Loading...
 Start Page
ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Λέμε ΟΧΙ στο Πραξικόπημα Στουρνάρα –Κανένα σπίτι σε χέρι Τραπεζίτη»

Η αλλαγή του κώδικα δεοντολογίας των Τραπεζών θέτει σε άμεσο κίνδυνο την πρώτη κατοικία των δανειοληπτών που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους λόγω της οικονομικής κρίσης, επισημαίνει ο Νίκος Νικολόπουλος.

 

Για το θέμα αυτό, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ τόνισε:

«Μετά την υπερψήφιση του πρώτου μνημονιακού “πακέτου” μέτρων και ο Γιάννης Στουρνάρας ξαναχτύπησε… με ένα πρωτοφανές… “νομοθετικό πραξικόπημα”, πριν καν μας πουν οι συνοδοιπόροι μας «καλοχώνευτα», που πάντως δεν πρόκειται να είναι…

Αγνοώντας τις δεσμεύσεις της νεoεκλεγμένης συγκυβέρνησης, το εξαπτέρυγο του Σημιτισμού, ο πρώην τσάρος του ΣαμαροΒενιζελισμού, πέρασε 15/10/2015 στο ΦΕΚ την απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος (ΕΠΑΘ), που φέρει μόνον την υπογραφή του ίδιου!!!

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος, που όπως είναι γνωστό διά του Προέδρου του Νίκου Νικολόπουλου, αρνήθηκε να δώσει ψήφο σε άρθρα που θα επιφέρουν περαιτέρω συρρίκνωση εισοδημάτων και αύξηση φόρων και τα οποία δεν θα προκαλέσουν κανένα θετικό αποτέλεσμα μάλλον το αντίθετο…. ! Και στη νέα αυτή δυσάρεστη έκπληξη που μας επιφύλαξε ο Γιάννης Στουρνάρας το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος αντιδρά…

Το ΧΡΙ.Κ.Ε. δεν ξεχνά την δέσμευση όλων μας…»Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη»…

Και για αυτό με ερώτηση που καταθέτουμε τη Δευτέρα, ζητάμε από τον Πρωθυπουργό εξηγήσεις, για την πρωτοβουλία Στουρνάρα να εκδώσει ΦΕΚ, για fast track πλειστηριασμούς και προπαντός απαιτούμε, ως τρίτος ανεξάρτητος κυβερνητικός εταίρος, η συγκυβέρνηση να επανορθώσει άμεσα».

Τέλος ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου είπε: «Καλό θα είναι να μην διαφεύγει από όλους μας παλιούς και νέους, μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς, νυν και τέως συμπολιτευόμενους ή αντιπολιτευόμενους ότι:

Καιρός είναι να καταλάβουμε ότι μόλις ανεβήκαμε στην τσουλήθρα… που οδηγεί με ταχύτητα στο σκάμμα με το χώμα!!!

Μην μας διαφεύγει ότι ακολουθεί η ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων σε ένα – όπως λένε οι (α)σοφοί- το οποίο δυστυχώς όπως λέει ο πάνσοφος λαός, θα καταλήξει σε κανένα…

Εμείς οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες, όπως έχουμε δεσμευθεί, δεν θα βάλουμε τη “γλώσσα μας στο γύψο” και για αυτό φωναχτά και τώρα ρωτάμε τον Πρωθυπουργό και τα μέλη της κυβέρνησης:

Είχαν ενημερωθεί ή “πιάστηκαν στον ύπνο”;

Θα δεχτούν, οι προτάσεις της συγκυβέρνησης για τα κόκκινα δάνεια, να πεταχτούν στα σκουπίδια από τον Γιάννη Στουρνάρα…;

Θα υποταχθούν στο θέλημα της ΕΚΤ, που γνωμοδότησε υπέρ της άμεσης απελευθέρωσης των πλειστηριασμών και υπέρ του περιορισμού της προστασίας της πρώτης κατοικίας καθώς και της αναστολής των πλειστηριασμών μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις;

Η μνημονιακή χοάνη στην αρχή είναι πλατιά όσο όμως προχωράς τόσο στενεύει…

Θα εγκαταλείψουν οι κυβερνητικοί συνοδοιπόροι μας, στο έλεος τραπεζιτών, δανειστών και distress funds τους χειμαζόμενους Έλληνες δανειολήπτες…;

Εμείς δηλώνουμε πως μένουμε σταθεροί στις κόκκινες γραμμές μας!

Οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες δεν δεχόμαστε παραλλαγές και αποχρωματισμούς.

Συνεχίζουμε να ενισχύουμε και να συμμετέχουμε στις δράσεις των Κινημάτων – όπως η ΥΠΕΡΒΑΣΗ – για να υπάρξει η αναγκαία “ασπίδα προστασίας” για όλους τους εγκαταλελειμμένους, τους αδυνάτους, πρώην νοικοκυραίους Έλληνες πολίτες….

Τέλος, εάν το ΜΑΞΊΜΟΥ ΑΚΟΥΕΙ…. τότε επαναλαμβάνουμε αγαπητικά προς τους κυβερνητικούς εταίρους:

Η μνημονιακή χοάνη στην αρχή είναι πλατιά όσο όμως προχωράς τόσο στενεύει…

Επίσης, περιμένω από τη νέα κυβέρνηση, τάχιστα να επιδείξει έντονο μεταρρυθμιστικό πνεύμα και να αποδείξει ότι ξέρει και μπορεί να συγκρουστεί με την διαφθορά, αλλάζοντας τη χώρα και αποδίδοντας κοινωνική δικαιοσύνη σε ένα κράτος, στο οποίο οι πάρα πολλοί αισθάνονται να ασφυκτιούν από το κράτος και οι πολλοί λίγοι… να απομυζούν το κράτος!

Περιμένω επίσης, μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία των προαπαιτούμενων, της αξιολόγησης, της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, να διαπιστώσω ότι, πράγματι, οδεύουμε σε μία σημαντική αναδιάρθρωση χρέους, αλλά και σε μία επαναφορά της κανονικότητας στην οικονομία και κυρίως, την πραγματική αγορά.

Γνωρίζω ότι όλα αυτά τα μέτρα του σχεδίου νόμου είναι αφάνταστα δύσκολα για την ελληνική κοινωνία, δεν αποτελούν έναν χαλαρωτικό περίπατο στο πάρκο.

Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα γίνω “χειροκροτητής” επαναλαμβάνοντας τη γνωστή επωδό “ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ”.

Έτσι και σήμερα θα πω ΝΑΙ σε διατάξεις, που έχουν ουσιαστικό μεταρρυθμιστικό περιεχόμενο και σε εκείνες που εξορθολογίζουν το σύστημα αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής. Θα φωνάξω όπως ήδη έπραξα ΟΧΙ σε εκείνες που φέρνουν νέα φορολογική επιβάρυνση στον ήδη υπερφορολογημένο Έλληνα φορολογούμενο, σε άλλες που αποχρωματίζουν τις κόκκινες γραμμές και παραλλάσουν τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις.

Είναι αδιανόητο για το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα η μείωση των προστίμων για τις ενδο-ομιλικές συναλλαγές που τα προηγούμενα χρόνια καταγγέλλαμε, καθώς και η επαναφορά των ποινικών διώξεων, για οφειλές στην εφορία ή η αυστηροποίηση των παραμέτρων για τις 100 δόσεις, που σίγουρα θα οδηγήσουν χιλιάδες νοικοκυραίους εκτός ρυθμίσεων και φυσικά δεν μπορώ να δεχθώ την αύξηση του ΦΠΑ στους αγρότες.

Ενώ είμαι αντίθετος με την αποστέρηση πόρων από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την απαλλαγή κάποιων από την υποχρέωσή τους.

Στενοχωριέμαι γιατί μέσα σε τόσα άρθρα και τόσες διατάξεις του πολυνομοσχεδίου δεν υπάρχουν δύο γραμμές για την επαναφορά του αφορολόγητου των τέκνων και την κατάργηση του φόρου πολυτελείας στα αυτοκίνητα των πολυτέκνων και λοιπών προνοιών που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν το δημογραφικό».

Ρεπορτάζ Φώτης Κατσούφης

Πηγή

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος