Loading...
 Start Page
Να μην γίνει γεφύρι της Άρτας και το Κάστρο της Πάτρας- Μοναδική Ευκαιρία το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς Για την δημοπράτηση του έργου Αίγιο - Κουνινά – Μακελαριά – Φλάπουρα – Καλάβρυτα --Φαύλος κύκλος στην επιχειρηματικότητα οι οφειλές προς και…από το Δημόσιο

Να μην γίνει γεφύρι της Άρτας και το Κάστρο της Πάτρας


Πότε θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ το έργο συντήρησης και ανάπλασης του Κάστρου της Πάτρας και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του, ρωτά τον Υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο ο Βουλευτής Αχαϊας Νίκος Ι. Νικολόπουλος.
Αφορμή για την Ερώτηση του κ. Νικολόπουλου, η απόφαση του Υπουργείου ότι το έργο είναι ώριμο προς ένταξη στο ΕΣΠΑ, ώστε να εκτελεστούν έργα συντήρησης, ανάπλασης και ανάδειξης του Κάστρου, προϋπολογισμού 2.310.000 ευρώ.
«Όπως έχουν διαβεβαιώσει οι αρμόδιοι παράγοντες, ήδη έχουν εξασφαλιστεί οι αδειοδοτήσεις και η θετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.
Και όλοι αυτοί, είναι που λένε ότι το έργο βαίνει προς υλοποίηση. Αλλά πότε;
Ελπίζω να μην καθιερωθεί να λέμε το Κάστρο της Πάτρας αντί για το γεφύρι της Άρτας. Ο Αχαιός Βουλευτής καταθέτοντας την ερώτηση τους δήλωσε: «Πρόκειται για δημοφιλή προορισμό όχι μόνο για τους τουρίστες και τους Πατρινούς, αλλά και σημείο αναφοράς της Δυτικής Ελλάδος, εκδηλώσεων πολιτισμού...
Το έργο έχει τον γενικό τίτλο «Στερέωση - Ανάπλαση-Ανάδειξη του Κάστρου της Πάτρας». Αναλυτικά πρέπει να εκτελεστούν τα εξής υποέργα:
• Παρεμβάσεις στα βόρεια περιμετρικά τείχη του Κάστρου.
• Έργα στο νοτιοδυτικό και νότιο πύργο του εσωτερικού περιβόλου του Κάστρου.
• Ηλεκτροφωτισμός ανάδειξης του Κάστρου.


Μοναδική Ευκαιρία το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς
Για την δημοπράτηση του έργου Αίγιο - Κουνινά - Μακελαριά - Φλάπουρα - Καλάβρυτα

«Υπό την πίεση και των ελεγκτών της τρόικας, η Ελλάδα οφείλει να παρουσιάζει σχεδόν κάθε χρόνο έργα που θα θεωρούνται ώριμα, δηλαδή οι μελέτες τους θα έχουν ολοκληρωθεί και θα μπορούν να δημοπρατηθούν», δήλωσε ο Αχαιός Βουλευτής και προσέθεσε:

Σύμφωνα με πληροφορίες, τους επόμενους μήνες θα επιχειρηθεί να ενισχυθεί η απορροφητικότητα του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς καθώς αποτελεί τον μοναδικό μηχανισμό χρηματοδότησης αναπτυξιακών έργων.
«Η δημιουργία πηγών ανάπτυξης στην οικονομία η οποία μαστίζεται από την ύφεση και τη συρρίκνωση των εισοδημάτων πρέπει να αποτελέσει μία από τις βασικές προτεραιότητες του Υπουργείου Οικονομίας.
Προς αυτή την κατεύθυνση εκινήθη η Κυβέρνηση Καραμανλή και χρηματοδότηση και χρηματοδότησε μελέτες ορισμένων πλην ελαχίστων έργων που εκρίθησαν ενυπογράφως από τα αρμόδια όργανα της περιφέρειας και της Αυτοδιοίκησης ως πρώτης και εξαιρετικής προτεραιότητας. Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας χρηματοδότησε από εθνικούς πόρους μεταξύ άλλων την μελέτη για την κατασκευή του δικτύου Αίγιο - Κουνινά - Μακελαριά - Φλάπουρα , αφού προηγουμένως εξασφάλισε ότι αμέσως μετά την ολοκλήρωση του θα δημοπρατηθεί το έργο από τους δεσμευμένους για αυτό πόρους τους ΕΣΠΑ.
«Υψηλής προτεραιότητας είναι η ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου Πατρών-Αθήνας μέσω της επιτάχυνσης των απαραίτητων απαλλοτριώσεων, έργο το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εθνικούς πόρους. Παράλληλα πρέπει να επιταχυνθεί η υλοποίηση διάφορων περιφερειακών έργων όπως η ανακαίνιση περιφερειακών δρόμων και εν προκειμένω η σύνδεση της Ν.Ε.Ο Πατρών-Αθηνών με την Καλαβρύτων-Κουνινάς».
Τι ενέργειες γίνονται ή θα γίνουν άμεσα για την σύνδεση της Νέας Εθνικής Οδού με την επαρχιακή οδό Καλαβρύτων-Κουνινών κατά την εφαρμογή του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς, ρωτά τους Υπουργούς Οικονομικών και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ο Βουλευτής Αχαϊας Νίκος Ι. Νικολόπουλος.


Φαύλος κύκλος στην επιχειρηματικότητα οι οφειλές προς και...από το Δημόσιο


Με σειρά προτάσεων για την απελευθέρωση της αγοράς, από την «μέγγενη» των οφειλών των επιχειρηματιών προς το Δημόσιο και τις αντίστοιχες οφειλές του Δημοσίου προς τον επιχειρηματικό κόσμο, κατέθεσε ο Βουλευτής Αχαϊας Νίκος Ι. Νικολόπουλος με την μορφή ερώτησης προς την Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη.
Ο κ. Νικολόπουλος προτείνει και ρωτά γι'αυτό την Υπουργό, αν είναι στις προθέσεις της Κυβέρνησης, να προχωρήσει σε συμψηφισμό των οφειλών των επιχειρηματιών προς το Δημόσιο και των αντίστοιχων του Δημοσίου προς τους επιχειρηματίες, με σκοπό να εξυπηρετηθούν και οι δύο πλευρές και να πάρει ανάσα η αγορά, ώστε να προστατευθούν και οι θέσεις εργασίας.
«Η Κυβέρνηση, προβιβάστηκε σε κατά συρροή «δολοφόνο» της επιχειρηματικής δραστηριότητας και εν γένει της ανάπτυξης της αγοράς.
Και τούτο, διότι παραμένουν και διογκώνονται οι τεράστιες οφειλές του Δημοσίου προς τους επιχειρηματίες, ενώ ταυτόχρονα η Κυβέρνηση έχει αποσύρει τα χρήσιμα αναπτυξιακά εργαλεία με αποτέλεσμα οι επιχειρηματίες να «πεθαίνουν» οικονομικά, καθημερινά. Κι αυτό σημαίνει ότι εκτός από «δολοφόνος» των επιχειρηματιών, η Κυβέρνηση είναι και συνεργός στο «έγκλημα» της ανεργίας που γιγαντώνεται», δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος κατηγορώντας την Κυβέρνηση ότι: «την ίδια ώρα που χρωστά, παραμένει αμείλικτη στις οφειλές των επιχειρηματιών προς το Δημόσιο».
Ο κ. Νικολόπουλος τόνισε ότι θα ήταν δυνατή μια δίκαιη και πολύ πρακτική λύση στο πρόβλημα, όπως ο συμψηφισμός των οφειλών των δύο πλευρών.
«Επίσης, δίκαιη και αποτελεσματική λύση θα ήταν ένας νέος διακανονισμός για την εξόφληση των απαιτήσεων, ή η μερική εξόφληση και ο διακανονισμός ή η μερική ή ολική εξόφληση με ομόλογα. Ρωτώ την Υπουργό για όλα αυτά και περιμένω μια σαφή απάντηση, για να δούμε τελικά πώς πιστεύει η Κυβέρνηση ότι είναι δυνατόν να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα, όταν έχουν μεγάλα χρέη προς το Δημόσιο ενώ ταυτόχρονα και το Δημόσιο έχει τεράστιες οφειλές προς τους επιχειρηματίες. Τέλος πάντων, ας μας εξηγήσει η Υπουργός, τι άλλα μέτρα, θα λάβει και πότε για να λύσει το πρόβλημα», προσέθεσε ο Αχαιός Βουλευτής.

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2023 Νίκος Ι. Νικολόπουλος