Loading...
 Start Page
ΕΔΩΣΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ Ν.ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ  Ήξεις αφήξεις ο υπουργός Ναυτιλίας για το θαλάσσιο μέτωπο και την παραπομπή του Δημάρχου Πατρέων Ζήτημα ημερών η αλλαγή του Δ.Σ του ΟΛΠΑ

Την απάντηση ότι είναι ζήτημα πια λίγων ημερών η αλλαγή του Δ.Σ του Οργανισμού λιμένα της Πάτρας, έλαβε ο Αχαιός βουλευτής των ΑΝΕΛ Νίκος Νικολόπουλος από τον υπουργό Ναυτιλίας Θόδωρο Δρίτσας, σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε, ενώ απαντά τόσο στο ζήτημα της παραχώρησης της θαλάσσιας ζώνης, όσο και της παραπομπής του δημάρχου στον ανακριτή.

 

«Όσον αφορά τον Οργανισμό Λιμένα Πάτρας, είναι κόλαφος σε όσους μας κατηγορούν ότι αλλάζουμε τις διοικήσεις έτσι επειδή θέλουμε κι επειδή θέλουμε να βάλουμε τους δικούς μας. Και στην περίπτωση των διοικήσεων των οργανισμών λιμένων μελετήθηκαν σχολαστικά όλα τα δεδομένα και ήταν ένας από τους λόγους της καθυστέρησης για την αντικατάσταση των διοικήσεων, όπου κρίνεται ότι χρειαζόταν η αντικατάσταση.

 

Σας βεβαιώνω και σας ενημερώνω ότι ήδη πριν από τις προηγούμενες εκλογές, σε ό,τι αφορά τη δική μου αρμοδιότητα και τη δική μου γνώμη, έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. Τα πράγματα κινούνται. Νομίζω ότι είναι θέμα ελάχιστων ημερών η διαδικασία για διάφορους λιμένες, μεταξύ των οποίων και για τον Οργανισμό Λιμένα Πάτρας.

 

Ασφάλεια έχει το λιμάνι της Πάτρας. Κανείς μπορεί να έχει οποιεσδήποτε επισημάνσεις, αλλά έχουμε πολύ πρόσφατα, τους προηγούμενους μήνες, στην πρώτη θητεία αυτής της Κυβέρνησης, επί της δικής μου θητείας ως Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας τότε, εποπτεύσει όλες τις διαδικασίες για την προετοιμασία και την ετοιμότητα του λιμανιού της Πάτρας, γιατί τότε δέχθηκε έναν έλεγχο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ελέγχου της Ασφάλειας των Λιμένων. Και το Υπουργείο και ο Οργανισμός και οι Λιμενικές Αρχές έκαναν το καλύτερο που μπορούσαν να κάνουν και πράγματι, ο έλεγχος κατέληξε πολύ θετικά.

 

Οι επισημάνσεις που κατεγράφησαν δεν αφορούν, κυρίως, τη λειτουργία του λιμανιού. Αφορούν, κυρίως, τη λειτουργία σε σχέση με το αν ορισμένα –ορισμένα, όχι όλα- πλοία είχαν ακριβώς καταρτισμένους αξιωματικούς για τα θέματα ασφαλείας και μερικά άλλα τέτοια ζητήματα. Κι αυτά διορθώθηκαν. Θέλω να πω, λοιπόν, ότι δεν έχουμε αντιμετωπίσει τέτοιο ζήτημα.

 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Έχουμε αύριο ερώτηση. Θα τα πούμε αύριο.

 

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ (Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής):

 

Ωραία.

 

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Κρεμαστινός): Κύριε Υπουργέ, απαντήσατε πολλές ερωτήσεις.

 

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ (Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής):

 

Ναι, ναι. Ολοκληρώνω, κύριε Πρόεδρε.

 

Όσον αφορά το θαλάσσιο μέτωπο, τις παραμονές των εκλογών -και όχι επειδή ήταν οι εκλογές, αλλά γιατί τότε ωρίμασε και ετοιμάστηκε- απεστάλη στο Δήμο Πατρέων και στην Επιτροπή Αγώνα το κείμενο, εγκεκριμένο και από τον Πρωθυπουργό, για να γίνει η διαβούλευση και με βάση τις γνώμες που θα διατυπωθούν και από την κοινωνία της Πάτρας να καταλήξουμε στο οριστικό σχέδιο και να μπει μπροστά η διαδικασία, η οποία δεν είναι εύκολη, θέλει διάφορα στάδια, τα οποία έχουμε επισημάνει λεπτομερώς.

 

Επειδή μεσολάβησαν οι εκλογές ακούστηκαν πολλά και διάφορα, προεκλογικού χαρακτήρα, από αντιπολιτευόμενες φωνές. Εμείς στείλαμε ένα μήνυμα ότι θα ήταν καλύτερα η συζήτηση αυτή να μην γίνει στην προεκλογική περίοδο, γιατί θα υπαχθεί στις προεκλογικού χαρακτήρα σκοπιμότητες.

 

Τελείωσαν οι εκλογές. Τώρα πια περιμένουμε από την τοπική κοινωνία της Πάτρας να τις στείλει κι εμείς θα πάρουμε την πρωτοβουλία να κινηθεί πια γοργά αυτή η διαδικασία, να καταλήξουμε στο σχέδιο με ενιαίο τρόπο -αυτό θέλει και η Κυβέρνηση, αυτό θέλει και ο Πρωθυπουργός, αυτή είναι η δέσμευση- και να μπει μπροστά η διαδικασία, η οποία όπως σας είπα δεν είναι διαδικασία fast track.

 

Είναι διαδικασία σταδίων αναγκαίων, δεν γίνεται αλλιώς με βάση τη μελέτη που έχουμε κάνει, ώστε το όραμα της πατρινής κοινωνίας να γίνει οριστικό, αμετάκλητο και πλήρως κατοχυρωμένο.

 

Σας ευχαριστώ.

 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Στον κύριο Λιμενάρχη θα δώσετε οδηγίες να σταματήσει;

 

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Κρεμαστινός): Παρακαλώ, κύριε Νικολόπουλε, όχι άλλη ερώτηση, απήντησε πολλές ο κύριος Υπουργός.

 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Είναι στην ίδια.

 

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ (Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής): Έχω την πολιτική ευθύνη του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, αλλά δεν μπορώ να μπω σε υπηρεσιακά θέματα. Όταν υπάρχει κάποιο ζήτημα συγκεκριμένο, ευχαρίστως να απαντήσω.»

Πηγή

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος