Loading...
 Start Page

Α. Π. 1863/25-06-18

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟN ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

«Περιμέναμε το έργο της διάνοιξης στην Κανακάρη για να πάρει η πόλη της Πάτρας ανάσα.

Εν τέλει η νέα και ακριβοπληρωμένη από το Υπουργείο Υποδομών, τη Π.Δ.Ε. και από το ΕΣΠΑ οδός εξόδου από την Πάτρα προς την Νέα Εθνική Οδό ήδη φορτώθηκε την ασφυκτική έλλειψη χώρων στάθμευσης. Την διανοίξαμε και την… κλείσαμε.

Όλα πάνε στραβά, σε ένα δρόμο που ονειρευόταν η πόλη και που στο τέλος του έβγαλε τα μάτια». Αυτά γράφει η αρχαιότερη ημερήσια εφημερίδα της χώρας, η «Πελοπόννησος» για την οδό ΚΑΝΑΚΑΡΗ και υπογραμμίζει ότι:

Η λειτουργικότητά τους στο κυκλοφοριακό εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από τον έλεγχο της στάθμευσης.

Εμείς ως Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος και προσωπικά εγώ ως βουλευτής Αχαΐας φέραμε το ζήτημα πολλάκις με ερωτήσεις μας στη Βουλή και έχουμε αναδείξει την ένοχη αδιαφορία της ΕΛΑΣ ως προς την παράνομη στάθμευση που παρατηρείται στην μεγάλης κυκλοφοριακής σημασίας οδό-έξοδο.

Δυστυχώς, είναι μια τραγική αλήθεια ότι η Πάτρα δεν δίνει δυνατότητα να σταθμεύει ο κόσμος, ούτε καν στο τόπο κατοικίας του. Στις πυκνοκατοικημένες περιοχές, το ΙΧ περισσεύει από τα γκαράζ των πολυκατοικιών, πολλώ δε μάλλον από τους διαθέσιμους δημόσιους χώρους.

Επειδή, όμως το φαινόμενο που εκδηλώθηκε «μεγαλοπρεπώς» και στη διανοιγμένη Κανακάρη, που ξόδεψε το Κράτος κοντά στο 1,5 δις. ευρώ, είναι ακριβώς το ίδιο οικτρό και χαρακτηριστικό που είχε εκδηλωθεί και στην οδό Αγίου Γεωργίου.

Επειδή, επαναλαμβάνω εκτός όλων των άλλων, δαπανήθηκαν πολύτιμοι πόροι για αυτές και άλλες διανοίξεις που αξιοποιήθηκαν όμως για στάθμευση εξαιτίας της αμέλειας ή ακόμα -θα τολμούσα να πω- και της σιωπηρής άνωθεν παράνομης εντολής.

Επειδή, σε κάθε περίπτωση δεν μπορούμε να έχουμε αποσυμφόρηση του κέντρου μέσω της διάνοιξης της οδού Κανακάρη, με δύο ρεύματα κατειλημμένα από ΙΧ.

Ερωτάσθε:

1. Εσείς, ο αρμόδιος Υπουργός έχετε δώσει οδηγίες στην αστυνομική διεύθυνση Αχαΐας να μην «γράφει» τους παρανόμους σταθμεύοντες πολίτες; Και ακόμα απαντήστε στη Βουλή ισχύει όντως πως η ΕΛ.ΑΣ προσποιείται και προβάλει ως δικαιολογία για την μη βεβαίωση των παραβάσεων το γεγονός ότι το έργο δεν έχει παραδοθεί επίσημα και συνεπώς δεν φλερτάρουν με τις κυρώσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας οι οδηγοί των ΙΧ και ως εκ τούτου σταθμεύουν αλόγιστα κατά μήκος της Κανακάρη, εν γνώσει τους; Εάν όχι, τότε γιατί η ΕΛ.ΑΣ και τα όργανά της επιτρέπουν με την ανοχή τους, την μετατροπή της διανοιγμένης Κανακάρη σε παρκινγκ αυτοκινήτων και στις δύο πλευρές του δρόμου και επιτέλους τι θα γίνει, με τα ΙΧ των πολιτών που παρεπιδημούν στη Κανακάρη- Ρούφου;

2. Που βρίσκεται η υπόθεση της αδειοδότησης ιδιωτικών γκαράζ;

 

Ο Ερωτών Βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

 
Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος