Loading...
 Start Page
ΟΜΙΛΙΑ Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ  ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

 

«Ακριβώς ό,τι… δεν χρειάζεται η χώρα!»

 

Τη βεβαιότητα πως το νέο πολυνομοσχέδιο που φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση και το οποίο αφορά τα νέα φορολογικά μέτρα και παράλληλα, ρυθμίσεις για τη δημόσια διοίκηση (ενιαίο μισθολόγιο, βαθμολόγιο, κλπ), είναι αντίθετο με την προσπάθεια εξόδου της χώρας από τη κρίση, και ως εκ τούτου αναποτελεσματικό, διατύπωσε ο Τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ., βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Ι. Νικολόπουλος, μιλώντας το απόγευμα της Δευτέρας στην έκτακτη ολομέλεια του Τομέα Εργασίας του κόμματος.

 

Ο κ. Νικολόπουλος επεσήμανε πως αφού τα τελευταία δύο χρόνια, η κυβέρνηση δεν κατάφερε να υλοποιήσει ούτε μια αποκρατικοποίηση, δεν πέτυχε την αξιοποίηση ούτε ενός ακινήτου της δημόσιας περιουσίας, δεν συγκράτησε της προσλήψεις αλλά διόρισε πάνω από 25.000 νέους υπαλλήλους και… πέτυχε να διατηρήσει το έλλειμμα στα επίπεδα εισόδου στο Μηχανισμό Στήριξης (8,5%), προχωράει σε εσπευσμένη λήψη πολύ σκληρών, αντικοινωνικών και αντιοικονομικών μέτρων.

 

«Το πολυνομοσχέδιο είναι μνημείο ωραιοποίησης μιας νομοθετικής πρωτοβουλίας που στοχεύει στην δραστική μείωση των μισθών των υπαλλήλων του Δημοσίου και του Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, στην αποδιοργάνωση της Δημόσιας Διοίκησης, στην φορολογική αφαίμαξη κυρίως των πολύ χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων και στην επιδείνωση της λειτουργίας της αγοράς εργασίας»τόνισε ο κ. Νικολόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε σε «πόλεμο» που έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση κατά των δημοσίων υπαλλήλων και σε αποθέωση του «κοινωνικού αυτοματισμού», ο οποίος στοχεύει να φέρει τον δημόσιο απέναντι στον ιδιωτικό τομέα και την μία επαγγελματική ομάδα απέναντι στην άλλη.

 

Κεφάλαιο – κεφάλαιο, ο Τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ. παρουσίασε και ανέλυσε το πολύνομοσχέδιο, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει νέο «ψαλίδι» 20% στις συντάξεις πάνω από 1.000 ευρώ, αλλά και στις επικουρικές συντάξεις και στο εφάπαξ.

 

Επίσης, χαρακτήρισε «σύστημα για την επανίδρυση του πασοκικού κομματικού κράτους» το νέο βαθμολόγιο στο Δημόσιο, το οποίο προβλέπει ως βασικό κριτήριο την προϋπηρεσία (το 36% των υπηρετούντων υπαλλήλων διορίστηκε την περίοδο 1981-1989), την απαξίωση των υπαλλήλων ΠΕ υψηλών προσόντων και την πλήρη παντοδυναμία των – κομματοκρατούμενων – υπηρεσιακών συμβουλίων. «Το νέο μισθολόγιο βαθμολόγιο, εάν μελετηθεί στην ουσία του, ουσιαστικά πριμοδοτεί το εισόδημα της «γενιάς του 83», αφού είναι η μόνη κατηγορία υπαλλήλων η οποία στις περισσότερες των περιπτώσεων αυξάνει τις αποδοχές της σε σχέση με όλους τους υπολοίπους υπαλλήλους οι οποίοι υπόκεινται σε σημαντικές μειώσεις. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι οι υπάλληλοι ΔΕ & ΥΕ σε καθαρές αμοιβές προσεγγίζουν πλέον τις αμοιβές της συλλογικής σύμβασης και ενδεχομένως κατεβαίνουν και κάτω από αυτές, ενώ σειρά συναδέλφων απλοί ΠΕ (μέσω ΑΣΕΠ) βλέπουν το εισόδημά τους να καταρρέει» σημείωσε ο κ. Νικολόπουλος.

 

«Παρανοική» χαρακτήρισε ο κ. Νικολόπουλος και την κατάργηση των οργανικών θέσεων όσων εισέρχονται σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα.  Ο στόχος, επεσήμανε, είναι να μην μπορούν οι εισερχόμενοι στην εργασιακή εφεδρεία να αναζητήσουν θέση απασχόλησης! «Σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν. Πετιούνται και πάλι με οριζόντιες διατάξεις, χωρίς κριτήρια, άνθρωποι που μπορεί να κατέχουν μεγάλη τεχνογνωσία λόγω της πολύχρονης εμπειρίας τους» τόνισε.

 

Σε ό,τι αφορά τις ρυθμίσεις των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ο Τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ. υπογράμμισε πως με τις παραγράφους 5, 6 και 7 του άρθρου 37 ουσιαστικά καταργούνται οι κλαδικές συμβάσεις.  «Παράλληλα, προετοιμάζουν το έδαφος για την …κατάργηση των συλλογικών οργάνων εργοδοτών όπως η ΕΣΕΕ και η ΓΣΕΒΕΕ αφού οι εργοδότες που ανήκουν σε αυτές δεν θα έχουν πλέον κίνητρο συμμετοχής, αφού οι κλαδικές συμβάσεις συνιστούσαν μεγάλο μέρος της δράσης τους.  Οπότε αποδεικνύεται ότι η όλη συζήτηση με την τρόικα για κατάργηση του κατώτατου μισθού ήταν στημένο κόλπο για να φύγει η συζήτηση από το θέμα των κλαδικών συμβάσεων και εύκολα να αποδομηθούν» συμπλήρωσε.

 

Τέλος, ο κ. Νικολόπουλος τόνισε πως η Ελλάδα διαθέτει την παγκόσμια πρωτοτυπία να φορολογεί, όχι απλά τους φτωχούς αλλά και τους ακραία φτωχούς. Με το όριο της φτώχειας να είναι γύρω στα 7000 ευρώ ο φτωχός θα πρέπει να πληρώσει φόρο 200 ευρώ! Επίσης, πρόσθεσε πως το νέο φορολογικό σύστημα – έκτρωμα, φορολογεί υπέρμετρα όσους έχουν παιδιά και «τιμωρεί» τους πολύτεκνους, ενώ τόνισε πως το μάξιμουμ της φορολογικής επιβάρυνσης εντοπίζεται για όσους έχουν εισοδήματα γύρω στις 30.000 ευρώ, δηλαδή «καταστρέφει» τη μεσαία τάξη.

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος