Loading...
 Start Page

Αρ.  Πρωτ.  5980  /  736   /  25-02-2019

 

Ερώτηση και ΑΚΕ

προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Αναφέρομαι στην ερώτησή μου αυτή σε τρεις συγκεκριμένες υποθέσεις που περιγράφονται στο θέμα της και ζητώ μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου απαντήσεις από τους αρμόδιους υπουργούς προς τους οποίους απευθύνεται. Από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και η Εισαγγελία Εφετών Λαμίας προς τις οποίες  κοινοποιώ την ερώτηση αυτή, προκειμένου ν’ αποπληρωθεί η Βουλή των Ελλήνων εάν έχει ήδη διεξαχθεί ή εάν θα διαταχθεί έρευνα αρμοδίως καθ’ όσον κοινοποιήθηκαν στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος συγκλονιστικά έγγραφα στοιχεία  εγώ ,αλλά και άλλα πρόσωπα που κατήγγειλαν γεγονότα και τα οποία ασφαλώς θα μπορέσουν ως μάρτυρες να συνεισφέρουν τα μέγιστα.

ΥΠΟΘΕΣΗ 1.

Ο κατηγορούμενος και -κατά τις εντυπώσεις- με βεβαιότητα βαίνων προς αθώωση, μέσω παραγραφής του αδικήματος, Θεόδωρος Τσουκάτος, ο επιλεγόμενος και "στρατηγός" του κατά Κώστα Καραμανλή "Αρχιερέα της Διαπλοκής" απολογούμενος στο δικαστήριο για τις μίζες από την γερμανική εταιρεία SIEMENS είπε ,μεταξύ άλλων ,ότι "το 2000 εν όψει των εθνικών εκλογών το ΠΑΣΟΚ έλαβε από ιδιωτική χρηματοδότηση 16 δισ. δραχμές. Όμως δεν αποκάλυψε ποιες είναι οι εταιρείες χορηγοί, επικαλούμενος τον ανύπαρκτο και στη Μαφία κώδικα ...εχεμύθειας, καθώς «πολλές από αυτές χρηματοδοτούν και σήμερα πολιτικά κόμματα από κονδύλια που έχουν για δημόσιες σχέσεις».

Ειδικότερα, απολογούμενος ενώπιον των δικαστών του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση της χρηματοδότησης το 1999 με ένα εκατομμύριο μάρκα (420.000 ευρώ) από τη Siemens, χρήματα που φέρεται να κατέληξαν στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο «των δημοσίων σχέσεων που έκανε η εταιρεία με το τότε κυβερνών κόμμα» ο Θεόδωρος Τσουκάτος είπε:

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, από τους ψηφοφόρους που μας στήριξαν, από την ελληνική Δικαιοσύνη, αλλά και τους 12 ανθρώπους που ενεπλάκησαν άθελά τους για να έρθουν τα χρήματα από τη Siemens στο κόμμα"

Προφανώς ο αναφερόμενος ως "στρατηγός των μιζών" Τσουκάτος, είτε με αυτά απείλησε ότι θα ανοίξει το στόμα του ,αν δεν μείνουν ατιμώρητες οι πράξεις του και θα "πάρει κι άλλους στο λαιμό" του, είτε ,εκ του ασφαλούς ,μίλησε με όρους αοριστίας και εχεμύθειας για να εξασφαλίσει ,μετά την δίκη και την ατιμωρησία του, το...μέλλον του από εκείνους ,τους οποίους φωτογράφισε.

Στις υποθέσεις αυτές υπάρχουν ήδη καταθέσεις εκείνων που έδιναν και μάλιστα και μετρητοίς και με καταθέσεις τα χρήματα-μίζες, όπως του στελέχους της ΖΗΜΕΝΣ Κάρλ Χαϊντς Μπερνζάου, ο οποίος  σε επίσημη κατάθεσή του στις 11 Ιουλίου 2007 στις δικαστικές αρχές του Μονάχου  είπε ότι ο Χριστοφοράκος χρημάτιζε ανώτερα στελέχη του ΟΤΕ και επίσης χρημάτιζε ο Χριστοφοράκος και εκείνους που λάμβαναν τις αποφάσεις πάνω από τον ΟΤΕ.

 Ήδη γνωρίζουμε ότι ένας από εκείνους που ελάμβανε αποφάσεις για τα θέματα αυτά, δηλαδή ο πρώην Υπουργός Μαντέλης, καταδικάστηκε για χρηματισμό αλλά σε άλλη χωριστή δίκη παρότι αφορούσε την ίδια υπόθεση ακριβώς!

Όμως το ποσό που φέρεται στην κατηγορία να πήρε ως μίζα είναι υπερβολικά μικρό για λήψη τέτοιας απόφασης και υπερβολικά μεγάλο, ώστε να τιμωρηθεί με ποινή "της πλάκας" μπροστά στην ποινή ,με την οποία καταδικάστηκε καθαρίστρια μητέρα 13 παιδιών στα Γιάννενα, για απλή και ατιμώρητη νομικά, αλλαγή της ημερομηνίας λήψης του πτυχίου της, ενόψει του σκοπού για τον οποίον το έπραξε.

Προκύπτει λοιπόν εξ εγγράφων ότι η Δικαιοσύνη της Ελλάδας, χώρας, η οποία εξαιτίας και της μη απόδοσης δικαιοσύνης βυθίζεται ,δυστυχώς και ΣΗΜΕΡΑ, χειρότερα στον πίνακα της διαφθοράς είχε από το 2007 στα χέρια της στοιχεία για ονόματα πολιτικών και ποσά ,με τα οποία χρηματίσθηκαν.

Τα στοιχεία περιέχονται στις καταθέσεις Γερμανών αξιωματούχων, όπως αυτή από τις 11 Ιουλίου του 2007 του κ. Μπερνζάου, όπου με απόλυτη σαφήνεια ,ομιλεί για λογαριασμούς στην Αυστρία ,στους οποίους η υπηρεσία του κατέθετε χρήματα ,τα οποία έπαιρναν τοις μετρητοίς από τα ταμεία της ΖΗΜΕΝΣ για να χρηματίσουν μέσω Χριστοφοράκου εκείνους πάνω από τον ΟΤΕ που ελάμβαναν αποφάσεις.

Στην υπηρεσιακή και πολιτική ιεραρχία πάνω από τον ΟΤΕ στις λήψεις αποφάσεων τόσο σοβαρών ,ήταν και είναι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Επικοινωνιών ,το Υπουργικό συμβούλιο και ο Πρωθυπουργός.

Ήδη γνωρίζουμε από έγγραφα και πληροφορίες, τις οποίες εάν έχει "χάσει" η Δικαιοσύνη ,διαθέτουμε εμείς και σε εσάς και σε εκείνη ,ότι σε ξενοδοχεία της Αυστρίας ,στα πλαίσια του χρηματισμού, συναντήθηκαν στελέχη της ΖΗΜΕΝΣ και της τότε πολιτικής ηγεσίας της Ελλάδας.

Ήδη γνωρίζουμε ότι κατηγορούμενος στη δίκη Τσουκάτου, εκτός του προαναφερόμενου Γερμανού αξιωματούχου είναι και οι τραπεζίτες Λυγινός και Οσβαλντ, οι οποίοι σε επίσημες καταθέσεις αναφέρονται ως μεταφορείς μετρητών για μίζες σε πολιτικά πρόσωπα, δηλαδή αυτές που έδινε ο Χριστοφοράκος.

Ο τραπεζίτης Οσβαλντ που παραλάμβανε μίζες σε βαλίτσες ,ακόμα και μέσα από το ξενοδοχείο Χίλτον και τις μετέφερε στην Ελβετία, αφέθηκε ελεύθερος ,λίγο πριν κληθεί να μιλήσει και στη δίκη Τσουκάτου και αυτή η απόδραση δεν θα μπορούσε να γίνει αν δεν υπήρχε προετοιμασία διαφυγής στην Ελβετία, όπου βρίσκεται υπό προστασία και ο άλλος Τραπεζίτης και μάλιστα συναντώνται συχνά-πυκνά με τους επίσης αποδράσαντες και διανομείς μίζας Χριστοφοράκο και Καραβέλα.

ΥΠΟΘΕΣΗ 2η

Πληροφορηθήκαμε ότι η ελληνική Δικαιοσύνη έκρινε με την υπ αριθμ  2197/2018 απόφασή της ότι η τράπεζα Πειραιώς, εν τοις πράγμασιν δημόσια τράπεζα, ως συντηρούμενη με δημόσιο χρήμα, «παρέπεισε»  ελληνικό δικαστήριο προκειμένου να βγάλει  με διαταγή πληρωμής(971/2017) ακίνητο εργοστάσιο τεράστιας αξίας στον πλειστηριασμό μέσω παρένθετου νομικού προσώπο, το οποίο εδρεύει στο Λονδίνο, αλλά και στην οδό Φιλελλήνων και Όθωνος 1, με υπεύθυνο φυσικό πρόσωπο, όπως εμφανίζεται στα επίσημα έγγραφά του.

Παρά την καταδικαστική απόφαση, μας καταγγέλθηκε ότι η Τράπεζα συνεχίζει τον πλειστηριασμό ,ως να μην καταδικάστηκε ποτέ από την ελληνική δικαιοσύνη!!!

Και ερευνάται αν γνωρίζουν περί αυτής της τακτικής, η οποία εφαρμόζεται και σε άλλες πλείστες υποθέσεις ,τεραστίων ποσών γνωρίζει ο λαλίστατος και πολυμήχανος και δήθεν απειλούμενος Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, και ο Υπουργός  Δικαιοσύνης ,αποστολή του οποίου είναι να φροντίζει για την έκδοση και εφαρμογή δικαστικών αποφάσεων κατ εφαρμογήν των νόμων και του Συντάγματος και όχι "οικεί και ως έτυχε"...

 ΥΠΟΘΕΣΗ 3η.

Στις πρόσφατες κρίσεις ανώτατων αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας  υπό την προεδρία του αρχηγού της Αριστείδη Ανδρικόπουλου, μεταξύ άλλων προήχθη αξιωματικός που σύμφωνα με απόφαση του Αρχηγείου της Αστυνομίας βραβεύθηκε  διότι "καθοδήγησε άλλους 9 αστυνομικούς "και με "εξαιρετική δραστηριότητα, εργάσθηκαν με σοβαρό αίσθημα ευθύνης, προθυμία, ζήλο και αποφασιστικότητα ,κινηθέντες μεθοδευμένα ,κατόρθωσαν να συλλάβουν στην εθνική οδό άτομο ,το οποίο μετέφερε με το ΙΧΕ ιδιοκτησίας του, ποσότητα ηρωίνης,επιμελώς κρυμμένη στα τοιχώματα του αυτοκινήτου, το οποίο κατασχέθηκε ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών".

 Η Δικαιοσύνη της Λαμίας κράτησε υπο κατηγορία ,η οποία επισύρει ποινή ισοβίων το άτομο αυτό επί δυο χρόνια.

Όμως περίπου 40 ημέρες μετά την σύλληψη το Γενικό Χημείο του Κράτους αποφάνθηκε ότι δεν υπήρχε ηρωίνη, αλλά καφές και παρακεταμόλη και ο πραγματογνώμων διαπίστωσε ότι το άτομο αυτό ήταν οριακής νοημοσύνης και θύμα προφανούς και τεράστιας σκευωρίας ,η οποία ,κατ αποτέλεσμα ,οδήγησε στην φυλάκισή του, στην βράβευση των αστυνομικών που δήθεν διαπίστωσαν με παρουσία σκύλου ότι ο καφές και η παρακεταμόλη ήταν ηρωίνη και στην κατάσχεση του αυτοκινήτου.

Μάλιστα η Δικαιοσύνη της Λαμίας, η οποία διυλίζει τον κώνωπα και καταπίνει την κάμηλο, δεν θα απέσυρε την βαρύτατη και εξοντωτική κατηγορία ΔΥΟ(2) ολόκληρα χρόνια μετά την διαπίστωση ότι είναι καφές και όχι ναρκωτικά, εάν δεν παρενέβαινε Μέσο Ενημέρωσης (Ελευθεροτυπία), η οποία δημοσίευσε ρεπορτάζ με τίτλο "Η ΗΡΩΙΝΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ"!

Σήμερα, ΕΠΤΑ(7) χρόνια μετά την διαπίστωση της σκευωρίας το αυτοκίνητο που κατασχέθηκε όχι μόνο δεν αποδόθηκε ,στο δυστυχές και ανήμπορο άτομο οριακής νοημοσύνης, αλλά βρίσκεται και χρησιμοποιείται κατά τρόπο ανήθικο επί της ουσίας, νομότυπο δε(διάθεση μέσω ΟΔΔΥ) στις αστυνομικές υπηρεσίες της Λαμίας και διατίθεται μάλιστα στην προστασία και δικαστικών της Λαμίας!!!

 Δηλαδή  οι υπηρεσίες της Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης στη Λαμία εργάζονται τόσο καλά ώστε να παρακρατούν  το αυτοκίνητο παρά την διαπίστωση σκευωρίας επτά χρόνια πριν, με πρόσχημα ότι το θύμα δεν βρήκε το θάρρος και τον τρόπο να τους κοιτάξει στα μάτια και με μια βρεγμένη σανίδα παρα πόδας να τους ζητήσει το αυτοκίνητο, όπως θα έκανε κάθε μέσος λογικός άνθρωπος.

Κατά την πληροφόρησή μας προέβαλαν σε Μέσο Ενημέρωσης τον αστείο ισχυρισμό ότι το θύμα της σκευωρίας δεν ζήτησε το αυτοκίνητο πίσω και τόσο η τοπική δικαιοσύνη, όσο και η τοπική αστυνομία είναι τόσο υπεύθυνοι στην προστασία των πολιτών, ώστε να κάνουν την πάπια, αντί να σπεύσουν όλοι μαζί με λουλούδια και να πέσουν γονυπετείς στα πόδια του θύματός τους και να εκλιπαρήσουν την συγνώμη του.

Κατόπιν τούτων ερωτάσθε:

  1. Ερευνήθηκε ποτέ από την ελληνική δικαιοσύνη η προαναφερόμενη κατάθεση και αν ναι να καταθέσετε τα σχετικά έγγραφα που να αποδεικνύουν ότι η ελληνική δικαιοσύνη κάλεσε ως μάρτυρα τόσο τον  Κάρλ Χάϊντς Μπερνζάου, όσο και άλλους μάρτυρες που προκύπτουν από την κατάθεσή του ,όπως τους Μαυρίδη, Χριστοφοράκο και καμιά δεκαριά Γερμανούς αξιωματούχους η δημοσιογράφους που αναφέρθηκαν στο θέμα αυτό;
  2. Είναι αλήθεια ότι η Τράπεζα Πειραιώς με ποιά νομιμοποίηση συνεχίζει τον πλειστηριασμό αξίας εκατομμυρίων παρά το διατακτικό της προαναφερόμενης απόφασης; Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα.
  3. Η Δικαιοσύνη έχει διατάξει έρευνα για την υπόθεση που σχετίζεται με την απόφαση αυτή και αν ναι πότε και σε ποιό στάδιο βρίσκεται; Να κατατεθεί η σχετική απόφαση.
  4. Βρίσκεται σήμερα στα χέρια  της Αστυνομίας Λαμίας το κατασχεθέν αυτοκίνητο της σκευωρίας αυτής και διατίθεται μάλιστα για την ασφάλεια και δικαστικών λειτουργών; Να κατατεθεί κάθε σχετικό έγγραφο.
  5. Αληθεύουν οι πληροφορίες ότι η Δικαιοσύνη της Λαμίας ,η οποία φροντίζει προκλητικά με δωδεκάποντες κόκκινες γόβες (κατά κυριολεξία...)φορέων της  να κάθονται ευπρεπώς στα καθίσματα και 80χρονοι με βηματοδότες ,δεν έκανε καμία ενέργεια για την απόδοση του κατασχεθέντος και αν ναι θα αναζητήσετε, μέσω έρευνας, ευθύνες για να διαπιστώσετε αν πληροφορήθηκε ,έστω και από περαστικό ότι το κατασχεθέν δεν αποδόθηκε ποτέ; Να κατατεθεί η σχετική έγγραφη εντολή.
  6. Αληθεύουν οι πληροφορίες ότι η Δικαιοσύνη της Λαμίας διεξάγει έρευνες από το 2000 για κακουργήματα στην Συνεταιριστική Τράπεζα και ακόμα δεν έχει τελειώσει;
  7. Για την σκευωρία αυτή διεξήχθη έρευνα , ώστε να διαπιστωθεί αν ωφελήθηκε και αποφυλακίσθηκε κάποιος έμπορος ναρκωτικών ,ως δήθεν πληροφοριοδότης, ενώ στην πραγματικότητα είχαν δημιουργήσει συσκευασίες με καφέ και παρακεταμόλη; Να κατατεθεί η εντολή της ΕΔΕ και το πόρισμα αυτής.
  8. Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έχει διατάξει ανεξάρτητη έρευνα για όλα τα προαναφερόμενα εγκλήματα ή έχει την βούληση να το πράξει έστω και τώρα;

 

 

 Ο Ερωτών Βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

 

ΚΟΙΝ.: Εισαγγελία Αρείου Πάγου

              Εισαγγελία Εφετών Λαμίας

 

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2021 Νίκος Ι. Νικολόπουλος