Loading...
 Start Page
Νικολόπουλος :«Εδώ και τώρα αυτοδυναμία του ΕΑΠ & μονιμότητα των εργαζομένων»

Τα σημαντικά προβλήματα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου συζητήθηκαν την Δευτέρα το απόγευμα στην συνεδρίαση της Βουλής, με αφορμή επίκαιρη ερώτηση του Προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκου Νικολόπουλου.

Κατά «ευτυχή» συγκυρία πρωταγωνιστές της Κοινοβουλευτικής συζήτησης ήταν ο Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος στα έδρανα του συγκυβερνώντος κόμματος και , η Αναπληρώτρια Υπουργός Σία Αναγνωστοπούλου στα κυβερνητικά έδρανα .

 

Ο Νίκος Νικολόπουλος ζήτησε να υλοποιηθεί η νομοθετική πρόνοια και να κατακτηθεί η αυτοδυναμία του ΕΠΑ έστω με καθυστέρηση 20 ετών και μετέφερε τα επιχειρήματα του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού βάσει των οποίων πήραν την απόφαση τους κατά την τελευταία και πρόσφατη συνέλευση τους. Χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΧΡΙ.Κ.Ε. Νίκος Νικολόπουλος τόνισε:

«Επειδή συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις σύμφωνα με τον ιδρυτικό νόμο του ΕΑΠ για την αυτοδύναμη λειτουργία του, δηλαδή για τη μετάβασή του από το καθεστώς της Διοικούσας Επιτροπής στο καθεστώς της πλήρους αυτοδιοίκησης.

Ευθέως και ξεκάθαρα κυρία Υπουργέ απαντήστε : Πότε θα ξεκινήσει η διαδικασία εκλογής του πρύτανη, του Συμβουλίου του ως άνω Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος και η συγκρότηση της συγκλήτου;

Επιτέλους ας μας πείτε η Δημόσια Διοίκηση δικαιούται να παγώνει ή να αναστέλλει έναν Νόμο, ιδίως όταν ο Νόμος αυτός υλοποιεί μια θεμελιώδη Συνταγματική Αρχή, όπως είναι η αρχή της πλήρους αυτοδιοίκησης των ΑΕΙ;»

Στην δευτερολογία του ο Αχαιός Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος έφερε στο κέντρο της συζήτησης το θέμα της παραμονής με το τέλος του κλίματος της αβεβαιότητας για τους περίπου 200 εργαζόμενους στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Συγκεκριμένα ο Νίκος Νικολόπουλος είπε:

«Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα που αφορούν τους λόγους και τα κίνητρα που ξεσήκωσαν μία ολόκληρη πανεπιστημιακή κοινότητα, του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, δημιουργώντας κλίμα αβεβαιότητας για τη συνέχιση της ύπαρξής του αφού τέθηκε ζήτημα παύσης εργασίας για 180 εργαζομένους.

Οι πληροφορίες του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Ελλάδος αναφέρουν ότι το «σπίρτο» άναψε όταν ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής κ.Βασίλειος Καρδάσης ενημέρωσε τους εργαζομένους για τη λήξη του προγράμματος και για την επαναπροκήρυξη των θέσεων. Τοποθέτηση, η οποία ήταν αρκετή για να πυροδοτήσει το κλίμα και να ξεσηκώσει τους εργαζομένους που βρέθηκαν αντιμέτωποι με την πιθανότητα της απώλειας της εργασίας τους.

Ο κ. Καρδάσης ανέφερε επίσης ότι το θέμα ήταν σε γνώση του υπουργείου και είχε απασχολήσει και τις δύο τελευταίες συνεδριάσεις της Διοικούσας Επιτροπής. Τοποθέτηση, η οποία έρχεται σε αντίθεση με τα όσα ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας κ.Σία Αναγνωστοπούλου.

Επειδή η κ. Αναγνωστοπούλου έκανε λόγο για κακοπροαίρετες ενέργειες και ότι εάν είχαν απευθυνθεί στο υπουργείο δεν θα είχε προκύψει το παραμικρό θέμα»

Και κατέληξε:

«Επειδή το ΕΑΠ δεν πρόκειται να κλείσει ποτέ γιατί έχει τους δικούς τους καθαρούς πόρους και πάει εξαιρετικά καλά γεννιούνται τα παρακάτω ερωτήματα:

1. Πως προέκυψε το θέμα;

2. Πρόκειται για κομματικό παιχνίδι;

3. Πρόκειται για προσπάθεια δημιουργίας κλίματος για ένα μη υπαρκτό πρόβλημα προκειμένου κάποιοι να πιστωθούν την επίλυσή του και να αντλήσουν πολιτική πελατεία; Ή μήπως η δημοσιοποίηση απλώς επέσπευσε σε αποφάσεις, μέσα από το δοκιμασμένο κόλπο του «θορύβου»;.

4. Γνωρίζατε ότι μπορούσατε να διατηρήσετε το προσωπικό από ίδιους πόρους»;

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου απαντώντας στον Βουλευτή τόνισε:

«Το Υπουργείο Παιδείας έχει σχεδιάσει τον σχετικό οδικό χάρτη και μόλις αυτός υλοποιηθεί -σε σύντομο χρονικό διάστημα- το Ε.Α.Π. θα αποκτήσει την αυτοδυναμία του. Όσον αφορά τους εργαζόμενους στο Πανεπιστήμιο απάντησε ότι μέχρι τον Αύγουστο 2016 έχουν εξασφαλιστεί οι πόροι για τις πληρωμές τους από το ΕΣΠΑ και δεν θα απολυθεί κανείς τους»

Στην δε, επιθετική και καταληκτική ερώτηση του Νίκου Νικολόπουλου για το εάν οι εργαζόμενοι μετά τον Αύγουστο θα πρέπει να ετοιμάζονται για το ταμείο ανεργίας η Υπουργός απάντησε κατηγορηματικά ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί.

Για την επίθεση των Τζιχαντιστών

Στο μεταξύ ο Νίκος Νικολόπουλος σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στο μακελειό που προκάλεσαν οι Τζιχαντιστές στο Παρίσι.

 

Για το θέμα αυτό είπε:

 

«Το τελευταίο τρομοκρατικό και δολοφονικό χτύπημα των τζιχαντιστών στο Παρίσι, μαζί με όλα τα άλλα φρικαλέα και θρασύδειλα χτυπήματα που έχουν συμβεί εις βάρος άοπλων και ανυποψίαστων πολιτών, μας καλεί και μας επιβάλει να κατανοήσουμε σε βάθος τις έννοιες και τα χαρακτηριστικά των αγαθών της ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ και της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.

 

Ιδιαίτερα σημαντικών εννοιών- αγαθών για την ζωή μας, που όμως επειδή τις ακούμε τόσο συχνά από την ώρα που γνωρίζουμε τον κόσμο, τις θεωρούμε αυτονόητες και δεδομένες.

 

Η Γαλλία, γενέτειρα ιδεωδών του ευρωπαϊκού πολιτισμού όπως ο ουμανισμός, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπήρξε παράλληλα μία χώρα που ιστορικά πρωταγωνίστησε στην «Ευρώπη της ενοχής».

 

Κάποτε, στις ερήμους της Σαχάρας, η Λεγεώνα των Ξένων, υπηρετούσε τα γεωπολιτικά συμφέροντα της μεγάλης αποικιοκρατικής δύναμης και επέβαλλε τα ευρωπαϊκά και δυτικά ιδεώδη στους δήθεν απολίτιστους βαρβάρους Βέρβερους.

 

Όμως το ισλαμικό υπόστρωμα των Βέρβερων, των Αλγερίνων, των Μαροκινών, των Τυνήσιων, των Λίβυων, των Σύριων και των Μεσοποτάμιων παρέμεινε πάντοτε ισχυρό κάτω από το «κοστούμι» της επίκτητης ευρωπαϊκής παιδείας που ενδύθηκε.

 

Και ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος έγραφε: «Ο άνθρωπος είναι ελεύθερος και δεν πρέπει να καταναγκάζεται διότι “ο φόβω ανθρωπίνω γενόμενος βελτίων, ταχέως επανήξει προς την πονηρίαν πάλι…”»…

 

Που σημαίνει ότι αυτός που από φόβο γίνεται καλύτερος, σύντομα θα επανέλθει στο πονηρό και το κακό.

 

Η ευρωπαϊκή κοινωνία, που θέλει να πιστεύει ότι εκφράζει το απαύγασμα του ανθρώπινου πολιτισμού, μη συναισθανόμενη την «κατρακύλα» της από την έκλυση των ηθών της, αδυνατεί να αντιληφθεί τις αρχέγονες, μα πάντοτε διαχρονικές αλήθειες.

 

Αδυνατεί να αντιληφθεί ότι πίσω από την φιλολογική επίκληση του «πολιτισμού» και της «δημοκρατίας», διαχρονικά σμιλεύεται μία αδικία και ένας φόβος που ως αντίβαρό του εμφανίζει αυτούς τους ισλαμιστές που φωνάζουν ότι «ο Αλλάχ είναι Μεγάλος» («Αλλάχ-ου-Άκμπαρ») και με το μαχαίρι επιζητούν ένα άλλο, εξίσου επίπλαστο, δικαίωμα στην κατάργηση όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, επιδεικνύοντας τεράστια ασέβεια ακόμα και στο ιερό δικαίωμα της ζωής.

 

Στην Ελλάδα, είναι η ώρα να ξυπνήσουμε από τον λήθαργο, να κατανοήσουμε τι συμβαίνει γύρω μας και να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν υπάρχει δανεική ασφάλεια, όπως δεν υπάρχει και δανεική ταυτότητα. Εθνική, θρησκευτική, πολιτισμική…

 

Μπορούμε να πάψουμε να είμαστε ένας διεθνής επαίτης; Μπορούμε να ξεφύγουμε από την συμπλεγματική μας πολιτική και να πάψουμε να φανταζόμαστε ανύπαρκτους συμμάχους; Μπορούμε να καταλάβουμε ότι το προσφυγικό πρόβλημα δεν θα λυθεί ποτέ σε «Συνόδους Κορυφής», αλλά είναι τόσο καυτό και ζωντανό, όσο ο πόθος του (κάθε) ανθρώπου να ξεφύγει από τη φωτιά και το μαχαίρι για να βρει μία νέα ελπίδα;

 

Το προσφυγικό δεν είναι όμως μόνο ένα ζήτημα ανθρωπιστικής υφής. Αναμφίβολα θέτει σε δοκιμασία και την ασφάλεια της χώρας, τη συνοχή της κοινωνίας. Και η ελληνική πολιτεία πρέπει να έχει «απαντήσεις», τόσο ως προς την ανθρωπιστική πλευρά του ζητήματος, όσο και στις άλλες πλευρές του. Έχει, όμως;

 

Τώρα που το αποτρόπαιο πρόσωπο του τρόμου εμφανίστηκε στην καρδιά της Ευρώπης, είμαστε ικανοί να προτάξουμε την λογική ή θα μας νικήσει ο φόβος και θα αρχίσουμε τις σπασμωδικές κινήσεις;

 

Η ιστορική εμπειρία δείχνει ότι όσες φορές η έννοια της ασφάλειας προτάχθηκε έναντι της ελευθερίας, ατομικές και κοινωνικές ελευθερίες θυσιάστηκαν. Και από την άλλη, όσες φορές η έννοια της ελευθερίας απογυμνώθηκε από την ασφάλεια, μετατράπηκε σε ελευθεριότητα ή και σε ασυδοσία. Με άλλα λόγια, κάθε φορά που η ισορροπία μεταξύ ελευθερίας και ασφάλειας, ανατρέπεται, τα αποτελέσματα είναι οδυνηρά.

 

Γι’ αυτό και το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδας υποστηρίζει την ισορροπία μεταξύ ελευθερίας και ασφάλειας. Προηγείται η ελευθερία, αλλά πρέπει να συνοδεύεται πάντα από ασφάλεια. Και όταν αυτό συμβαίνει, τότε έχουμε το καλύτερο μείγμα πολιτικής για την πρόοδο των ατόμων, των κοινωνιών αλλά και της διεθνούς κοινότητας στο σύνολο της.

 

Η τρομοκρατική επίθεση της 13ης Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι με την εκατόμβη των νεκρών που προκάλεσε, όλοι συμφωνούν ότι θα φέρει μεγάλες αλλαγές. Το σοκ που επέφερε, και οι αντανακλαστικές αντιδράσεις που πυροδότησε όχι μόνο στην Γαλλία αλλά και σε μεγάλο μέρος του δυτικού (και όχι μόνο) κόσμου, έθεσε ξανά επί τάπητος το ζήτημα σχέσεων ασφάλειας και ελευθερίας.

 

Οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες θα αγωνιστούμε ώστε να μην επιτρέψουμε σε αυταρχικές δυνάμεις και «ανίερα ιερατεία» να βρουν αφορμή για να θυσιαστεί η ελευθερία στον βωμό της ασφάλειας. Θα σταθούμε στο πλευρό εκείνων των ευρωπαϊκών δυνάμεων που θα αποκρούσουν τις φοβικές αντιδράσεις και θα αντιπαλέψουν την προσπάθεια να χαθούν κοινωνικές κατακτήσεις και πολιτικές ελευθερίες αιώνων. Δεν θέλουμε μία κλειστή και φοβική Ευρώπη.

 

Πρέπει να προχωρήσουμε με θάρρος, αποφασιστικότητα και πίστη στις αρχές μας, μη ξεχνώντας ότι οι πρόσφυγες είναι θύματα της ίδιας αντίληψης που αιματοκύλησε το Παρίσι. Ταυτόχρονα, στεκόμαστε στο πλευρό το Γαλλικού λαού, με τον ίδιο τρόπο που στεκόμαστε στο πλευρό οποιουδήποτε Λαού πνίγεται από το άδικο αίμα, σε όποια ήπειρο και να βρίσκεται, ό,τι χρώμα και να έχει, όποια θρησκεία και αν πιστεύει.

 

Και ως Έλληνες, ως Λαός που χύσαμε ποτάμια αίμα για την ελευθερία, για την θρησκεία και για την πατρίδα μας, τονίζουμε ότι εχθροί μας δεν είναι οι λαοί, αλλά οι μισαλλόδοξες φατρίες, που πίσω από πολιτιτκά, κοινωνικά, θρησκευτικά και άλλα «προσωπεία», προσπαθούν να επιβάλλουν τις δικτατορίες τους. Και αυτούς τους εχθρούς, ούτε εμείς, ούτε κανένας άλλος στην Ευρώπη πρέπει να τους φοβηθεί. Ειδικά τους θρασύδειλους… Εκείνους που χτυπάνε τους άμαχους και τους αθώους.

 

Αυτοί οι θρασύδειλοι, πήραν την πρώτη απάντηση που τους άξιζε από τους χιλιάδες Γάλλους πολίτες που βρέθηκαν εγκλωβισμένοι μέσα στο Stade de France και οι οποίοι έψελναν με περηφάνια την Μασσαλιώτιδα, τον εθνικό τους ύμνο. Και θα πάρουν και άλλες απαντήσεις στη συνέχεια… Τέλος, καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να πάρει όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες, ώστε χωρίς να χαθεί τίποτα από την ανθρωπιά μας απέναντι στους πρόσφυγες, να βελτιωθούν οι επιχειρησιακές δυνατότητες πρόληψης, ώστε ο τρόμος να μην κυριαρχήσει και στην Ελλάδα. Η χώρα μας είναι ο Ακρίτας της Ευρώπης. Και η εμπροσθοφυλακή της. Πρέπει να μείνει όρθια, περήφανη, ασφαλής».

 

Εξάλλου, συνεδρίασε η πολιτική επιτροπή του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος με θέμα την διοργάνωση προσυνεδριακών συναντήσεων σε κάθε νόμο της χώρας, με σκοπό την χάραξη της νέας στρατηγικής και την οργανωτική και στελεχιακή ενδυνάμωση.

 

Στην ίδια συνεδρίαση έγινε δεκτή η εισήγηση του Προέδρου Νίκου Νικολόπουλου για την αυτοτέλεια της Χριστιανοδημοκρατικής πολιτικής και οργανωτικής Φοιτητικής Παράταξης και η ισότιμη συμμετοχή στο ανώτατο όργανο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και με δικαίωμα ψήφου .

 

Με την πολιτική εισήγηση του ο Νίκος Νικολόπουλος τοποθετήθηκε στα εκκρεμή ζητήματα της διαπραγμάτευσης και ξεκαθάρισε ότι θα δεν δώσει ψήφο σε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και μειώσεις συντάξεων.

 

Επίσης αναφέρθηκε στο Δυτικό Κόσμο που δεν αλλάζει αντιλήψεις στο νέο χτύπημα της θρησκευτικής τρομοκρατίας υπενθυμίζοντας τις σφαγές των Χριστιανών που γίνονται τα τελευταία χρόνια από τους δολοφόνους τρομοκράτες ισλαμιστές, όπως και την εξαφάνιση των Ιεραρχών, του Ελληνορθόδοξου Μητροπολίτης Χαλεπίου Παύλου Γιατζιτζή και του Συρορθόδοξου Επισκόπου Γιοχάνα Ιμπραχίμ , που δυστυχώς όμως η Χριστιανική Δύση και οι εκκλησίες της δείχνουν μια ανεξήγητη μαλθακότητα και απαράδεκτη ανοχή!

 

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος εξέφρασε την αλληλεγγύη και τα συλλυπητήρια του στο Γαλλικό λαό ενώ στο ψήφισμα του μεταξύ άλλων αναφέρει:

 

«Στην Ελλάδα, είναι η ώρα να ξυπνήσουμε από τον λήθαργο, να κατανοήσουμε τι συμβαίνει γύρω μας και να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν υπάρχει δανεική ασφάλεια, όπως δεν υπάρχει και δανεική ταυτότητα. Εθνική, θρησκευτική, πολιτισμική…

 

Μπορούμε να πάψουμε να είμαστε ένας διεθνής επαίτης; Μπορούμε να ξεφύγουμε από την συμπλεγματική μας πολιτική και να πάψουμε να φανταζόμαστε ανύπαρκτους συμμάχους; Μπορούμε να καταλάβουμε ότι το προσφυγικό πρόβλημα δεν θα λυθεί ποτέ σε «Συνόδους Κορυφής», αλλά είναι τόσο καυτό και ζωντανό, όσο ο πόθος του (κάθε) ανθρώπου να ξεφύγει από τη φωτιά και το μαχαίρι για να βρει μία νέα ελπίδα;

 

Το προσφυγικό δεν είναι όμως μόνο ένα ζήτημα ανθρωπιστικής υφής. Αναμφίβολα θέτει σε δοκιμασία και την ασφάλεια της χώρας, τη συνοχή της κοινωνίας. Και η ελληνική πολιτεία πρέπει να έχει «απαντήσεις», τόσο ως προς την ανθρωπιστική πλευρά του ζητήματος, όσο και στις άλλες πλευρές του. Έχει, όμως;

 

Τώρα που το αποτρόπαιο πρόσωπο του τρόμου εμφανίστηκε στην καρδιά της Ευρώπης, είμαστε ικανοί να προτάξουμε την λογική ή θα μας νικήσει ο φόβος και θα αρχίσουμε τις σπασμωδικές κινήσεις;

 

Οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες θα αγωνιστούμε ώστε να μην επιτρέψουμε σε αυταρχικές δυνάμεις και «ανίερα ιερατεία» να βρουν αφορμή για να θυσιαστεί η ελευθερία στον βωμό της ασφάλειας. Θα σταθούμε στο πλευρό εκείνων των ευρωπαϊκών δυνάμεων που θα αποκρούσουν τις φοβικές αντιδράσεις και θα αντιπαλέψουν την προσπάθεια να χαθούν κοινωνικές κατακτήσεις και πολιτικές ελευθερίες αιώνων. Δεν θέλουμε μία κλειστή και φοβική Ευρώπη.

 

Και ως Έλληνες, ως Λαός που χύσαμε ποτάμια αίμα για την ελευθερία, για την θρησκεία και για την πατρίδα μας, τονίζουμε ότι εχθροί μας δεν είναι οι λαοί, αλλά οι μισαλλόδοξες φατρίες, που πίσω από πολιτικά, κοινωνικά, θρησκευτικά και άλλα «προσωπεία», προσπαθούν να επιβάλλουν τις δικτατορίες τους».

 

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των πρακτόρων του ΟΠΑΠ

 

Στα γραφεία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος δέχτηκε, ο Πρόεδρος Νίκος Νικολόπουλος, την αντιπροσωπεία επαγγελματιών υποψηφίων πρακτόρων παιγνιομηχανημάτων, που έχουν ανταποκριθεί στην πρόσκληση του ΟΠΑΠ και έχουν ήδη προεπιλεγεί για το άνοιγμα καταστημάτων.

 

Οι υποψήφιοι πράκτορες αφού ευχαρίστησαν τον Νίκο Νικολόπουλο για το ενδιαφέρον που έχει επιδείξει για τον κλάδο τους, με τις συνεχείς κοινοβουλευτικές του παρεμβάσεις

 

και κυρίως για την τελευταία του ερώτηση, που ζητά την παρέμβαση της Κυβέρνησης ώστε να ανακληθεί, η εγκύκλιος Στεργιώτη που ουσιαστικά ζημιώνει το Ελληνικό Δημόσιο με 100δες εκατομμύρια ευρώ …

 

Κατά την διάρκεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι των υποψηφίων πρακτόρων μετέφεραν τις θέσεις στον Νίκο Νικολόπουλου, όπυ μεταξύ άλλων του είπαν:

 

«Η τροποποίηση του Κανονισμού των VLTs της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων αλλάζει ριζικά τα δεδομένα της επένδυσης καθιστώντας ουσιαστικά τα καταστήματα VLTs μη βιώσιμα επιχειρηματικά.

 

Ο κάθε ένας επιχειρηματίας έχει επενδύσει χρόνο και χρήμα για την απόκτηση και λειτουργία ενός τέτοιου καταστήματος . Συγκεκριμένα έχει εξασφαλίσει ένα ποσό ύψους 100.00 ευρώ για την επένδυση ενώ ήδη έχει προκαταβάλει στον ΟΠΑΠ το ποσό των 40.000 ευρώ. Εκτός του οικονομικού κόστους έχει δαπανηθεί για την προετοιμασία αυτής της επένδυσης, επικοινωνία και αξιολόγηση από τον ΟΠΑΠ, επιλογή χώρου και προσωπικού και εξασφάλιση χρηματοδότησης. Επίσης απαιτήθηκαν μήνες γραφειοκρατικής δουλειάς προκειμένου να εκπληρωθούν κριτήρια λειτουργίας. Όλα αυτά αποτέλεσαν εντατική προσπάθεια και προσωπική επένδυση από την πλευρά των υποψηφίων πρακτόρων που όπως δείχνουν σήμερα τα πράγματα δεν θα φέρουν κανένα οικονομικό όφελος «

 

Ο Νίκος Νικολόπουλος από την πλευρά ενημέρωσε τους εκπροσώπους των υποψηφίων πρακτόρων για την ερώτηση την οποία κατέθεσε στον αρμόδιο Υπουργό τις προηγούμενες μέρες. Για ποιο λόγο ο κ. Στεργιώτης αποφάσισε να αλλάξει στο παρά πέντε τον κανονισμό λειτουργίας;

 

2. Σύμφωνα με τον κ.Στεργιώτη αυτό έγινε να προστατεύσει το κοινωνικό σύνολο από τον «εθισμό» και κατ εφαρμογή της νέα κοινοτικής οδηγίας για «αυστηροποίηση των κανόνων στα τυχερά παιχνίδια», πως είναι δυνατόν να είχε προβλέψει κάτι τέτοιο , αφού άλλαξε τον κανονισμό από τον Ιούλιο;

 

3. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της EEEΠ, να υποθέσουμε, με ότι σημαίνει αυτό, ότι ο προηγούμενος κανονισμός επί προεδρίας κ.Γιαννακόπουλου άφηνε απροστάτευτη την κοινωνία;

 

4. Για ποιο λόγο η επιτροπή έδωσε 14.760 ευρώ στις 2/7 για την «εκπόνηση ειδικής μελέτης για την δημόσια εικόνα και υποβολή προτάσεων στρατηγικής και επικοινωνίας ; Με ποια διαδικασία ανέθεσε τη μελέτη;

 

4. Αληθεύει το γεγονός ότι αν τα νόμιμα «φρουτάκια» έμπαιναν μπροστά και ρόλαραν θα έφερναν στο κρατικό ταμείο τα 35 εκατ. φέτος – όπως γράφεται στον προϋπολογισμό-, ότι θα φέρουν 226,8 εκατ. το 2016;

 

5. Αληθεύει το γεγονός, ότι ο κ. Δ. Παναγέας που ενώ απομακρύνθηκε από την τριμελή επιτροπή ελέγχου του ΟΠΑΠ έχει πλέον σχέση «εξωτερικού συνεργάτη»; Και αν ναι ποια είναι η επίσημη τοποθέτησης για το εν λόγω ζήτημα; Αυτό είναι νόμιμο και αν ναι είναι και ηθικό;

 

6. Πότε θα ξεκαθαρίσει οριστικά το ζήτημα αυτό , έτσι ώστε οι πράκτορες VLTs του ΟΠΑΠ να μην μένουν ξεκρέμαστοι κινδυνεύοντας, με οικονομική καταστροφή;

 

Η παρέμβαση για το ταξίδι Τσίπρα στην Τουρκία

 

Κοινοβουλευτική παρέμβαση έκανε σήμερα με ερώτηση που κατέθεσε προς τον Πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα ο Βουλευτής Αχαΐας και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Νίκος Νικολόπουλος , με αφορμή την συνάντηση του με τον Τούρκο ομόλογο του Αχμέτ Νταβούτογλου και με την οποία του ζητά να θέσει το «θέμα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Ανατολής στο μαυσωλείο του Γενοκτόνου Μουσταφά Κεμάλ».

 

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η σημερινή κοινοβουλευτική πρωτοβουλία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος έγινε μετά από την γνωστοποίησης της ομόφωνης απόφασης της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων, η οποία ερμηνεύτηκε από τον Πρόεδρο του ΧΡΙ.Κ.Ε. ως εντολή και πατριωτικό καθήκον.

 

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης είναι το εξής:

 

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

 

Θέμα: «Η Διεθνής Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων, ζητά από τον Πρωθυπουργό, με αφορμή το ταξίδι του στην Άγκυρα ,να θέσει συγκεκριμένα θέματα»

 

Στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος κοινοποιήθηκε η απόφαση που πήρε η Διεθνής Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων σχετικά με την επικείμενη επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ.Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία με την οποία μεταξύ άλλων υποβάλλει και τα εξής αιτήματα:

 

1ον Ο Πρωθυπουργός να θέσει το ”θέμα της Αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Ανατολής’’ στις συζητήσεις με τον ομόλογό του Πρωθυπουργό της Τουρκίας κ. Νταβούτογλου.

 

2ον Εκφράζει την επιθυμία της ’’να μην καταθέσει στεφάνι ο Πρωθυπουργός στο μαυσωλείο του Γενοκτόνου Μουσταφά Κεμάλ”.

 

Επίσης του γνωστοποιεί πως «σύσσωμο και ομόφωνα το Δ.Σ της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων, καταδίκασε τις απαράδεκτες δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας κ. Φίλη περί άρνησης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου» και όπως του επισημαίνει «το θέμα που ήγειρε ο Υπουργός Παιδείας οπλίζει την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας, γεγονός, που επιβεβαιώθηκε από τα πλούσια Τουρκικά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων που επευφημούσαν τον κ. Φίλη».

 

Τέλος ως προς το θέμα της Διεθνοποίησης της Γενοκτονίας, το Δ.Σ. ενημερώνει την Κυβέρνηση πως συμφωνεί στην ενεργοποίηση των Ομοσπονδιών του εξωτερικού και στην ανάληψη πρωτοβουλιών συνεργασίας με άλλες οργανώσεις των Ελλήνων του εξωτερικού αλλά και των Αρμενίων και των Ασσυρίων.

 

Κατόπιν όλων αυτών και δεδομένης της ευαισθησίας του Πρωθυπουργού σε θέματα προσφυγιάς, Γενοκτονιών, Ολοκαυτωμάτων και αδύναμων κοινωνικά ομάδων, ερωτάται ο κ.Πρωθυπουργός:

 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής στην Άγκυρα και της συναντήσεως του με τον Τούρκο ομόλογό του κ.Αχμέτ Νταβούτογλου , θα θέσει τα αιτήματα που έθεσε η Διεθνής Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων, τα όποια και ψηφίσθηκαν ομόφωνα και διερμηνεύουν τα αισθήματα όλων των Ελλήνων; Και ποιο συγκεκριμένα:

 

α) Θα Θέσει το θέμα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Ανατολής στις συζητήσεις με τον ομόλογό του Πρωθυπουργό της Τουρκίας κ. Νταβούτογλου;

 

β) Θα αποφύγει να καταθέσει στεφάνι, στο μαυσωλείο του Γενοκτόνου Μουσταφά Κεμάλ;

 

Ρεπορτάζ Φώτης Κατσούφης

Πηγή

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2021 Νίκος Ι. Νικολόπουλος