Loading...
 Start Page
ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ: "Το καταψηφίζω γιατί..."

Στην Ολομέλεια της Βουλής όπου συζητείται το προς ψήφιση νομοσχέδιο για το Σύμφωνο Συμβίωσης, μίλησε ο Ανεξάρτητος Βουλευτής Αχαΐας και Γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Νίκος Νικολόπουλος.

 

Ολόκληρη η ομιλία του:

 

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

 

Κι ενώ η χώρα μας βρίθει ανοιχτών μετώπων και ζητημάτων επιβίωσης, ξαφνικά ορισμένοι περιόρισαν την ευαισθησία τους και τα κοινωνικά τους αντανακλαστικά στην αποκατάσταση των ομοφυλοφίλων περιορίζοντας μάλιστα τα δικαιώματα ελευθερίας της ισότητας στη συγκεκριμένη κατηγορία των συνανθρώπων μας.

 

Σαφώς και οι επιλογές του καθενός μας οφείλουν να είναι ελεύθερες.

 

Και πριν από όλα το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος θέλει να υπογραμμίσει ότι :

 

Κάθε άνθρωπος έχει την δυνατότητα ελεύθερης επιλογής ως προς τον τρόπο ζωής τους σε σωστή ή λανθασμένη κατεύθυνση.

 

Αρκεί όμως να μην θίγουν τον άλλο και να μην προϋποθέτουν την ανατροπή θεμελιωδών αρχών της ανθρώπινης ύπαρξης και κατ επέκταση της κοινωνίας.

 

Κύριος σκοπός της ζωής κάθε ανθρώπου, για την Ορθόδοξη πίστη είναι να τελειωθεί και να ομοιάσει κατά χάρη με τον Θεό.

 

Ότι δεν συμφωνεί με τον λόγο του Θεού, όπως αυτός μαρτυρείται μέσα στην Αγία Γραφή, δεν μπορεί, για κανένα λόγο, να γίνει δεκτό από την ορθόδοξη χριστιανική βιβλική και πατερική παράδοση.

 

Η νομοθεσία για την «ομοφυλοφιλική συμβίωση» που η κυβέρνηση αγωνίζεται να επιβάλει, αντιστρατεύεται την αγιογραφική διδασκαλία και πρόταση ζωής (Α΄ Κορ. 6, 9-10 & Α΄ Τιμ. 1, 9-10 & Ρωμ. 1, 26-27 & Ιούδα 7 & Λευϊτ. 18,22).

 

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος στοιχίζεται στην ήδη διατυπωθείσα θέση της Εκκλησίας της Ελλάδος για το «ξενόφερτο σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης», που υποστηρίζει ότι «οι εκτροπές του οικογενειακού θεσμού και οι αναδυόμενες από αυτές «εναλλακτικές μορφές οικογένειας», συνιστούν σαφές δείγμα της εκκοσμίκευσης και του αποχριστιανισμού των σύγχρονων δυτικών κοινωνιών και λαών, συμπεριλαμβανομένης και της Ελληνικής κοινωνίας».

 

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος επίσης αποδέχεται και υιοθετεί πλήρως τον λόγο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου ότι:

 

«Η ένωση δύο ανθρώπων, μέσω του γάμου, αποτελεί Μυστήριο μέγα για την Εκκλησία μας. Καθετί έξω από το Μυστήριο αυτό είναι ξένο προς την εκκλησιαστική ζωή».

 

Οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες φυσικά και θέλουμε να αντιμετωπισθούν ο ρατσισμός και η μισαλλοδοξία. Κοινωνίες μίσους και εκδικητικότητας που δεν είναι ανεκτικές στη φυσιολογική διαφορετικότητα δεν είναι ικανές να φιλοξενήσουν αξίες, ούτε να δημιουργήσουν πρόοδο και πολιτισμό, ούτε να συντηρηθούν και να επιβιώσουν.

 

Κοινωνίες όμως που απαγορεύουν τον στιγματισμό και τον έλεγχο των ψυχοκοινωνικών διαστροφών, όπως είναι και οι γενοκτονίες και οι ομοφυλίες, αλλά και ο ρατσισμός, αυτές οι κοινωνίες ούτε κοινωνίες είναι ούτε και δημοκρατίες.

 

Εξαντλούνται οι δήθεν ευαισθητοποιημένοι στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων, αλλά δεν εμφανίσθηκε η ίδια ευαισθησία στην υπεράσπιση του δικαιώματος των παιδιών που μεγαλώνουν τώρα και πρέπει να εξακολουθούν να γνωρίζουν την αλήθεια περί της ανθρώπινης βιολογίας και της ισορροπίας που εξασφαλίζει η ύπαρξη και συνύπαρξη των δύο φύλων:

 

Την υπεράσπιση αυτής της αλήθειας επιχειρεί με τις μικρές δυνάμεις του το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα Ελλάδος αλλά με λόγο καθαρό και αγαπητικό.

 

Η κοινωνία μας ασφαλώς δεν έχει ανάγκη από φανατισμούς και ομομανίες.

 

Το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα Ελλάδος νιώθει υποχρεωμένο όταν διακινδυνεύουν παγιωμένες στον χρόνο και στη συνείδηση του λαού μας αξίες, να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και να αγωνίζεται να αποτρέπει το κακό, που απειλή τα παιδιά μας.

 

Έτσι, όταν η κυβέρνηση, αγνοώντας την κατακραυγή της κοινωνίας και των θεσμών της, προχωρά στην ψήφιση νόμου στη Βουλή για το σύμφωνο συμβίωσης (ομοφύλων ζευγαριών) από καθήκον και από υποχρέωση απέστειλε τις απόψεις του σ’ όλα τα μέλη του ελληνικού Κοινοβουλίου.

 

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

 

Ασφαλώς τα δικαιώματα μεταξύ ενηλίκων είναι αποδεκτά και αδιαπραγμάτευτα, ανεξαρτήτως φύλου, γένους και κοινωνικής ή εθνικής προέλευσης.

 

Οι σύγχρονες δημοκρατικές κοινωνίες ανέχονται τη διαφορετικότητα (και) στις σεξουαλικές προτιμήσεις.

 

Αυτό είναι θεμιτό, αρκεί η διαφορετικότητα να μην... ενθαρρύνεται ενάντια στους νόμους της φύσης και στην πατροπαράδοτη δομή της οικογένειας.

 

Το νομοσχέδιο αυτό ανατρέπει καθ’ ολοκληρία τις αξίες, τα ιδανικά και τις παραδόσεις της Ελληνικής κοινωνίας. Σύμφωνα με τον ορισμό του νομομαθούς Ρωμαίου Μοδεστίνου, ο θεσμός του γάμου αποτελεί: «Ανδρός και γυναικός συνάφεια και συγκλήρωση του βίου διά παντός, Θείου τε και ανθρωπίνου δικαίου κοινωνία».

 

Με το νομοσχέδιο ο θεσμός του γάμου αντιμετωπίζεται θεσμικά και μόνο ως δικαιοπρακτική ενέργεια που ρυθμίζει τις σχέσεις των μερών και αποϊεροποιείται πλήρως.

 

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος ωστόσο, εναντιώνεται στη νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης γιατί πιστεύει ότι ένα έθνος γερασμένο και με οξύ δημογραφικό πρόβλημα πρέπει στην αντίθετη ακριβώς κατεύθυνση να κινηθεί, δηλαδή στην ενίσχυση της οικογένειας που στηρίζεται στην αρμονική συζυγία ανδρός και γυναικός, η οποία και φέρνει στη ζωή και στην κοινωνία τους γλυκείς καρπούς της παιδοποιίας.

 

Αλήθεια, μέχρι σήμερα τι εμποδίζει κάποιον που θέλει να κατοχυρώσει νομικά - αστικά το ζευγάρι του, έστω και αν αυτό ανήκει στο ίδιο φύλο;

 

Μήπως στην Ελλάδα έχουμε ποινικοποιήσει την ομοφυλοφιλία;

 

Η κοινωνία έχει ανάγκη από αλήθεια και η βάση της αλήθειας είναι η αγάπη προς το συνάνθρωπο.

 

Η ρητορική του μίσους ποτέ δεν συνέβαλε στην επίλυση κοινωνικών θεμάτων και κυρίως αυτών που αφορούν τις ευάλωτες ομάδες και άτομα.

 

Ας πούμε τα πράγματα με το όνομα τους λοιπόν.

 

Αυτό που για πρώτη φορά επιχειρείται στον τόπο μας η από το παράθυρο νομιμοποίηση ενός ανορθόδοξου οικογενειακού «προτύπου» δεν πρέπει να περάσει έτσι στο Ντούκου που στοχεύει στην αποσάθρωση της ελληνικής οικογένειας, του θεσμού που έχει επιδείξει την μέγιστη αντοχή και αντίσταση στην λαίλαπα της οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας, τα τελευταία πέντε χρόνια.

 

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος επανέλαβε την θέση της Εκκλησίας περί μη αποδοχής του Συμφώνου.

 

Στην ανακοίνωση γίνεται σαφής η διαφωνία για Θεολογικούς λόγους της επίσημης Εκκλησίας στο σύμφωνο συμβίωσης.

 

H προώθηση της ομοφυλοφιλίας και των συναφών σεξουαλικών παρεκκλίσεων αποτελεί τυπικό παράδειγμα των στοχεύσεων και του τρόπου δράσεως της λεγομένης Νέας Εποχής και της συνυφασμένης με αυτήν «Νέας Τάξεως Πραγμάτων».

 

Δεν είναι τυχαία και η σημαία με τα χρώματα της ίριδος (του ουράνιου τόξου), πού έχει ως έμβλημα η κίνηση των ομοφυλοφίλων.

 

Το ουράνιο τόξο είναι το κατ εξοχήν σύμβολο της κίνησης της «Νέας Εποχής».

 

Ένα από τα πρώτα διεθνούς φήμης πρότυπα που πλασάρουν για την προώθηση του σχεδίου ομοφιλοποίησης της ανθρωπότητας, ήταν ο περίφημος Αμερικανός αθλητής Μπρους Τζένερ.

Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μοντρεάλ το 1976, ο Μπρους Τζένερ ήταν ένας Αμερικανός ήρωας και θεωρούνταν ο καλύτερος αθλητής του κόσμου.

 

Η μεταμόρφωση του Μπρους Τζένερ σε Κέιτλιν Τζένερ, δεν ήταν κάτι τυχαίο αλλά ένα προμελετημένο γεγονός όπως υποστηρίζει μια συνεχόμενη ατζέντα.

 

Είναι εντυπωσιακό πως η κίνηση του αυτή επαινέθηκε από τον ίδιο τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών.

 

Δεύτερο τρανταχτό πρότυπο ήταν πρόσφατα στην Ευρώπη η Κοντσίτα Βούρστ, που εκπροσώπησε την Αυστρία στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision του 2014.

 

Κέρδισε και προβλήθηκε με όλα τα διεθνή ΜΜΕ σαν ένα μεγάλο σύγχρονο σύμβολο κατά της ομοφοβίας, (όρος κατασκευασμένος από τους Ιλλουμινάτι).

 

Ας θυμηθούμε παρακαλώ την εικόνα της Κοντσίτα, με τα στρατηγικά τοποθετημένα κέρατα πάνω από το κεφάλι της.

 

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

 

Εμείς στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος, πιστεύουμε πως κοινωνίες μίσους και εκδικητικότητας που δεν είναι ανεκτικές στη φυσιολογική διαφορετικότητα δεν είναι ικανές να φιλοξενήσουν αξίες, ούτε να δημιουργήσουν πρόοδο και πολιτισμό, ούτε να συντηρηθούν και να επιβιώσουν.

 

Κοινωνίες όμως που απαγορεύουν τον στιγματισμό και τον έλεγχο των ψυχοκοινωνικών διαστροφών, όπως είναι και οι γενοκτονίες και οι ομοφυλίες, αλλά και ο ρατσισμός, αυτές οι κοινωνίες ούτε κοινωνίες είναι ούτε και δημοκρατίες.

 

Το πρόβλημα όμως δεν είναι η «ομοφοβία», την οποία μόλις μάθαμε ως λέξη, όσο η ομομανία την οποία καθημερινά ζούμε στην πράξη.

 

Τώρα όλα αυτά τα «ωραία» βρήκαν και εδώ τους κατάλληλους συμμάχους προώθησης και επιβολής τους σε ελληνικό έδαφος.

 

Η κατάπτωση ηθών και συνειδήσεων, συνοδευόμενη από την οικονομική κατάπτωση, αποτελεί το ιδανικό μείγμα για όσους επιδιώκουν την αλλοτρίωση της ελληνικότητας και τελικά, την διάλυση και την αποσάθρωση της χώρας.

 

Αλήθεια ποιών το χατίρι κάνουμε με το «σύμφωνο συμβίωσης» και γιατί αγνοούμε την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών που έχουν επιλέξει να κρατούν ψηλά τον πατροπαράδοτο ιερό και εθνικό θεσμό του γάμου, από τον οποίο προέρχεται η τεκνοποίηση και η διαιώνιση του γένους μας;

 

Εμείς πιστεύουμε ότι η Κυβέρνηση και οι Βουλευτές οφείλουν να συνειδητοποιήσουν ότι έχουμε Δημοκρατία σε αυτόν τον τόπο και ότι ο ρόλος τους δεν είναι να κατεξουσιάζουν και να επιβάλλουν αυταρχικά κομματικές ιδεολογίες, αλλά να λαμβάνουν υπόψη τη θρησκευτική, ιστορική και πολιτισμική συνείδηση, ταυτότητα και ιδιοπροσωπία του συνόλου του λαού.

 

Πιστεύω ότι έχει ακόμα αξία πρωταρχική και μεγάλη για κάθε Βουλευτή και για κάθε Δημοκρατικό κόμμα η γνώμη των ψηφοφόρων, των οπαδών, των μελών, των στελεχών του.

 

Αλήθεια ποιος πιστεύει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων ψηφοφόρων συμφωνεί μαζί σας να ανάγετε σε καθιερωμένο θεσμό της Ελληνικής Πολιτείας την παρά φύση ερωτική συνύπαρξη;

 

Αξίζει να δούμε μια έρευνα που δημοσιεύθηκε στα ΝΕΑ που έδειχνε ότι το ποσοστό των ομοφυλόφιλων στην Ελλάδα ήταν 1%....

 

(http://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/dhmosio/86752/epidoma-enoikiou-gia...).

 

Επιτέλους ας απαντήσουμε ειλικρινά εις εαυτούς και αλλήλους τα πλάσματα της φύσης αναπαράγονται με το ετερόφυλο ή με το ομόφυλο;

 

Εάν γίνουν όλοι «προοδευτικοί» και ακολουθήσουν το μοντέλο που με τέτοιο καμάρι προβάλλεται, μετά από λίγα χρόνια δεν θα οδηγηθούμε στην εξαφάνιση του έθνους;

 

Όταν μάλιστα οι «εισβολείς» ισλαμιστές μουσουλμάνοι εξακολουθούν να γεννούν πάρα πολλά παιδιά;

 

Αλήθεια εμείς οι Βουλευτές νοιώθουμε ότι επιλύσαμε παρομοίως τα προβλήματα των πολυτέκνων, των πολυμελών, των μονογονεικών, των άτεκνων ζευγαριών, των ζευγαριών που δεν παντρεύονται ή δεν τεκνοποιούν λόγω οικονομικής δυσπραγίας, που αποτελούν κοινωνικές ομάδες ασύγκριτα μεγαλύτερες σε αριθμό από τα ομόφυλα ζευγάρια;

 

Αλήθεια εμείς οι Βουλευτές θεωρούμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, που έχουν αντίθετη άποψη περί του σύμφωνου συμβίωσης ομόφυλων, είναι φασίστες, ομοφοβικοί, παλιομοδίτες;

 

Αλήθεια όποιοι υποστηρίζουμε τον φυσιολογικό, παραδοσιακό, εθνικό, τρόπο ζωής είμαστε ομοφοβικοί και αναχρονιστές;

 

Εμείς καταψηφίζουμε γιατί πιστεύουμε ότι ένα έθνος γερασμένο και με οξύ δημογραφικό πρόβλημα πρέπει στην αντίθετη ακριβώς κατεύθυνση να κινηθεί, δηλαδή στην ενίσχυση της οικογένειας που στηρίζεται στην αρμονική συζυγία ανδρός και γυναικός, η οποία και φέρνει στη ζωή και στην κοινωνία τους γλυκείς καρπούς της παιδοποιίας.

 

Το σύμφωνο συμβίωσης είναι «βόμβα στα θεμέλια» του έθνους και της οικογένειας.

 

Σας ευχαριστώ

Πηγή

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος