Loading...
 Start Page

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ
- ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


Θέμα: «Το 45% του μηδέν είναι μηδέν»!

Ισχυρό πολίτικο πλήγμα έχει καταφέρει στον υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο αδελφός του πρωθυπουργού, κ. Νίκος Παπανδρέου, με δημόσια «χειρουργική παρέμβασή» του.
Μεταξύ άλλων επισημαίνει πως, «ένας πιο λογικός φόρος την εποχή της παγκοσμιοποίησης όπου το κεφάλαιο, σαν το λαγό, φεύγει όπου θέλει, θα φέρει περισσότερα έσοδα και περισσότερες θέσεις εργασίας». Ο μεγαλύτερος κίνδυνος από την ακολουθούμενη πολιτική του Υπουργού Οικονομικών θα ήταν μια ομαδική μετακόμιση των μεγάλων ελληνικών επιχειρήσεων σε γειτονικά κράτη, η οποία εκτός του άμεσου αρνητικού αντίκτυπου που θα είχε στα έσοδα του κράτους, θα εκτόξευε σε επικίνδυνα υψηλά νούμερα τους δείκτες της ανεργίας. Μακριά από το φοροεισπρακτικό σύνδρομο που διακατέχει την πολιτική ηγεσία του καθ' ύλην αρμόδιου Υπουργείου και τη σοσιαλιστική ρητορική παλαιάς κοπής που τονίζει: «Ούτε χάρη γίνεται προς το "μεγάλο κεφάλαιο" που θα βρει άλλα λιμάνια για τέτοιες "χάρες"».
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, με αφορμή την επικείμενη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και την αναμενόμενη ομιλία του πρωθυπουργού σε αυτή, ο κ. Ν. Παπανδρέου «χτυπά», αποδομώντας πλήρως το οικονομικό μοντέλο που εφαρμόζει ο αρμόδιος υπουργός, με βασικό πυλώνα του τη μαζική φοροεπιδρομή, η οποία έχει ήδη οδηγήσει σε οικονομικό μαρασμό τον ελληνικό λαό, χωρίς να εγγυάται καμία προοπτική ανάπτυξης.
Μέσω άρθρου-καταπέλτη που φιλοξενείται στο τρέχον τεύχος του μηνιαίου περιοδικού «Οικονομική Επιθεώρηση» και έχει τον χαρακτηριστικό τίτλο «Τώρα χρειάζονται οι μικρές και χειρουργικές παρεμβάσεις», ο αδελφός του πρωθυπουργού, πιάνοντας τον σφυγμό της αγοράς, παραδίδει στοιχειώδη μαθήματα Οικονομίας στον κ. Παπακωνσταντίνου, την ώρα που το κλίμα για τον ίδιο, τόσο στην κοινωνία όσο και στο εσωτερικό της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ, είναι εξαιρετικά βαρύ λόγω της διαφαινόμενης πρόθεσής του να καταργήσει την επιδότηση στο πετρέλαιο θέρμανσης και να το εξισώσει με το πετρέλαιο κίνησης. Με τις μόλις έξι αυτές λέξεις που στηρίζονται στο προφανές μαθηματικό αξίωμα, ο κ. N. Παπανδρέου παίρνει σαφή θέση. «Το θέμα είναι να γίνουμε ελκυστική χώρα για επενδύσεις, να έχουμε φορολογητέα ύλη, να παράγουμε πλούτο και θέσεις εργασίας και να μαζεύει το κράτος τα έσοδά του», με την αναγκαία επισήμανση: «Πάλι, τόσο απλά».

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

• Θα βάλει επιτέλους τέλος στο φορολογικό διωγμό που έχει εξαπολύσει εναντίον των ελληνικών επιχειρήσεων;
• Γνωρίζει ότι αποτέλεσμα είναι να πέφτουν βροχή τα «λουκέτα» και οι μεγάλοι εκπρόσωποι του χώρου των επιχειρήσεων να σκέφτονται σοβαρά τη «μετανάστευση» σε γειτονικές χώρες;
• Γνωρίζει τί μπορεί αυτό να συνεπάγεται για την οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας;
• Αναφορικά με το «νέο φόρο στις επιχειρήσεις που αγγίζει πάνω από το 45%», που «κυκλοφορεί» έντονα το τελευταίο διάστημα στην αγορά. «Αν οι επιχειρήσεις αυτές σηκωθούν και φύγουν από τη χώρα και πάνε στη διπλανή Βουλγαρία ή την Κύπρο, ποια η αξία και η αποτελεσματικότητα ενός υψηλού και κοινωνικά δίκαιου φόρου, αφού ως γνωστών το 45% του μηδέν μας κάνει μηδέν»; Τι απαντά στο ερώτημα του αδελφού του Πρωθυπουργού ο αρμόδιος Υπουργός;

 

Ο ερωτών Βουλευτής

 

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος