Loading...
 Start Page
Νίκος Νικολόπουλος: Το «παρακράτος» του κ Στουρνάρα,  από σήμερα θρηνεί  την απώλεια της ναυαρχίδας των τραπεζών λόγω της αποπομπής  του Λ. Φραγκιαδάκη

«Το «παρακράτος» και ο κ. Στουρνάρας, από σήμερα φαίνεται ότι θρηνούν την απώλεια της ναυαρχίδας των τραπεζών λόγω της αποπομπής του "μέγιστου" Φραγκιαδάκη. Το σύστημα της διαπλοκής που περιλαμβάνει τραπεζίτες , επιχειρηματίες, πολιτικούς και δημοσιογράφους, που διαλαλεί συστηματικώς ότι ο κοινοβουλευτικός ιδρώτας που χύνουμε στις εξεταστικές και στα εισαγγελικά γραφεία είναι άνευ αξίας και αποτελέσματος, έφαγε ένα “χαστουκάκι”. Οσονούπω έρχονται και τα λακτίσματα από τη Δικαιοσύνη».

 

Τα ανωτέρω καυστικά σχόλια έκανε ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις και εν συνεχεία αναλυτικά είπε:

«Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι, η άνωθεν «παραγγελθείσα» παραίτηση του κ. Λεωνίδα Φραγκιαδάκη, έρχεται την κρίσιμη στιγμή που σηματοδοτεί για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα η ολοκλήρωση των stress tests και το μαζικό ξεπούλημα των κόκκινων δανείων των Ελλήνων δανειοληπτών στα funds και τις εταιρείες διαχείρισης. Και δεν προκαλεί καμία έκπληξη, αφού παραγγέλθηκε από τον μεγαλομέτοχο της τράπεζας, το ΤΧΣ, που κατέχει το 40,39% των μετοχών της, την ίδια ώρα μάλιστα που ο κος Φραγκιαδάκης απολάμβανε την στήριξη του SSM, ακόμη και μετά το εξευτελιστικό ναυάγιο της πώλησης της «Εθνικής Ασφαλιστικής» σε αεριτζήδες ψευτοεπενδυτές και, επίσης, μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου του «ΛΕΠΕΤΕ», που εξαφάνισε τα χρήματα 16.500 συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας.

Είναι πλέον προφανές ότι οι πρακτικές και οι άνθρωποι του παρελθόντος και του συστήματος που μας οδήγησε στην κρίση δεν μπορούν να σταθούν την επόμενη μέρα. Και ότι οι «σωτήρες» της ελληνικής οικονομίας, ο κεντρικός τραπεζίτης και, μαζί του, οι «γνωστοί – άγνωστοι» καθοδηγητές του κ. Φραγκιαδάκη, δεν μπόρεσαν να τον σώσουν.

Επί πολλά χρόνια, έχω καταθέσει εκατοντάδες ερωτήσεις και αναφορές για κορυφαία σκάνδαλα και ζητήματα διαφθοράς, εμμένοντας πεισματικά στην αποκάλυψη της αλήθειας, παρά τις όποιες πιέσεις ή ακόμα και απειλές έχω δεχτεί κατά καιρούς.

Με την Εξεταστική Επιτροπή δόθηκε στη Βουλή μία ιστορική ευκαιρία να τελειώνει μία και καλή με το θλιβερό και χρεοκοπημένο παρελθόν, να διερευνήσει πλήρως τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ, συνεπακόλουθα και τις σχέσεις διαπλοκής μεταξύ πολιτικής εξουσίας, μιντιακού κατεστημένου και οικονομικών παραγόντων της χώρας. Από τότε πέρασαν δύο χρόνια… Και ο Στουρνάρας εξακολουθεί να κάνει ακόμα κουμάντο στις τράπεζες παρά τους τριγμούς στην καρέκλα του.

 

Ελπίζω από καρδιάς, η άνωθεν «παραγγελθείσα» παραίτηση Φραγκιαδάκη, να είναι μόνον η αρχή…

Δεν έχουν ξεχάσει οι πολίτες και, ιδιαίτερα, οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες, εκείνοι που παρακολουθούσαν την εξέταση του Διευθύνοντα Συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας Λ. Φραγκιαδάκη στην ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ…. Έχουν καταγραφεί οι υπεκφυγές του πρώην ισχυρού τραπεζίτη που οδηγούσαν στο συμπέρασμα που έχουν καταλήξει εδώ και χρόνια οι Έλληνες φορολογούμενοι, δηλαδή ότι στην δανειοδότηση του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, των ΜΜΕ και των νταβατζήδων επικρατούσε μία πέρα για πέρα παράνομη κατάσταση αμοιβαίων «εξυπηρετήσεων», πολιτικών - και όχι μόνον - εκβιασμών, χτυπημάτων κάτω από τη μέση και οικονομικής εξάρτησης, με κεντρικό τον ρόλο των τραπεζών ανάμεσα στο οικονομικό και το πολιτικό κατεστημένο, που με μία λέξη αποκαλείται στην πολιτική σκηνή με τον κομψό όρο «ΔΙΑΠΛΟΚΗ».

Εξακολουθώ να πιστεύω ότι δύο χρόνια μετά ο κατάλογος του “επιφυλάσσομαι” του κ. Φραγκιαδάκη μπορεί να γίνει το κατηγορητήριο της Εθνικής, αφού ταιριάζει με εκείνο της διοίκησης του Τ.Τ. για τα δάνεια που χορηγήθηκαν… στον κ. Κοντομηνά και στους λοιπούς κατηγορούμενους της ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΟΚΡΑΤΙΑΣ. Έχει άλλωστε καταγραφεί στα πρακτικά της Βουλής η προειδοποίηση μου ότι, το επόμενο «επεισόδιο», θα λάβει χώρα στις δικαστικές αίθουσες. Θα παρακαλούσα, είπα τότε προφητικά, να συμπεριληφθούν σε έναν κατάλογο όλα τα «επιφυλάσσομαι» του μάρτυρα, γιατί είναι πάρα πολύ σημαντικά».

 

(Σημείωση:

Η εξέταση Φραγκιαδάκη από τον Νίκο Νικολόπουλο στην εξεταστική για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ: http://www.xristianodimokrates.gr/?section=16043&page1541=18&language=el_GR&itemid1541=18049&detail1541=1 )

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος