Loading...
 Start Page

Παρασκευή 08-5-2009

Ξενοδοχείο PORTO PALACE

 

 

Φίλες και φίλοι της Θεσσαλονίκης,

Η απόφασή σας να βγείτε για άλλη μια φορά μπροστά και πρώτοι από όλους στην μάχη των Ευρωεκλογών, είναι και δική μας απόφαση και επιβεβαιώνει ότι είμαστε όλοι όσοι είμαστε εδώ δύναμη πρωτοπορίας.

 

Δεν συμβιβαζόμαστε εμείς με την κρύα σκέψη της μικρής διαφοράς. Δεν καταθέτουμε τα όπλα μπροστά στις δυσκολίες. Παίρνουμε θέση μάχης. Είναι πολιτικά σημαντικό ότι είμαστε όλοι παρόντες. Δεν εφησυχάζουμε. Δεν επαναπαυόμαστε.

Έχουμε μια σημαντική αναμέτρηση σε ένα μήνα που θα κρίνει πολλά. Οφείλουμε όλοι μέσα από τη δραστηριοποίησή μας και τη διαρκή επαφή με τους πολίτες, να συμβάλουμε στη διάδοση και προώθηση των θέσεων, των στόχων και των επιδιώξεών μας.

Πρέπει να διοχετεύσουμε τη δυναμική ορμητικότητα, την ενεργητικότητα, τη ζωντάνια και τη φρεσκάδα ώστε να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα της 7 Ιουνίου.

 

Η επαναστατικότητα, η ζωντάνια, μα προπαντός η δημόσια περπατησιά όλων μας, δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία για τις επιδόσεις και τα αποτελέσματα που θα έχουμε. Στις ευρωεκλογές όμως, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δεν αφορά αποκλειστικά την ανάδειξη 22 Ελλήνων Ευρωβουλευτών που θα εκπροσωπήσουν τα συμφέροντα της Ελλάδας στο Ευρωκοινοβούλιο.

 

Το αποτέλεσμα κυρίως θα δώσει ένα πολιτικό μήνυμα για το τι πρόκειται να συμβεί στο μέλλον. Οι Έλληνες όπως και οι περισσότεροι πολίτες των κρατών - μελών, δεν έχουν δυστυχώς ακόμη αντιληφθεί, ότι η καθημερινότητά τους περνάει πια μέσα από την Ευρωπαϊκή νομοθεσία. Από τις κοινές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου των Υπουργών των κρατών - μελών.

Στόχος μας λοιπόν είναι να διαδοθεί όσο το δυνατόν ευρύτερα το μήνυμα της σημασίας των εκλογών. Είναι ξεκάθαρο, ότι η σημερινή συγκυρία, με τις σημαντικές δυσκολίες, αλλά και με τις ευκαιρίες για δράσεις που περικλείει, απαιτεί, από όλους μας ευθύνη και αποφασιστικότητα.

 

Απαιτεί συγκεκριμένες και αξιόπιστες προτάσεις. Έχοντας εμείς στο μυαλό μας την εικόνα του μέλλοντός μας, έτσι όπως διεξοδικά -στην συντροφιά μας- το έχουμε περιγράψει, έτσι όπως το έχουμε ονειρευτεί, έτσι όπως θα θέλαμε και να συμβεί έχουμε καταφέρει δύο θετικά αποτελέσματα: αφενός μεν γνωρίζουμε που θέλουμε να καταλήξουμε, και άρα έχουμε ξεκάθαρους στόχους, αφετέρου δε «κοιτάζοντας μέσα από το παράθυρο» του θετικού μέλλοντός μας, παίρνουμε δύναμη να ξεπεράσουμε τις δύσκολες καταστάσεις.

 

Νεοδημοκράτισσες και Νοεδημοκράτες,

Εγώ επιμένω, όπως και οι φίλοι μου συναγωνιστές και συνάδελφοί μου, που είμαστε σήμερα εδώ, ότι το λειτούργημα του πολιτικού είναι προνόμιο ελευθερίας, και θα τολμήσω σήμερα εδώ μπροστά σε εσάς, τους γνήσιους πατριώτες, τους ακαταμάχητους αγωνιστές, τους περήφανους συμμαχητές, τους τιμημένους και καλούς φίλους του Ελληνικού Βορρά, να εξομολογηθώ και να σας ομολογήσω ότι για την συντροφιά μας το λειτούργημα του Βουλευτή δεν είναι πράξη «επικοινωνιακή», σχεδιασμός και πρακτική σκοπιμότητας, δημόσια προβολή σε βάθρο αυτοδιαφήμισης και οικοδόμηση προφίλ, για να ξεπερνάει το στάνταρ της μετριότητας.

 

Είναι ουσία που έρχεται μέσα από την αμεσότητα της κοινωνίας με την πολιτική. Είναι μερισμός, είναι αποστολή ευθύνης και θυσιαστική στάση ζωής. Είναι κοινή μετοχή και πρόσβαση στο όραμα και στην προοπτική του Ελληνικού λαού. Στην τρέχουσα περιπέτεια, που δε λείπουν και οι εκτροπές και οι κενοφωνίες, ο Βουλευτής, είναι δεσμευμένος να τις αντιμετωπίζει γενναία. Και με παρρησία ηρωϊκή και μαρτυρική, να φανερώνει στις προβληματισμένες συνειδήσεις του λαού του, την αλήθεια που σώζει.

 

Δεν του συγχωρείται η επιφυλακτική σιωπή. Δεν τον καλύπτουν τα μισόλογα

και οι συμβιβαστικές διατυπώσεις. Δεν του επιτρέπεται να παραβιάζει την εντολή που εσείς δίνετε. Δεν του επιτρέπεται να υποχωρεί ή έστω να χαλαρώνει από την μαχητική διεκδίκηση των λύσεων με αφορμή την οποιαδήποτε σκοπιμότητα ή οποιαδήποτε υψηλή φιλοδοξία. Είμαι υπερήφανος γιατί και εγώ υπήρξα πρωτοστάτης μαζί με την ενθουσιώδη πολιτική παρέα μας της επιλογής που ένωσε την παράταξη και πρόσφερε νίκες στο λαό της Νέας Δημοκρατίας.

Και αυτό το ξέρουμε όλοι καλά. Για να κρατηθεί όμως κάποιος στη ζωή της Παράταξης, συναγωνιστές μου της Μακεδονίας δεν φτάνει να είναι μόνον Καραμανλικός, όπως άλλωστε είμαστε όλοι, -αφού και εκείνοι που είχαν διαφορετική επιλογή ή δυσπιστούσαν και αμφισβητούσαν την υπόδειξη μας το 1997 σήμερα μας δικαιώνουν- πρέπει λοιπόν να διακατέχεται από έναν υγιή θυμό και μια βαθιά αγάπη, δηλαδή από έναν έρωτα για την πολιτική.

 

Οι αδικίες που επικρατούν στις κοινωνίες, όλους μας βασανίζουν και μας εξαναγκάζουν να επαναστατούμε. Όπως ξέρετε ο καπετάνιος εγκαταλείπει τελευταίος, όχι πρώτος.

Αντιστέκεται με όλες του τις δυνάμεις. Μπροστάρης ο βουλευτής, χαράζει την ορθή πορεία και προτρέπει το κοινωνικό σύνολο να την ακολουθήσει. Δεν παρεκκλίνει, διότι μ΄ αυτά και μ΄ αυτά το καράβι τραβάει ολοταχώς για τα βράχια....

Μόνον πολιτικοί οι οποίοι δεν υπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα, όπως ο Πρωθυπουργός και Αρχηγός μας αλλά είναι αφοσιωμένοι στο Σύνταγμα και παλεύουν για την κοινή ευημερία του λαού και του τόπου, αυτοί όπως είμαστε όλοι εμείς, αυτοί μπορούν να λύσουν τα προβλήματα με τον καλύτερο τρόπο. Αυτός είναι ο δικός μας ηγέτης. Ο Κώστας Καραμανλής που υπήρξε ο νεότερος Αρχηγός μας και ταυτόχρονα ο μακροβιότερος, που υπηρετεί μέχρι σήμερα και θα εξακολουθεί να υπηρετεί με επιτυχία τον τόπο για πολλά χρόνια από τη θέση του Πρωθυπουργού της Ελλάδος.

 

Όμως αυτού του είδους οι πολιτικοί βρίσκονται έξω από την «πλουτοκρατία» των κομμάτων ή την αριστοκρατία των διαπλεκόμενων.

 

Φίλες και φίλοι,

Υπήρξαν γεγονότα που ίσως μας πίκραναν. Και άλλα που σίγουρα μας αποπροσανατόλισαν. Τα παπαγαλάκια παραμόρφωσης της πολιτικής, βρίσκοντας πλούσιο έδαφος σε νοοτροπίες απολιτίκ και σε χαλαρές συνειδήσεις, λειτούργησαν και διαμόρφωσαν ένα περιβάλλον που δεν μας αξίζει. Αλλά πρέπει και να κοιτάξουμε γύρω μας για να δούμε και τα επιτεύγματα μας. Τα όσα έγιναν την τελευταία πενταετία. Δεν πρέπει να μείνουμε στην μέση του δρόμου. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στους λαικιστές και τους παροχολόγους να περάσουν.

 

Η αλήθεια στο τέλος θα νικήσει. Και η πραγματική πολιτική θα πάρει την «εκδίκηση» της. Χρειαζόμαστε αποφάσεις και άλλη ρότα. Θέλω να ξέρετε ότι και εγώ κάνω και θα κάνω, όπως και εσείς, όπως και η πολιτική μας συντροφιά, ότι περνάει από το χέρι μας για να κερδίσουμε και αυτή τη μάχη,

την μάχη των Ευρωεκλογών. Χρειάζεσαι και εσύ και φυσικά δεν περισσεύει κανείς. Στο κάδρο της Ν.Δ. χωράμε όλοι. Περάσαμε τους «φθινοπωρινούς» και «χειμερινούς» ύφαλους και τώρα είναι η ώρα για αντεπίθεση. Η «βαρυχειμωνιά» έφυγε και η άνοιξη έρχεται.

Επανασχεδιασμός χρειάζεται και με ταχείς διαδικασίες. Επειγόντως......Πριν να είναι πολύ αργά......Μέχρι τις Ευρωεκλογές ο Κώστας Καραμανλής θα συσπειρώσει ξανά γύρω του τους πολίτες, ψηφοφόρους, οι οποίοι έχουν φοβηθεί από το επερχόμενο «τσουνάμι» και επιλέγουν κυβέρνηση σιγουριάς και όχι «περιπέτειας», όπως καταγράφεται και στις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

 

Έχει παρέλθει η εποχή που ο κόσμος αντιμετώπιζε τα κόμματα και τους πολιτικούς ως θαυματοποιούς. Και όποιος εξακολουθεί να το πιστεύει μάλλον βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου. Και τώρα παρακαλώ τον εκπρόσωπο της κομματικής μας οργάνωσης, τον φίλο και συμμαχητή τον πρόεδρο της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης κ. Βάκη Φραντζή να ανεβεί στο βήμα.

Σας ευχαριστώ

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος