Loading...
 Start Page
Ν. Νικολόπουλος: Συνάντηση του συλλογικού φορέα των μικρο-ομολογιούχων

Με πνεύμα κατανόησης και σε φορτισμένο από τις τραγικές αναφορές κλίμα, ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ανατροπής Νίκος Νικολόπουλος δέχθηκε στο γραφείο του τους εκπροσώπους των πρώτων θυμάτων της αιμοβόρας πολιτικής των κυβερνήσεων του Μνημονίου, που δεν είναι άλλοι, από τους μικρο-ομολογιούχους. Ο Ν. Νικολόπουλος άκουσε επί αρκετά λεπτά σαστισμένος τις προσπάθειες των πολιτών να διεκδικήσουν το δίκιο τους επί τόσους μήνες, έπειτα από το ανελέητο πογκρόμ της Κυβέρνησης της πατρίδας τους στις οικονομίες μιας ζωής. Της πατρίδας εκείνης την οποία εμπιστεύτηκαν τυφλά και από την οποία περίμεναν να σεβαστεί τις στοιχειώδεις αρχές της ίσης & δίκαιης μεταχείρισης απέναντί τους. Αντί για το τελευταίο, εισέπραξαν αυθαιρεσία και απύθμενο θράσος, καθώς, καμία δικαιολογία ή απολογία δεν ευσταθεί (ούτε και τους δηλώθηκε με τρόπο αξιοπρεπή & νομότυπο) για την τραγική απώλεια του κομποδέματός τους, που εμπιστεύτηκαν στο Κράτος Δικαίου της χώρας μας.

Αλλά είπαμε, ότι το Κράτος Δικαίου ήταν το πρώτο θύμα των πολιτικών του Μνημονίου. Η κυβέρνηση Σαμαρά, πιστός ακόλουθος & συνοδοιπόρος των κυβερνήσεων Παπαδήμου & Παπανδρέου, θυσίασε στο βωμό των συμφερόντων του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος το Δημόσιο συμφέρον των Ελλήνων πολιτών. Τους εξαπάτησε, γιατί στον όρκο ανάληψης καθηκόντων του, κάθε Πρωθυπουργός ή Υπουργός δεσμεύεται με όρκο να το προστατεύει. Και είναι εξόχως θλιβερό το ότι σε αντίστοιχη συγκυρία παλιότερης ιστορικής περιόδου, εθνικός κυβερνήτης της χώρας μας, μη συμβαδίζοντας με τα Δημοκρατικά ιδεώδη (Ι. Μεταξάς), πρόβαλε διεθνώς άκρως θετικά την ανάγκη επιβίωσης των ελλήνων πολιτών από την αποπληρωμή των δόσεων ενός αντίστοιχα καταπιεστικού δανείου, που τότε είχε πνίξει τον ελληνικό κόσμο. Μάλιστα, είχε προσφύγει και στην Κοινωνία των Εθνών προς τον ιερό αυτό σκοπό, με εξόχως θεαματικά αποτελέσματα.

Εξάντλησε κάθε περιθώριο και δυνατότητα που είχε στη διάθεσή του θεσμικά,

προκειμένου να βοηθήσει τον τόπο του.

Τι ειρωνία! Θα περίμενε κανείς ένας πιο σπουδαγμένος & μεγαλωμένος μέσα στα δημοκρατικά ιδεώδη πολιτικός να έχει δρομολογήσει πολύ περισσότερες ενέργειες προς την ίδια κατεύθυνση. Ποιος πιστεύει, αληθινά, ότι δεν υπήρχαν περιθώρια; Πάντως, δεν θα περίμενε κανένας να “κουρέψει” η κυβέρνηση της χώρας τις οικονομίες των μικρών/μη προνομιούχων πολιτών, αφήνοντας ανέγγιχτα τα αποθέματα καταθέσεων των μεγάλων “funds”. Ούτε ένας ...Δικτάτορας, κε Σαμαρά, δεν έδρασε έτσι όπως εσείς και η κλίκα συμφερόντων που υπηρετείτε! Βέβαια, αυτός ο δικτάτορας έμεινε τελικά στην ιστορία για το “ΟΧΙ” που ξεστόμισε στους εχθρούς της Ελλάδας που ήρθαν στην πόρτα μας με τα όπλα. Γιατί, άραγε, το “ΟΧΙ” αυτό δεν μπορέσατε να το πείτε εσείς στη συγκεκριμένη συγκυρία, έστω με κάποια καθυστέρηση ή (γιατί όχι) και μεταμέλεια, κε Πρωθυπουργέ; Αυτή η ρετσινιά θα σας ακολουθήσει στην ιστορία και θα λερώνει το όνομά σας στα επόμενα χρόνια και αιώνες: Ο Πρωθυπουργός που “έκανε μάγκες” τους ξένους χρηματο-οικονομικούς μεγαλοκαρχαρίες, οδηγώντας στη σταύρωση τον ίδιο το λαό του! Και εις άλλα με υγεία, κε Πρωθυπουργέ!!!

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος