Loading...
 Start Page
Διαγράφτηκε από τον Π. Καμμένο ο Ν. Νικολόπουλος από την ΚΟ των ΑΝΕΛΛ Δεν ψήφισε το νομοσχέδιο αλλά δεν παραδίδει την έδρα του

Δεν ψήφισε το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, ούτε προτίθεται να παραδώσει την έδρα του ο βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος. Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος ανακοινώνει ότι δεν ανήκει πλέον στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

 

Σε δήλωσή του ο Ν. Νικολόπουλος αναφέρει: «Θα είχε δίκιο ο Πάνος Καμμένος να ζητά να παραδώσω την έδρα αν καταψήφιζα το νομοσχέδιο εφόσον είχαμε κατέβει στις εκλογές με ένα ανάλογο πρόγραμμα του σημερινού περιεχομένου του πολυνομοσχεδίου. Αν είχαμε πει "κανένα σπίτι στα χέρια ιδιοκτήτη" θα έπρεπε να παραδώσω την έδρα μου. Θυμούνται όμως όλοι καλά ότι κατεβήκαμε στις εκλογές και υποσχεθήκαμε "κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη". Λιγότερους φόρους και παράλληλο πρόγραμμα με αυτό της συμφωνίας για να ανακουφίσουμε τους αδυνάτους. Δυστυχώς όμως δεν κάναμε τίποτα από αυτά και έτσι εγώ όπως με γνωρίζουν οι αχαιοί που δίνουν και αφαιρούν την έδρα και όλοι οι έλληνες και οι ελληνίδες, σήμερα το βράδυ θα κάνω αυτό που κάνω 30 χρόνια τώρα.

 

»Μένω ασυμβίβαστος και απαράλλαχτος, μένω ο ίδιος όπως όταν ήμουν υπουργός και παρέδωσα την υπουργική καρέκλα και την εξουσία για να είμαι σε ευθεία εναρμόνιση με τους εντολείς μου.

Και συνέχισε: «Εγώ δεν ζήτησα ούτε πήρα καμία πρωτοβουλία στην συνομιλία που είχα με τον κ. Καμμένο. Η επιθυμία μου θα ήταν να συνεχίσουμε να βαράμε μαζί κουπί σε παράλληλους δρόμους και όπου συμφωνούμε να βάζουμε πλάτη σε αυτή την κυβέρνηση που κάνει προσπάθειες. Αλλά το αποτέλεσμα μετράει. Δυστυχώς ηττηθήκαμε. Στην περίπτωση των κόκκινων δανείων δεν έχει κανείς δικαίωμα να λέει ωραιολογίες στον ελληνικό λαό ή να χρησιμοποιεί ηρωική φρασεολογία».

 

Νωρίτερα το πρωί της Πέμπτης ο Πάνος Καμμένος κάλεσε το Νίκο Νικολόπουλο ή να ψηφίσει τα προαπαιτούμενα ή να παραδώσει την έδρα του.

 

Συγκεκριμένα με δήλωσή του ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος είπε ότι «ο κ. Νικολόπουλος εξελέγη στις τελευταίες εκλογές με τους ΑΝΕΛ γνωρίζοντας τα προαπαιτούμενα. Ελπίζω να μην εξαπατήσει στην αποψινή ψηφοφορία τον ελληνικό λαό. Διαφορετικά οφείλει να παραδώσει την έδρα του».

 

Ο κ. Νικολόπουλος μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό εξέφρασε την πρόθεσή του να καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα λέγοντας πως δεν πρόκειται να γίνει συνένοχος σε αυτό το έγκλημα και ότι σέβεται τους πολίτες που εκπροσωπεί.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι του τηλεφώνησε το προηγούμενο βράδυ ο Πάνος Καμμένος με στόχο να τον μεταπείσει.

Την ίδια ώρα στο εσωτερικό των ΑΝΕΛ εξακολουθούν να υπάρχουν αντιρρήσεις για την φορολογία στο κρασί ζητώντας από τους αρμόδιους υπουργούς να αναθεωρήσουν την απόφασή τους αυτή.

Οργισμένος εμφανίζεται ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Π. Καμμένος και διαμηνύει ότι θα το διαγράψει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος καθώς είναι συνεργαζόμενος με αυτό.

Παράλληλα κυβερνητική πηγή δήλωσε προς «vima.gr» ότι όποιος κυβερνητικός βουλευτής δεν ψηφίσει ή αποστασιοποιηθεί από την ψηφοφορία για τα προαπαιτούμενα θα έχει την τύχη του Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Πηγή

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2021 Νίκος Ι. Νικολόπουλος