Loading...
 Start Page
Καταψηφίζει οκτώ άρθρα του πολυνομοσχεδίου ο Νικολόπουλος

Στο πρόσωπο του Νίκου Νικολόπουλου, ο οποίος όπως χαρακτηριστικά τονίζει δεν προτίθεται να γίνει χειροκροτητής, καταγράφεται η πρώτη διαφοροποίηση βουλευτή της κυβέρνησης.

Ο κ. Νικολόπουλος προανήγγειλε την καταψήφιση οκτώ άρθρων του πολυνομοσχεδίου, διευκρινίζοντας ωστόσο πως θα ψηφίσει «ναι επί της αρχής».

Και αυτό γιατί όπως χαρακτηριστικά τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή του ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων «αισθάνομαι δεσμευμένος από την πρόσφατη λαϊκή εντολή, που με την υπερψήφιση της πολιτικής συμμαχίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και από την επιλογή τους να με εμπιστευθούν να τους εκπροσωπήσω για ακόμη μια φορά στο εθνικό Κοινοβούλιο».

Παρόλα αυτά, προειδοποιεί: «Περιμένω από τη νέα κυβέρνηση, τάχιστα να επιδείξει έντονο μεταρρυθμιστικό πνεύμα και να αποδείξει ότι ξέρει και μπορεί να συγκρουστεί με τη διαφθορά, αλλάζοντας τη χώρα και αποδίδοντας κοινωνική δικαιοσύνη σε ένα κράτος, στο οποίο οι πάρα πολλοί αισθάνονται να ασφυκτιούν από το κράτος και οι πολλοί λίγοι… να απομυζούν το κράτος!

Περιμένω επίσης, μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία των προαπαιτούμενων, της αξιολόγησης, της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, να διαπιστώσω ότι, πράγματι, οδεύουμε σε μία σημαντική αναδιάρθρωση χρέους, αλλά και σε μία επαναφορά της κανονικότητας στην οικονομία και κυρίως, την πραγματική αγορά».

Αφού σημειώνει δε ότι ο ίδιος δεν προτίθεται να γίνει «χειροκροτητής», επαναλαμβάνοντας τη γνωστή επωδό «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ», αφήνει αιχμές για τους «συντρόφους» του, που, όλο το προηγούμενο διάστημα, παραδέχονται ότι το νομοσχέδιο περιλαμβάνει διατάξεις με τις οποίες διαφωνούν, αλλά θα τις ψηφίσουν.

«Έτσι και σήμερα θα πω ΝΑΙ σε διατάξεις, που έχουν ουσιαστικό μεταρρυθμιστικό περιεχόμενο και σε εκείνες που εξορθολογίζουν το σύστημα αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής. Θα φωνάξω ΟΧΙ σε εκείνες που φέρνουν νέα φορολογική επιβάρυνση στον ήδη υπερφορολογημένο Έλληνα φορολογούμενο, σε άλλες που αποχρωματίζουν τις κόκκινες γραμμές και παραλλάσουν τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις» προσθέτει ο κ. Νικολόπουλος.

Και καταλήγει: «Γι' αυτό δεν θα ψηφίσω τα άρθρα 1, 2, 3 ,5, 8, 13, 14,15 γιατί σωρεύουν αβάσταχτα βάρη για τους πολίτες, οι οποίοι έχουν ήδη πληρώσει το μάρμαρο της κρίσης και καλούνται πλέον να πληρώσουν και από… αυτά που δεν έχουν. Πιστεύω ότι αυτές οι νομοθετικές διατάξεις συνιστούν μετατόπιση από τις βασικές μας δεσμεύσεις. Είναι προβλέψεις με αναδρομική ισχύ όπως για τις συντάξεις, για την κατάργηση των απαλλαγών του ΕΝΦΙΑ, μαζί με την υπερβολή που "σκοτώνει", δηλαδή να πληρώνουν ακόμη και αυτοί που οφείλουν από 1 έως 5 ευρώ, την ίδια ώρα που άλλοι δεν πληρώνουν ΕΝΦΙΑ, όπως οι μεγάλοι ξενοδοχειακοί όμιλοι. Είναι αδιανόητο για το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα η μείωση των προστίμων για τις ενδο-ομιλικές συναλλαγές που τα προηγούμενα χρόνια καταγγέλλαμε, καθώς και η επαναφορά των ποινικών διώξεων, για οφειλές στην εφορία ή η αυστηροποίηση των παραμέτρων για τις 100 δόσεις, που σίγουρα θα οδηγήσουν χιλιάδες νοικοκυραίους εκτός ρυθμίσεων και φυσικά δεν μπορώ να δεχθώ την αύξηση του ΦΠΑ στους αγρότες.

Ενώ είμαι αντίθετος με την αποστέρηση πόρων από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την απαλλαγή κάποιων από την υποχρέωσή τους.

Δεν είναι δυνατόν να ψηφίσω την επίμαχη διάταξη που αφορά την κατάργηση της δυνατότητας που δόθηκε πριν λίγους μήνες (που είχα και εγώ ψηφίσει τότε) στους «νέους» (μετά την 1/1/1993) ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ (γιατρούς, μηχανικούς, δικηγόρους), να υπαχθούν σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία.

Κλείνοντας, δηλώνω ότι εγώ με την ψήφο μου δεν θα γίνω συνεργός στο “λουκετάρισμα” της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας που θα έχει ως συνέπεια να πεταχτούν βρεθούν στο δρόμο 12.000 εργαζόμενοι και 20.000 οι οποίοι ασχολούνται με το φάρμακο».

ΥΓ: Στενοχωριέμαι γιατί μέσα σε τόσα άρθρα και τόσες διατάξεις του πολυνομοσχεδίου δεν υπάρχουν δύο γραμμές για την επαναφορά του αφορολόγητου των τέκνων και την κατάργηση του φόρου πολυτελείας στα αυτοκίνητα των πολυτέκνων και λοιπών προνοιών που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν το δημογραφικό».

Πηγή

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2021 Νίκος Ι. Νικολόπουλος