υπερτιμολογήσεις. Ως τρανό στοιχείο διασπάθισης δημοσίου χρήματος αναφέρεται η πληρωμή «εθελοντών» με 600.000.00 δρχ. Στελέχωση του γραφείου τύπου με επικεφαλής «αρχιπασόκο» δημοσιογράφο που πήρε 10 εκ δρχ. και άλλοι δημοσιογράφοι 12 εκ δρχ.

Εισιτήρια αγώνων 392.120.000 δρχ., που ουδέποτε αποδόθηκε λογαριασμός από το ΣΕΓΑΣ και φύλακας πληρώνεται το 1997 με 1.000.000 δρχ.

 

 

Κοινή συνέντευξη τύπου παρεχώρησαν ο Πρόεδρος, ο εκπρόσωπος τύπου και ο Γραμματέας Θεσμών του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ανατροπής (ΧΡΙ.Κ.Α.) στην οποία μεταξύ άλλων ειπώθηκαν και τα εξής:

«Για άλλη μια φορά το ΧΡΙ.Κ.Α. έφερε στην Βουλή το πόρισμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το “Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου 1997” το οποίο έμεινε στα κρυφά από πέρσι τον Ιούλιο που τελείωσε (μετά από 17 χρόνια!), χωρίς δυστυχώς να “ανοίξει μύτη” και δίχως ακόμα να υπάρχει εισαγγελική εντολή για που εντάλματα σύλληψης (!).

Τα πρόσωπα που αναφέρονται στο πόρισμα είναι όλοι τους, ένας και ένας, επιφανείς του “Πασοκικού καθεστώτος”, που μεγαλούργησε και λίγο μετά στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, όπου η ρεμούλα χωρίς αμφιβολία ανάχθηκε σε επιστήμη!

ο πρόεδρος του ΧΡΙ.Κ.Α. Νίκος Νικολόπουλος

 

“Αστέρια” της “πράσινης εποχής” που έχει μείνει στην Ιστορία ως η “χρυσή περίοδος της διαπλοκής και της αρπαχτής”», είπε ο Νίκος Νικολόπουλος στους δημοσιογράφους και συνέχισε: .

Φυσικά θα πρέπει να υπενθυμιστεί ότι η ιστορία της εν λόγω διοργάνωσης με την τεράστια διασπάθιση δημοσίου χρήματος, εξελίσσεται με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, σημερινό αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Κυβέρνησης Σαμαρά, στο τιμόνι του υπουργείου Πολιτισμού. Τον πολύ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο που βαρύνεται εκτός από τον συγκεκριμένο διαχειριστικό έλεγχο και από μια ακόμα βαριά αμαρτία:

Την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Θεσσαλονίκης.

Σχετικά τώρα με το σκάνδαλο του Παγκοσμίου Στίβου το 1997, κρατηθείτε:

Ο αρχικός προϋπολογισμός ξεκίνησε από τα 2,5 δις για να πάει στα 9 δις και να εκτοξευτεί τελικώς στα 19 δις δρχ. και κάτι. Κοντά στα 60 εκ ευρώ δηλαδή!

Λεφτά του μέσου Πολίτη που σήμερα ο Σαμαράς και ο ίδιος ο Αρχηγός της “Εγκληματικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ”, ο “πολύς ύπαρχος του Τιτανικού” ζητά να τα ξαναπληρώσει ο φτωχοποιημένος και καταληστευμένος Ελληνικός Λαός. Σύμφωνα με τον έλεγχο των ορκωτών λογιστών κατά τα επίσημα έγγραφα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η δαπάνη τέλεσης των αγώνων έφτασε τα 19 δισεκατομμύρια δραχμές (δηλαδή, 56 εκατ. ευρώ).

Στο πόρισμα των 100 σελίδων, του Ελεγκτικού Συνεδρίου προκύπτουν σημεία και τέρατα. Αξίζει να διαβάσετε τα καταγραφόμενα στην ερώτηση που καταθέσαμε προς τον Πρωθυπουργό».

ο εκπρόσωπος τύπου του ΧΡΙ.Κ.Α. Γιώργος Κανελλάκης

 

Εξάλλου ο εκπρόσωπος τύπου του ΧΡΙ.Κ.Α., Γ. Κανελλάκης απεκάλυψε ότι : «Θα σταλεί όλος ο φάκελος στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια, στα Χριστιανοδημοκρατικά Κόμματα της Ευρώπης καθώς και στις Ευρωπαϊκές Αθλητικές Οργανώσεις» και υπενθύμισε ότι:

«Το Ελεγκτικό Συνέδριο για όλα τα παραπάνω απέστειλε σημειώματα (φύλλα μεταβολών και ελλείψεων) στους υπεύθυνους ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ υπολόγους, ζητώντας τους, ούτε λίγο ούτε πολύ, να προσέλθουν για διευκρινίσεις, αλλά και να γυρίσουν πίσω τα «αχρεωστήτως καταβληθέντα».

Τέλος, με δήλωση του ο Γραμματέας Νομικών Υποθέσεων και προστασίας των αδυνάτων του ΧΡΙ.Κ.Α. , Ν. Ρουσσόπουλος υπογραμμίζει : «Το ένοχο κυβερνητικό «κουκούλωμα» που προσφέρει ο Α. Σαμαράς, ύψους 30 εκ. ευρώ στα «τρωκτικά» του ΠΑΣΟΚ αποδεικνύει και κάτι άλλο όμως ακόμη χειρότερο: η μη λειτουργία και κακοποίηση των θεσμών της χώρας.

Επί 17 χρόνια σέρνεται μια ΣΚΑΝΔΑΛΑΡΑ μεγατόνων και οι βασικοί ύποπτοι δεν διώκονται, δεν τιμωρούνται. Αφήνονται ελεύθεροι να χτίσουν καριέρες, να καταλαμβάνουν δημόσιες θέσεις κύρους και εξουσίας, να διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα, να συνθλίβουν όσους τους ασκούν κριτική.

Με άλλα λόγια οι μέχρι πρότινος «Πατριάρχες» προοδευτικοί , εκσυγχρονιστές του Ελληνικού Αθλητισμού, οι «Μεγάλοι Τιμητές» των Αξιών του Πολιτισμού, του Ωραίου, του Μεγάλου, του Αληθινού αποδεικνύονται με τα πιο επίσημα έγγραφα ότι ήταν σάπιοι μέχρι το μεδούλι.

Ήταν Μαφιόζοι με την ακριβή σημασία του όρου, δηλαδή μέλη εγκληματικής οργάνωσης, η οποία μέσω των μελών της καταλάμβανε δημόσιες θέσεις και μετά μοίραζε το κρατικό χρήμα σε ανθρώπους και επιχειρήσεις οι οποίες της άνηκαν»

ο γραμματέας θεσμών και διαφάνειας του ΧΡΙΚΑ Ν. Ρουσσόπουλος

 

Επειδή το διαβιβαστικό της Εισαγγελίας Πρωτοδικών (Α.Π. 65378), με την υπογραφή του κ. Π. Πούλιου, έχει ημερομηνία 23-07-2007, ενώ το πόρισμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου παραδόθηκε τον Ιούλιο του 2013, ζητάμε μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, με κοινοποίηση στην Εισαγγελία Αρείου Πάγου, η Κυβέρνηση , οι συνένοχοι δημόσιοι υπάλληλοι και οι επίορκοι κρατικοί λειτουργοί, να παραδώσουν όλα τα στοιχεία στις Ελληνικές Δικαστικές Αρχές, βάσει του Συντάγματος και του ΟΡΚΟΥ που έδωσαν, έτσι ώστε οι κλέφτες, οι επίορκοι και οι καταχραστές να λογοδοτήσουν επιτέλους ενώπιον της Δικαιοσύνης και να ΦΕΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΧΡΗΜΑΤΑ που φορτώθηκαν στις πλάτες αθώων ανθρώπων και κατέστρεψαν το μέλλον της χώρας μας.

Μέχρι τώρα οι συγκυβερνώντες «ΣΩΤΗΡΕΣ» κρατούν την υπόθεση στον «πάγο» και οι εγκληματίες κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι.

Οι Έλληνες πολίτες απαιτούν Δικαιοσύνη και τα ΚΛΟΠΙΜΑΙΑ ΤΩΡΑ να επιστρέψουν στα Δημόσια Ταμεία!»

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος