Loading...
 Start Page
Ο Νίκος Νικολόπουλος στην Περιφερειακή Σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία εκπροσωπώντας τους ΑΝΕΛ

Το ζήτημα των Γερμανικών αποζημιώσεων για μας είναι μεγίστης σημασίας

Με τις τελευταίες Κυριακάτικες πρωινές συναντήσεις ολοκλήρωσε τις επαφές του στην επαρχία των Καλαβρύτων ο Βουλευτής Αχαΐας και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Νίκος Νικολόπουλος.

Ο Νίκος Νικολόπουλος επανέλαβε τη δέσμευσή του Πάνου Καμμένου, των ΑΝΕΛ αλλά και του ίδιου προσωπικά, να διεκδικήσουν τις Γερμανικές αποζημιώσεις δηλαδή, το ποσό των πολεμικών επανορθώσεων και του αναγκαστικού δανείου.

Το ζήτημα για μας είναι υψίστης σημασίας και προτεραιότητας.

 

Ν. Νικολόπουλος: Αναγκαίο ένα Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης

Εκπροσωπεί τους ΑΝΕΛ στην Περιφερειακή Σύσκεψη ΣΥΡΙΖΑ

για την Οικονομία στην Τρίπολη

Το μεσημέρι της Κυριακής ο Νίκος Νικολόπουλος εκπροσωπώντας τον Πάνο Καμμένο και τους ΑΝ.ΕΛ. στην Περιφερειακή Σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, για την Οικονομία που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη, παρουσίασε τις προτάσεις για την έξοδο από την κρίση και του Σχεδίου των ΑΝΕΛ, του Άρματος Πολιτών και του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος για την Εθνική Ανασυγκρότηση

«Η χώρα έχει ανάγκη ένα ριζοσπαστικό Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, με στόχους και προτεραιότητες που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες της Εθνικής οικονομίας και της Ελληνικής κοινωνίας.

Μόνο η εφαρμογή ενός τέτοιου Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, μπορεί να δημιουργήσει τις ικανές, αλλά και αναγκαίες συνθήκες για την έξοδο της χώρας από την κρίση και την Εθνική Αναδημιουργία».

Τα παραπάνω επεσήμανε κατά την έναρξη της τοποθέτησης του ν Σύσκεψη και συνέχισε παρουσιάζοντας έναν «οδικό χάρτη» με θεσμικές, αναπτυξιακές και φορολογικές παρεμβάσεις, οι οποίες θα οδηγήσουν στην ανάκτηση της Εθνικής Κυριαρχίας και στην δημιουργία μιας κοινωνίας δικαίου, αξιοπρέπειας και ίσων ευκαιριών.

Οι κυριότερες από αυτές τις παρεμβάσεις έχουν ως εξής:

- Συντακτική Εθνοσυνέλευση και Νέο Σύνταγμα, το οποίο θα αποτελέσει την αρχή της Τέταρτης Ελληνικής Δημοκρατίας και θα γίνει ο καταλύτης για έναν ελπιδοφόρο κοινωνικό μετασχηματισμό.

- Επαναπροσδιορισμός του ρόλου του κράτους σε ρόλο επιτελικό, που θα ελέγχει χωρίς να ρυθμίζει ασφυκτικά την ελεύθερη λειτουργία της αγοράς, με αξιόπιστους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

- Ανάταξη και επαναθέσπιση ενός νέου Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης (ΣΚΑ), οικονομικά μακροχρονίως βιώσιμου, αλλά και κοινωνικά δίκαιου και αποτελεσματικού.

- Απλό, σταθερό, δίκαιο και αναπτυξιακό φορολογικό σύστημα (για 10 τουλάχιστον έτη με συνταγματική κατοχύρωση).

- Προσαρμογή των φορολογικών απαιτήσεων στις πραγματικές φοροδοτικές ικανότητες των Ελλήνων, με παράλληλη καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

- Καταγγελία των δανειακών συμβάσεων και κατάργηση όλων των νόμων που θεσπίστηκαν σε εκτέλεση δανειακών συμβάσεων και μνημονίων.

- Διεκδίκηση των πολεμικών επανορθώσεων και του αναγκαστικού κατοχικού δανείου από τη Γερμανία και εγγραφή τους στον Κρατικό Προϋπολογισμό.

- «Κούρεμα» στα δάνεια των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜμΕ) και των υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Ρύθμιση «κόκκινων» δανείων, δυνατότητα εξόφλησης χρεών μέσω πολλών δόσεων.

- Ίδρυση κρατικής τράπεζας ειδικού σκοπού, η οποία θα δανείζεται απευθείας από την ΕΚΤ και θα χρηματοδοτεί Ελληνικές επιχειρήσεις (κατά προτίμηση εκείνες που εντάσσονται στους στρατηγικούς παραγωγικούς τομείς Εθνικής προτεραιότητας) με χαμηλότοκα δάνεια.

- Ενίσχυση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) με αξιοποίηση (στους στρατηγικούς παραγωγικούς τομείς εθνικής προτεραιότητας) των Εθνικών και κοινοτικών πόρων.

- Ανακήρυξη της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) και τιτλοποίηση των μελλοντικών εσόδων από την εκμετάλλευση του υποθαλάσσιου πλούτου (πετρελαίου και φυσικού αερίου).

Η πρώτη προεκλογική συγκέντρωση του Ν. Νικολόπουλου στην Πάτρα

Εξάλλου την Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου στις 07.00 το απόγευμα ο Νίκος Νικολόπουλος πραγματοποιεί την πρώτη προεκλογική του συγκέντρωση στην Πάτρα στο ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ (Όθωνος Αμαλίας 16 και Αράτου), με κεντρικό σύνθημα «ΑΝΑΤΡΟΠΗ: Τώρα ή Ποτέ»

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2023 Νίκος Ι. Νικολόπουλος