Loading...
 Start Page
Νίκος Νικολόπουλος: Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία απειλείται με λουκέτο

Ολόκληρη η ερώτηση του κ. Νικολόπουλου έχει ως εξής:

 

«Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος από την πρώτη στιγμή που αντελήφθη ότι κάποιοι ενδοτικοί έλληνες πολιτικοί παρέδιδαν στα χέρια γερμανικών συμφερόντων την κάλυψη των φαρμακευτικών αναγκών του Ελληνικού λαού αντέδρασε.

 

Η πρώτη Ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου επί του θέματος κατατέθηκε κατά την ημέρα της συνάντησης στην Αθήνα της Καγκελαρίου της Γερμανίας, κ. Μέρκελ, με τον τότε πρωθυπουργό, Αντ. Σαμαρά. Με την ως άνω υπ. αρ. 2819/11-10-2012, λοιπόν, αποκαλύψαμε, στην εθνική αντιπροσωπεία ότι ζητήθηκε από την κ. Α. Μέρκελ, ο Α. Σαμαράς να επιτρέψει την κυκλοφορία ‘’φαρμάκων δολοφόνων’’, προκειμένου να αυξήσουν τα κέρδη τους γνωστοί και φίλοι του καθεστώτος, καθώς και συγκεκριμένες εταιρείες Ισραηλινών συμφερόντων.

 

Τρία χρόνια μετά, στη Βουλή των ελλήνων, ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας έκανε πολιτικό «στριπτίζ» σε όσους τότε υπέκυψαν και έτσι, επιβεβαιώθηκαν, τα όσα τονίζαμε εκείνον τον καιρό.

 

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος δεν έμεινε, όμως, μόνο σε εκείνη την κοινοβουλευτική παρέμβαση. Ακολούθησαν πολλές ανακοινώσεις, τηλεοπτικές καθώς και άλλες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις μας, όπως η υπ’ αρ. πρ. 4043/366/16-11-2012 (Ερωτ & ΑΚΕ), η 6650/27-2-2014 & η 390/20-10-2015 Ερωτήσεις μας, με τις οποίες επαναφέραμε ο ως άνω θέμα ενώπιον της πολιτικής ηγεσίας της κυβέρνησης, προς αποτροπή της διαπλοκής που συμβαίνει εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος και της υγείας του ελληνικού λαού.

 

Οι απαντήσεις που λάβαμε, ήταν κείμενα με κούφια επιχειρήματα, αναπαραγόμενα σαν από «καρμπόν» από τους Υπουργούς της αμαρτωλής συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου… Επιχειρούσαν να αποκρύψουν το μέγεθος του ξεπουλήματος και της αποστέρησης της αυτάρκειας της χώρας σε φάρμακα.

 

Και τώρα, δυστυχώς και πάλι, χωρίς πολλές κουβέντες, παρά τις βαρύτατες καταγγελίες του κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλου (ΒΙΑΝΕΞ) από το βήμα της Βουλής, με μόνη τη δήλωση «ανοχής» των εισηγητών των κομμάτων πέρασε το «φαρμακοκτόνο» άρθρο του πολυνομοσχεδίου, αφού περιέργως δεν συμπεριελήφθη στην λίστα των άρθρων της ονομαστικής ψηφοφορίας.

 

Κατόπιν αυτής της τραγικής εξέλιξης, και εάν δεν ληφθούν τα αναγκαία και κατάλληλα μέτρα, η πατρίδα μας θα πάψει να είναι αυτάρκης στα φάρμακα και θα κρέμεται από τρίτες χώρες και θηριώδη συμφέροντα, ακόμα και για την θεραπεία απλών νόσων και ασθενειών.

 

Για τούτο, το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος, ως ανεξάρτητος κυβερνητικός εταίρος, καλεί και πάλι τους συναρμόδιους Υπουργούς να δώσουν καθαρές απαντήσεις. Μα προπαντός λύσεις, στα παρακάτω ερωτήματα:

 

1. Γιατί πρέπει να αφήσουμε στο έλεος του Θεού δεκάδες χιλιάδες έλληνες εργαζόμενους, που εργάζονται παλεύοντας σκληρά για να είναι το ελληνικό φάρμακο μέσα στα καλύτερα του κόσμου;

2. Γιατί επιτρέψατε να παραδοθεί η υγεία των Ελλήνων στα «φάρμακα δολοφόνους» και στα χέρια της τρόικα;

3. Γιατί δεν αντιδράτε, όταν με αυτές τις πολιτικές καταδικάζονται οι επόμενες γενιές, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας, να ψάχνουν το γιατρικό τους σε σκευάσματα αμφιβόλου ποιότητας από τριτοκοσμικές χώρες;

4. Γιατί δεν έχετε ακόμα διαψεύσει τα όσα σας καταμαρτυρεί, ο εκπρόσωπος των Ελλήνων φαρμακοβιομηχάνων μέσα και έξω από τη Βουλή, όταν μάλιστα συγκεκριμένα είπε, ότι: ‘’Ο Καρόνε ήξερε τι έκανε. Ήξερε, που να βασιστεί, ώστε να γκρεμίσει την ελληνική φαρμακοβιομηχανία για χάρη των Εβραίων. Ήξερε που να ποντάρει, ώστε οι Έλληνες να πεθαίνουν, πριν προλάβουν να βγουν στη σύνταξη… Ήξερε ότι θα βρει πρόθυμους Εφιάλτες για να του ανοίξουν τις Θερμοπύλες’’. Κατόπιν των προηγουμένων δηλώσεων, είναι απορίας άξιο:

5. Γιατί δεν απαντάτε στους ως άνω ισχυρισμούς και γιατί δεν νοιώθετε την ανάγκη να απολογηθείτε;

6. Γιατί δεν έχετε ακόμα απαντήσει στις βαρύτατες κατηγορίες του δημοσιογραφικού site «Newsbomb», που σας αποκαλεί ‘’δολοφόνους’’ και που αυτολεξεί αναρωτιέται δημόσια: «Εκτός κι αν το να φαρμακώνεις τον κοσμάκη με… μαντζούνια ή το να μετατρέπεις τη φαρμακευτική περίθαλψη σε προνόμιο της ελίτ, είναι κάτι λιγότερο από δολοφονία»;

 

 

 

«Αυτό που θέλει να περάσει η κυβέρνηση είναι παράλογο. Δεν είναι δυνατόν να αδειοδοτεί η πολιτεία ένα μη φαρμακοποιό».

 

Ο κ. Νικολόπουλος κατέθεσε επίσης και άλλη ερώτηση για το επάγγελμα του φαρμακοποιού:

 

«Με την αγανάκτηση των φαρμακοποιών να ξεχειλίζει κατά της κυβέρνησης επειδή όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν απαξιώνει τα πτυχία τους και αλλάζει το ιδιοκτησιακό καθεστώς του κλάδου. Παρόμοια είναι και η αγανάκτηση των πολιτών που στήνονται στις ουρές με τις συνταγές στο χέρι, μετά την απόφαση των φαρμακοποιών για το «κατέβασμα των ρολών» σ’ όλα τα φαρμακεία.

 

Το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα Ελλάδος, με την παρούσα κοινοβουλευτική παρέμβαση, θέλει να μεταφέρει την έντονη δυσφορία των φαρμακοποιών προς την κυβέρνηση, η οποία με τις αλλαγές που προωθεί στο ιδιοκτησιακό καθεστώς- όπως αναφέρουν- πλήττει όχι μόνον τον κλάδο τους αλλά και την κοινωνία.

 

Νοιώθουμε την υποχρέωση επίσης να τονίσουμε πως η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών είναι με τους φαρμακοποιούς, διότι συμφωνούν πως «αυτό που θέλει να περάσει η κυβέρνηση είναι παράλογο».

 

Επειδή, η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πιστεύει πως δεν είναι δυνατόν να αδειοδοτεί η πολιτεία ένα μη φαρμακοποιό να ανοίξει φαρμακείο και να απασχολεί έναν φαρμακοποιό με σχέση εργασίας ή με ποσοστό 1%.

Επειδή, αυτό, δεν συμβαίνει πουθενά αλλού στην Ευρώπη.

 

Το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα Ελλάδος, ως ανεξάρτητος κυβερνητικός εταίρος καλεί την κυβέρνηση να αντιδράσει και να μην εφαρμόσει τα σχέδια τρόικας και ερωτά ευθέως τους συναρμόδιους Υπουργούς:

 

1. Γιατί αγνοούν την καθολική αντίδραση των απεργών φαρμακοποιών;

 

2. Γιατί δεν υιοθετούν τις προτάσεις του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (Π.Φ.Σ);

 

3. Εντέλει ειλικρινά πιστεύουν ότι με την υιοθέτηση των απαιτήσεων του κουαρτέτου ωφελούνται ή θίγονται τα συμφέροντα των ασφαλισμένων;»

Πηγή

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος