Loading...
 Start Page
Νίκος Νικολόπουλος: Η Κυβέρνηση οφείλει να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα  των πυροσβεστών

Από το γραφείο τύπου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος δόθηκε στη δημοσιότητα το ακόλουθο ενημερωτικό δελτίο:

Συμπαραστάτης σε δίκαια αιτήματα των πυροσβεστών δηλώνει, μέσω κοινοβουλευτικής του παρέμβασης, ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.

Ήδη, ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής έχει καταθέσει ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών, αξιοποιώντας ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος, στην οποία εμπεριέχονται οι θέσεις τους και αιτήματα που χρήζουν αντιμετώπισης από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.

Το περιεχόμενο της επισυναπτόμενης ανακοίνωσης της Ομοσπονδίας είναι το ακόλουθο:

«Εμείς από την πλευρά μας, ως οι άνθρωποι και ως επαγγελματίες πυροσβέστες που είμασταν μπροστά στη φωτιά και αυτοί που σήμερα είμαστε ήρωες, αλλά χθές αργόσχολοι, τεμπέληδες και ανεκπαίδευτοι, θέλουμε με δύναμη να φωνάξουμε και να καταλάβουν άπαντες ότι :

• Εμείς οι επαγγελματίες πυροσβέστες δε θέλουμε να μένουμε στο χώρο της πυρκαγιάς και προσπαθούμε να τελειώνουμε γρήγορα με την κατάσβεσή της, γιατί απλά δεν πληρωνόμαστε με την ώρα και δεν εξασφαλίζουμε τίποτα παραπάνω με την παραμονή, εκτός από κόπο.

• Είμαστε μάχιμοι και έχουμε μάθει να δουλεύουμε γρήγορα, αποτελεσματικά και ουσιαστικά, διότι στόχος μας είναι ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ με τη φωτιά για ξεκουραστούμε για την επόμενη, που δεν ξέρουμε πότε θα είναι. Γιατί υπάρχει η περίπτωση να είναι ταυτόχρονα με την πρώτη.

• Οι μάχιμοι πυροσβέστες θέλουμε να μας αντιμετωπίζουν ως κομμάτι του μηχανισμού της πρόληψης αλλά και της καταστολής της πυρκαγιάς και όχι ως ΝΟΥΜΕΡΑ. Οι περισσότεροι τις πιο πολλές φορές δεν φέρνουν καλύτερο αποτέλεσμα και συνήθως όπου λαλούν πολλοί κοκόροι αργεί να ξημερώσει. Για το λόγο αυτό ζητάμε λελογισμένη χρήση του προσωπικού, χαμηλόβαθμων αλλά και αξιωματικών και να μην υπάρχουν μετακινήσεις ανούσιες, αναποτελεσματικές και παράλογες, που πραγματοποιούνται μόνο και μόνο για να ακουστεί καλύτερα στα Μ.Μ.Ε..

• Θέλουμε ένα και ενιαίο Πυροσβεστικό Σώμα και όχι τη λογική των πολλών και ευέλικτων μονάδων που κάποιοι τεχνηέντως αφήνουν να πλανάται, ώστε να δημιουργήσουν κλίμα. ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ απερίφραστα ότι τέτοιες λογικές μας βρίσκουν αντίθετους, διότι οι καταστροφές μας χρειάζονται όλους απέναντί τους και μας χρειάζονται όλους μαζί, όχι τον καθένα στο μαγαζάκι του.

• Θέλουμε να παρακαλέσουμε τους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. να είναι πιο επιλεκτικοί σε αυτούς που καλούν και να μην δίνουν χώρο σε όσους θέλουν απλά να φωνάξουν. Θέλουμε να καλέσετε όλους αυτούς που αποδεδειγμένα είχαν κάνει λάθος στις δηλώσεις τους και να τους ρωτήσετε τι έχουν να πουν τώρα, μετά την ολοκλήρωση της αποστολής μας, για την οποία έλεγαν ότι είναι σε λάθος κατεύθυνση, με λάθος σχεδιασμό, χωρίς στόχο και άλλες τέτοιες αερολογίες που εύκολα ξεστομίζουν, αφού στο κάτω κάτω δεν πληρώνουν και τίποτα.

• Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι εμπιστευόμαστε τους αξιωματικούς και τους επικεφαλής μας διότι είναι κομμάτι του σώματός μας και μαζί τους έχουμε βρεθεί σε ουκ ολίγες φωτιές και αν γίνονται λάθη οφείλονται σε παράγοντες που έχουν να κάνουν με την πίεση, το άγχος και την κατάσταση και όχι την αξιοσύνη αυτών που αποφασίζουν, αν και υπάρχουν έντονοι προβληματισμοί για τις επιχειρησιακές επιλογές της ηγεσίας, καθώς και των πολιτικών επιλογών που επέβαλαν περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση για την πυρασφάλεια της χώρας με τα αποτελέσματα που είδαμε όλοι».

Τα ερωτήματα που έχει θέσει ο Νίκος Νικολόπουλος στον Υπουργό Εσωτερικών είναι τα ακόλουθα:

1. Τι απαντάτε για τα ανωτέρω στο Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας;

2. Ποια η βούλησή σας γύρω από το ζήτημα των κρατικών περικοπών, που έχει άμεση επίπτωση στον επιχειρησιακό έργο των πυροσβεστών;

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2021 Νίκος Ι. Νικολόπουλος