Loading...
 Start Page
Εκτός της ΚΟ των ΑΝΕΛ ο Νικολόπουλος

Εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων τέθηκε ο Νίκος Νικολόπουλος, μετά την ενέργεια του να καταψηφίσει το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.

 

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, ο προεδρεύων της Βουλής ανέγνωσε επιστολή του Πάνου Καμμένου που ενημέρωνε για την αποπομπή Νικολόπουλου.

 

Το είχε προαναγγείλει

 

"Είναι ηλίου φαεινότερον": Αυτό απάντησε ο Νίκος Νικολόπουλος, ερωτηθείς για το εάν θα καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, στο σύνολο και στα άρθρα. Ο ίδιος δεν διευκρίνισε αν θα αποχωρήσει από την ΚΟ των ΑΝΕΛ, ωστόσο άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι ηττήθηκε.

 

Σε δήλωση του στο περιστύλιο της Βουλής, ο κ. Νικολόπουλος τόνισε ότι "δεν κάναμε τίποτα για να προστατεύσουμε τους αδυνάτους", σημειώνοντας ότι "θα είχε δίκιο ο Πάνος ο Καμμένος να ζητά να παραδώσω την έδρα, εάν καταψήφιζα εφόσον είχαμε κατέβει στις εκλογές με ένα πρόγραμμα ανάλογο του σημερινού νομοσχεδίου. Εάν στις εκλογές είχαμε πει "κανένα σπίτι στα χέρια ιδιοκτήτη" και όχι "κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη".

 

"Υποσχεθήκαμε λιγότερους φόρους και παράλληλο πρόγραμμα για να ανακουφίσουμε τους αδυνάτους. Δυστυχώς δεν κάναμε τίποτα από αυτά", τόνισε.

 

Κατέστησε σαφές ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί, καθώς "όπως με γνωρίζουν οι Αχαιοί, που αυτοί δίνουν την έδρα και αυτοί την αφαιρούν, όπως με γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες, σήμερα το βράδυ θα κάνω αυτό που κάνω 30 χρόνια. Θα μείνω ασυμβίβαστος, απαράλλακτος, ο ίδιος όπως και όταν ήμουν υπουργός και παρέδωσα την υπουργική καρέκλα και τα καλούδια της εξουσίας για να είμαι σε ευθεία εναρμόνιση με τους εντολείς μου, για να τα έχω καλά με τη συνείδηση μου".

 

"Δεν ζήτησα ούτε πήρα καμία πρωτοβουλία, μάλιστα είπα στον Π. Καμμένο, είπα ότι η επιθυμία του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος είναι να βαράμε μαζί κουπί σε παράλληλους δρόμους και όπου συμφωνούμε να βάζουμε πλάτη, γιατί νιώθω ότι πρέπει να βάλουμε πλάτη σε αυτή την κυβέρνηση γιατί όντως κάνει προσπάθειες στη διαπραγμάτευση, αλλά το αποτέλεσμα μετράει. Δυστυχώς ηττηθήκαμε στην περίπτωση των κόκκινων δανείων. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να λέει ωραιολογίες στον ελληνικό λαό ή με ηρωική φρασεολογία νομίζει ότι μπορεί να τον κοροϊδεύει", πρόσθεσε.

 

 

 

Παραίτηση ζήτησε ο Καμμένος

 

Την παραίτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Νίκου Νικολόπουλου, ζήτησε ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος, μετά τη δήλωση του βουλευτή πως δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, ενώ την ίδια στάση θα κρατήσει για πλειστηριασμούς και Ασφαλιστικό.

 

"Ο κ. Νίκος Νικολόπουλος εξελέγη στις τελευταίες εκλογές με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, γνωρίζοντας τα προαπαιτούμενα. Ελπίζω να μην εξαπατήσει στην αποψινή ψηφοφορία τον ελληνικό λαό. Διαφορετικά οφείλει να παραδώσει την έδρα του", δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

 

Μιλώντας στον Ant1 ο κ. Νικολόπουλος δήλωσε: "Κάποιοι από εμάς είμαστε τη Βουλή, εκπροσωπώντας μερίδα της κοινωνίας που πίστεψε ότι θα υπερασπιστούμε τις κόκκινες γραμμές μας".

 

Πρόσθεσε ότι "κάποιοι προσπαθούν να βάλουν κάτω από το χαλί τις κόκκινες γραμμές για την προστασία της πρώτης κατοικίας".

 

"Θέλω να είμαι τίμιος απέναντι στο λαό", είπε, συμπληρώνοντας ότι "είναι το ελάχιστο που πρέπει να κάνω".

 

Στην ερώτηση για το αν θα παραμείνει στους ΑΝΕΛ απάντησε ότι δεν εξαρτάται από τον ίδιο.

 

"Εγώ θα ήθελα οι βίοι μας να είναι παράλληλοι και να συνεχίσω να συνεργάζομαι με τον Πάνο Καμμένο. Θα είναι από εκεί και πέρα δική του απόφαση. Δεν εξαρτάται από εμένα", κατέληξε.

Πηγή

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2021 Νίκος Ι. Νικολόπουλος