Loading...
 Start Page
Οι ΑΝΕΛ δεν ψηφίζουν την μπύρα και ο Νικολόπουλος τα κόκκινα δάνεια και τους πλειστηριασμούς

«Οι ελληνικές ζυθοποιίες είναι η κλειδοθήκη της ανάπτυξης της χώρας στον κλάδο του ζύθου και πρέπει να αποσυρθεί το άρθρο 52 που αυξάνει την φορολογία τους» τόνισε ο πρόεδρος του συνδέσμου μικρών ανεξάρτητων ζυθοποιών Ελλάδος Δημήτρης Πολιτόπουλος, κάνοντας λόγο για επαίσχυντο άρθρο, κατά την ακρόαση φορέων της κοινής συνεδρίασης των Επιτροπών Κοινωνικών και Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο.

Ο κ Πολιτόπουλος τόνισε ότι η ρύθμιση στηρίζεται στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ που έχει γίνει εργαλείο λόμπινγκ εναντίον της πατρίδας μας και πρόσθεσε ότι αν αυξήσουμε τον φόρο κατανάλωσης μπύρας πρέπει να το κάνουμε για όλες τις επιχειρήσεις ελληνικές και ξένες.

Εξαπέλυσε... κεραυνούς

«Εγώ θα σας πως όχι μόνο τι λέει το άρθρο 52 αλλά και πώς αυτό έφτασε στην Βουλή...», υποστήριξε ο κ, Πολιτόπουλος. Τόνισε πως αυτός και οι Έλληνες συνάδελφοί του "εδώ και χρόνια δεχόμαστε απειλές, εκβιασμούς και απόπειρες εναντίον μας...»

Εστίασε στο γεγονός ότι μέχρι σήμερα η Επιτροπή Ανταγωνισμού «δεν έχει εκδώσει τα αποτελέσματα της έρευνας που έχει γίνει για τον κλάδο με δικαιολογία ότι η υπάλληλος που θα καθαρογράψει την απόφαση είναι σε άδεια κύησης». Επέκρινε το γεγονός ότι «για αυτή την διάταξη δεν έγινε μαζί τους καμία διαβούλευση, ούτε καμία άλλη έστω ενημέρωση είχαμε πριν την δούμε δημοσιευμένη στο σχέδιο νόμου».

Έχουμε, είπε, ως 100% ελληνικές επιχειρήσεις και επιχειρηματίες, δικαίωμα διαβούλευσης. Η διάταξη αυτή εξομοίωσης είπε ότι «τέθηκε στην εργαλειοθήκη του ΟΑΣΑ με ψευδή στοιχεία! Και ανέφερε μια σειρά χωρών της ΕΕ όπως η Ρουμανία , η Βουλγαρία κ.λ.π που υπάρχει κλιμακωτός συντελεστής στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωση...»

Αίσθηση προκάλεσε, πάντως, το γεγονός ότι ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου δεν είχε προσκληθεί για ακρόαση στην Επιτροπή παρ΄όλο το θόρυβο και τις διαφωνίες του κλάδου που από την κατάθεση του Πολυνομοσχεδίου είχαν εκδηλωθεί. Η εκπροσώπηση έγινε δια της πλαγίου... με ατομική πρόσκληση εντός του Κοινοβουλίου του εισηγητή της ΝΔ Κώστα Σκρέκα.

Μάλιστα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασαν με διαμαρτυρίες όταν οι βουλευτές της ΝΔ ζήτησαν να του δοθεί ο λόγος αφού παρίστατο στην συνεδρίαση, διαμαρτυρίες όμως που έπεσαν στο κενό μετά την ένθερμη υποστήριξη να λάβει τον λόγο από τους βουλευτές από όλες τις πτέρυγες της αντιπολίτευσης . Οι εισηγητές της Δημοκρατικής Παράταξης και Χρυσής Αυγής προανήγγειλαν ότι το κόμμα τους ανάμεσα στις διατάξεις που θα θέσει σε ονομαστική ψηφοφορία θα είναι και αυτή που αφορά τις ελληνικές μικρές ζυθοποιίες.

Την απόσυρση της διάταξης για να μην την καταψηφίσουν, ζήτησε και ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Γ. Λαζαρίδης μετά τον πρόεδρο του κόμματος που είχε εκφράσει τη διαφωνία του με σχετικό tweet.

Την ίδια ωρα ο Νίκος Νικολόπουλος την ερχόμενη Κυριακή στη Θεσσαλονίκη θα μιλήσει σε εκδήλωση φορέων που τάσσονται κατά των πλειστηριασμών για να δείξει προφανώς ο κ. Νικολόπουλος πως άλλου βρίσκεται η ουσία και έχει δίκιο. Ταυτόχρονα δηλώνει ότι θα καταψηφίσει το νόμο για τους πλειστηριασμούς οργανώνοντας παράλληλα και ακτιβιστικές ενέργειες.

Πηγή

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος