Loading...
 Start Page
Σαφείς απαντήσεις σε θέματα επαναδιαπραγματεύσης για μισθούς συντάξεις και επιμέρους διορθωτικές παρεμβάσεις σε εργασιακά θέματα, έδωσε ο βουλευτής  Αχαΐας και υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας της ΝΔ, Νίκος Νικολόπουλος, απαντώντας σε ερωτήσεις επαγγελματικών φορέων και εκπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων, από την Αχαΐα και την Ηλεία

«Το πρόγραμμα της ΝΔ έχει σχεδιαστεί για άμεση υλοποίηση και προβλέπει: Αποκατάσταση των πολύ χαμηλών συντάξεων και των πολυτεκνικών επιδομάτων, στα επίπεδα που ήταν το 2009. Αποκατάσταση της εξισωτικής για τους κτηνοτρόφους, Αποκατάσταση των ειδικών μισθολογίων των εν ενεργεία αστυνομικών . Άμεση προτεραιότητα οι αμοιβές των χειριστών της Πολεμικής Αεροπορίας.

 

Επίσης, προβλέπεται  αποκατάσταση των ζημιών που επέφερε το κούρεμα του χρέους σε Φυσικά πρόσωπα και Ασφαλιστικά Ταμεία».

Σύμφωνα με τον Αχαιό βουλευτή, μέσα στην ατζέντα των επανα-διαπραγματεύσεων βρίσκονται ακόμη:

Η επέκταση του επιδόματος ανεργίας στα δύο χρόνια, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο εκτάκτου επιδόματος ανεργίας και στους αυτό-απασχολούμενους ή καταστηματάρχες, οι οποίοι έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους λόγω της οικονομικής κρίσης.

«Ακόμη, και εκείνοι που δεν είχαν ποτέ μισθό και ουδέποτε μπήκαν σε ταμείο ανεργίας έχουν δικαίωμα», επισήμανε ο κ. Νικολόπουλος.

 

Ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, υπογράμμισε ακόμη:

«Θα επανα-διαπραγματευθούμε την ρύθμιση των αλλεπάλληλων φορολογικών επιβαρύνσεων των επόμενων μηνών, προκειμένου οι φόροι να μην επιβαρύνουν πάνω από 25% το  μέσο οικογενειακό εισόδημα» και πρόσθεσε:

«Καμία επιπλέον μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Δεν θέλουμε μοντέλο Βουλγαρίας και για αυτό στηρίζουμε τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας ανάμεσα σε εργαζόμενους και εργοδότες.

Στους σχεδιασμούς μας είναι σταδιακά να επανέλθει το αφορολόγητο από τα 5.000 ευρώ – που είναι σήμερα - στις 8.000 ευρώ  και τον επόμενο χρόνο στις 10 χιλιάδες ευρώ. 

Κατάργηση του «χαρατσιού» μέσω της ΔΕΗ και αντικατάστασή του από έναν δίκαιο και «λογικό» ΕΤΑΚ.

Επίσης, σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών, για Νομικά Πρόσωπα αρχικώς στο 15%. Για την επόμενη χρονιά προβλέπεται και άμεση επαναφορά του ΦΠΑ στο 9%, από το 23% που είναι σήμερα.

Επαναδιαπραγμάτευση για περικοπές ύψους 11,5 δις ευρώ για την περίοδο 2012-13, πιθανών και πέραν του 2016.

Στις προσλήψεις στο Δημόσιο θα τηρηθεί η αναλογία 1 προς 10 προκειμένου να απο-συμφορηθεί ο ευρύτερος Δημόσιος Τομέας κυρίως μέσω των συνταξιοδοτήσεων. Για το πλεονάζον προσωπικό οργανισμών του Δημοσίου προβλέπονται συγχωνεύσεις ή καταργήσεις». Ο Νίκος Νικολόπουλος ήταν κατηγορηματικός:

 

«ΔΕ θα απολύεται ο υπάλληλος αλλά θα μπαίνει σε ειδικό καθεστώς, για τρία χρόνια τουλάχιστον, με το βασικό του μισθό και καλυμμένες τις εργοδοτικές εισφορές στο ταμείο του».  

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος