Loading...
 Start Page
Νίκος Νικολόπουλος: Οι μπίζνες με τα κόκκινα δάνεια

Σοβαρές «αναταράξεις» προβλέπονται στις κοινοβουλευτικές ομάδες με αφορμή την παράδοση των κόκκινων δανείων στα ξένα κερδοσκοπικά fans, είπαν οι καλεσμένοι του Νίκου Νικολόπουλου στην εκπομπή του «ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΚΟΥΕΙ» στο KONTRA CHANNEL.Ο πρόεδρος του Κινήματος «ΥΠΕΡΒΑΣΗ» Κυριάκος Τόμπρας μίλησε για ΝΕΕΣ ΧΡΥΣΕΣ BUSINESS ΜΕ ΤA ΚΟΚΚΙΝA ΔΑΝΕΙA !!!. Συγκεκριμένα τόνισε: «Με μόλις 5,5 Δις που επένδυσαν κατά την πρόσφατη ανακεφαλαιοποίηση οι ξένοι, για να πάρουν στα χέρια τους τις ελληνικές τράπεζες, δηλαδή όλες μαζί τις καταθέσεις και τα δάνεια, ενήμερα και κόκκινα, απέκτησαν τον έλεγχο της διαχείρισης 107 Δις κόκκινων δανείων.

 

Έτσι, και 10% να βγάλουν από αυτή τη δουλειά, θα βάλουν στην τσέπη τους 10 τουλάχιστον Δις, δηλαδή θα εξασφαλίσουν απόδοση 100% στα 5,5 Δις που επένδυσαν !!! Non bad….. που λένε και οι Άγγλοι !!! Αυτή είναι η μεγαλύτερη «μπίζνα» που φέρνει το πολυνομοσχέδιο και ζητά να ψηφιστεί μάλιστα με διαδικασίες fast truck».

 

Στην συνέχεια ο πολιτικός αναλυτής Γιώργος Κανελλάκης και ο φοροτέχνης Γιώργος Βασιλάκης τόνισαν: :Οι “υπερεντατικές και πυρετώδεις διαβουλεύσεις του Τσακαλώτου, Σταθάκη, Χουλιαράκη κ.λπ. υπουργών, με το κουαρτέτο, ήταν μία «τρύπα στο νερό». .Ακολούθως τόνισαν: «Και πάλι, όπως και οι προηγούμενοι τώρα δέχτηκαν να κάτσουν αυτοί «ΣΤΑ 4»….παίρνοντας την θέση των Σαμαροβενιζέλων…. Τα funds που καραδοκούσαν τα ήθελαν όλα και τα πήραν…Και τώρα βγαίνουν στο σφυρί σπίτια και επιχειρήσεις Ελλήνων….. και από κοντά φέρνουν άλλα 13 προαπαιτούμενα! Πως να δούμε άσπρη μέρα……»;

 

Ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος μεταξύ άλλων κατά την διάρκεια της χθεσινής εκπομπής είπε: «Το έργο είναι ξαναπαιγμένο μόνο που αυτή τη φορά ήταν και κακοστημένο.

 

Η κυβέρνηση έχασε και αυτή την μάχη. Δεν κατάφερε να απομακρύνει τα γεράκια των αγορών από τα κόκκινα δάνεια. Υπέκυψε στον εκβιασμό των δανειστών για να πάρει την αστεία και ευτελή υποδόση του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ που μας χρωστούσαν…. Με την ψήφο των αντιπροσώπων του λαού στη Βουλή, από την Τρίτη το βράδυ και με την βούλα της κυβερνώσας αριστεράς θα στηθούν νέες μπίζνες συνδιαχείρισης κόκκινων δανείων από τα ξένα funds και με την συμμετοχή ελληνικών τραπεζών κατά 33%. Έχουν από καιρό καταφθάσει και έχουν ήδη στρατοπεδεύσει στην Ελλάδα, οι εκπρόσωποι των αρπακτικών από κάθε γωνία της Ευρώπης και όχι μόνον. Αυτό είναι το μεγάλο deal των 107 δις. Μια νέα δευτερογενής αγορά γεννήθηκε εξαιτίας των μνημονίων και ξεκινά το πιο απαίσιο εμπόριο. Οι ξένοι τοκογλύφοι τώρα ανενόχλητοι μπορούν να κατασπαράξουν τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια αλλά και να διαχειριστούν τα προβληματικά στεγαστικά και καταναλωτικά.

 

Οι εταιρείες «ειδικού σκοπού» για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια, είναι έτοιμες να κλείσουν προβληματικές εταιρείες, οι οποίες εκτός από υπερχρεωμένες είναι και μη βιώσιμες. Ως εκ τούτου χιλιάδες εργαζόμενοι θα χάσουν την δουλειά τους… και χιλιάδες εταιρείες θα οδηγηθούν σε λουκέτο, είτε είναι μικρές είτε μεγάλες. Με την ψυχρή λογική των funds και δεδομένου ότι θα έχουν αγοράσει τα δάνεια σε πολύ μικρότερη αξία από αυτή που ελήφθησαν οι απολύσεις και οι μειώσεις μισθών θεωρούνται δεδομένες. Οι τιμές πώλησης για τα καταναλωτικά δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις υπολογίζονται στα 4-5 σεντς του ευρώ, ενώ για τα δάνεια με μεγάλες υποθήκες οι τιμές μπορούν να φτάσουν τα 20-40 σεντς του ευρώ ανάλογα με τις εμπράγματες εγγυήσεις και τις προβλέψεις που έχουν σχηματίσει. Και φυσικά για ακίνητα πολυτελή, σε ακριβές ή τουριστικές περιοχές σίγουρα υπάρχει παμμέγιστο ενδιαφέρον, καθώς θα αγοραστούν σε χαμηλή τιμή από τους «κόκκινους» ιδιοκτήτες και στη συνέχεια θα πωληθούν με υπέρ κέρδος. Από κοντά ακολουθεί και η συντριπτική πλειοψηφία των υποθηκευμένων κατοικιών».

 

Ο Νίκος Νικολόπουλος παρουσιάζοντας το πλήρες σχέδιο «τσακ- μπαμ του Τσακαλώτου» τόνισε πως είναι φανερό τι συνεπάγεται αυτή η εξέλιξη: Οι δανειστές ελέγχουν ήδη ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής οικονομίας μέσω των τραπεζών, τις οποίες ουσιαστικά ελέγχουν πλήρως και ήδη έχουν βάλει πόδι σε πάρα πολλές επιχειρήσεις. Η ελληνική επιχειρηματικότητα θα ελέγχεται σε ένα μεγάλο βαθμό από τα κοράκια των αγορών που θα μπορούν να καθορίζουν διοικήσεις και να λαμβάνουν αποφάσεις που αφορούν την εθνική οικονομία, την παραγωγή και τους εργαζόμενους. Αυτός είναι και ο λόγος που επηρεάζεται ολόκληρη η ελληνική οικονομία. Εν κατακλείδι, στο ερώτημα που θέτουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, «πως τα βλέπεις τα πράγματα;» η μόνη έντιμη απάντηση που μπορεί να σταθεί είναι: Πανωλεθρίαμβος! Εμείς στολίσαμε σπίτια και επιχειρήσεις που θα πάρουν οι τράπεζες, ύστερα από άλλη μια πετυχημένη «διαπραγμάτευση»! Και εμείς της συμπολίτευσης Βουλευτές και ψηφοφόροι αλήθεια γιατί πρέπει να το υπερασπιστούμε.την ίδια ώρα που ειδικές μονάδες καταστολής συλλαμβάνουν καστανάδες και μανάβισσες γιαγιάδες για φοροδιαφυγή! Ακόμη και η πιο ζωηρή φαντασία αδυνατούσε να συλλάβει αυτό που αποκαλύπτει η «πρώτη φορά αριστερά», δηλαδή -όπως τόνισε ο Ζαχαρίας Λουδάρος- πως για να αλλάξουμε αναπτυξιακό πρότυπο πρέπει να τελειώνουμε με τη μαφία των καστανάδων που γονάτισε τη χώρα».

Πηγή

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος