Loading...
 Start Page
Νίκος Νικολόπουλος: «Ναι….. για την ώρα!!!»

Για το γεγονός ότι παρά τις διαφωνίες που εμφάνισε το προηγούμενο διάστημα σε διάφορα θέματα έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, αναφέρθηκε ο Νίκος Νικολόπουλος.

 

Για την αρχική του στήριξη στην κυβέρνηση μιλώντας στο Crashonline ο Βουλευτής Αχαΐας και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Νίκος Νικολόπουλος, όπου μεταξύ άλλων είπε:

«Έδωσα ψήφο εμπιστοσύνης σε μία κυβέρνηση στην οποία ο λαός εξέφρασε ήδη την εμπιστοσύνη του, ακούγοντας όλους όσους τους είπαμε ότι αυτό το μνημόνιο είναι το τελευταίο.

Τους είπαμε ότι αυτό το μνημόνιο θα συνοδευτεί από ελάφρυνση του χρέους και από ένα παράλληλο πρόγραμμα που θα ανακουφίσει τις πιο σκληρές πλευρές του μνημονίου

Συμφωνώ έως κεραίας στην άποψη του Πάνου Καμμένου ότι ο νόμος περί ευθύνης υπουργών πρέπει να καταργηθεί.

Συμφωνώ ότι την ώρα που ο λαός ματώνει, εμείς οι πολιτικοί δεν μπορούμε να απολαμβάνουμε προνόμια που προκαλούν, ούτε να δείχνουμε ότι ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν. Όμως, παράλληλα, πρέπει και οι λεβέντες που κάνουν τις παρθένες, να μας πουν που και πως έβρισκαν επί 25 ολόκληρα χρόνια χρήματα για να καλύπτουν τις δαπάνες του πολιτικού τους κόμματος. Μάζευαν μαύρα λεφτά; Και από τις Ευρωεκλογές και μετά; Έβαλαν χέρι στο ψαχνό του δημόσιου χρήματος του κρατικού προϋπολογισμού;

Υποστηρίζω με πάθος την ανάγκη που υπάρχει να σπάσει το φαύλο τρίγωνο της συναλλαγής μεταξύ πολιτικής, επιχειρηματικών παραγόντων και μέσων ενημέρωσης.

Έδωσα ψήφο εμπιστοσύνης γιατί η παρούσα κοινοβουλευτική θητεία, μπορεί να συνοδευτεί από μία ανοδική πορεία για την πατρίδα και τους πολίτες και να ταυτιστεί με την οριστική έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και την κρίση. Αυτή είναι η ελπίδα και η προσδοκία μου. Αυτή ήταν η προσπάθειά μου μέχρι τώρα και αυτή θα συνεχίσει να είναι. Ξεκαθαρίζω, ωστόσο, ότι το «ναι» στη κυβέρνηση δεν σημαίνει «όχι» στις ιδέες μου. Υπερασπίζομαι και το δικό μου δικαίωμα να εκφράζω τις απόψεις μου. Να εκδηλώνω τις συμφωνίες και τις διαφωνίες μου. Να μιλάω δημόσια και ανοικτά για τα θέματα που απασχολούν τον τόπο μου και την κοινωνία.

Γι’ αυτό εκλέγομαι, άλλωστε. Για να εκφράζω άποψη και δημόσιο λόγο, εκπροσωπώντας τους πολίτες. Επαναλαμβάνω ξεκάθαρα, λοβοτομή εγώ δεν κάνω. Τις απόψεις μου θα τις εκφράζω και εάν και όποτε χρειαστεί θα πω και τα «όχι» μου. Οφείλουμε λοιπόν να φέρουμε την πραγματική κάθαρση και αναγέννηση του κράτους.

Πρέπει να σπάσει ο φαύλος κύκλος της διαπλοκής. Είμαι του Χριστού και όχι της Λαμπρής. Όσο δε αφορά τα αίτια της διαμαρτυρίας μου, αυτά αφορούν την αξίωσή μου να μάθουν όλοι ποιο το πλαίσιο της κυβερνητικής συνεργασίας ΑΝΕΛ-ΣΥΡΙΖΑ και ποια τα κριτήρια Υπουργοποίησης βουλευτών και στελεχών. Δυστυχώς δεν κατάφερα να αποφύγω την αποσύνδεση της προσωπικής μου πικρίας, με τα ουσιώδη πολιτικά προαπαιτούμενα της συνεργασίας μας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα με ενοχλούσε ολωσδιόλου να πουν ότι δεν είμαι ικανός, εργατικός, τίμιος κ.ο.κ.

Μπορεί και να είχαν δίκιο, να μην κάνω εγώ ένας επαρχιώτης, ένας ασυμβίβαστος, εγώ που είχα καρέκλα και την άφησα. Χωρίς Υπουργιλίκια, χωρίς ταρατατζουμ, με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ όργωσα όλη την Ελλάδα, σήκωσα ψηλά το φλάμπουρο της αντίστασης και της ανατροπής. Με τον τηλεοπτικό τηλεβόα καθημερινά έδωσα τη μάχη, μαζί με το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ και τις Ελληνίδες και τους Έλληνες της καθημερινότητας, και πάλι χωρίς Υπουργικά γαλόνια ψήφισα ΝΑΙ στη Κυβέρνηση που όμως δεν σημαίνει Όχι στις ιδέες μας».

Πηγή

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος