Loading...
 Start Page
Βρισκόμαστε στο...και τέταρτο για την πρόσληψη προσωπικού στην Μονάδα Φυσικής Αποκατάστασης


Πότε, πόσοι γιατροί και νοσηλευτές και με ποιες διαδικασίες θα προσληφθούν ή θα προσληφθούν για να ξεκινήσει επιτέλους η λειτουργία της Μονάδας Φυσικής Αποκατάστασης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Παναγία η Βοήθεια», καλεί την Υπουργό Υγείας να απαντήσει ο Βουλευτής Αχαϊας Νίκος Ι. Νικολόπουλος.
Ο κ. κ Νικολόπουλος τονίζει ότι: «έχουν καθυστερήσει δραματικά οι σχετικές διαδικασίες, που άλλωστε απέχουν και από την ελάχιστη υποχρέωση της Πολιτείας να ικανοποιήσει το αίτημα του δωρητή της Μονάδας Δημήτρη Σφήκα που επιθυμούσε οι προσλήψεις να γίνονταν κατά τη διάρκεια κατασκευής της, ώστε να ξεκινούσε αμέσως μετά η λειτουργία της Μονάδας»
Σύμφωνα με την Διοίκηση του πανεπστημιακού νοσοκομείου απαιτούνται τουλάχιστον 17 άτομα.
«Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, είναι άφαντη και ανύπαρκτη. Ελπίζουμε δεν θα χρειαστεί να περάσουν πολλοί μήνες και...πολλά χρόνια ακόμη....Οφείλουν να μην μένουν σε δηλώσεις αλλά να προχωρήσουν άμεσα» δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος.
Χαρίζουμε εκατομμύρια ευρώ σε μισές ή και ψεύτικες επενδύσεις
μέσω του Αναπτυξακού Νόμου!
Τον κίνδυνο να έχουν χαθεί εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στον δρόμο...της διαδικασίας επενδύσεων μέσω του Αναπτυξιακού Νόμου, επισημαίνει με ερώτησή του στην Υπουργό Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη, ο Βουλευτής Αχαϊας Νίκος Ι. Νικολόπουλος.
Ο κ. Νικολόπουλος, τονίζει ότι εγείρει μεγάλης σπουδαιότητας ζήτημα, η διαδικασία ένταξης επενδύσεων στον Αναπτυξιακό Νόμο, προς έγκριση και χρηματοδότηση, καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα, κάποιες από τις επενδύσεις αυτές δεν λειτουργούν, αλλάζουν χρήση, ή σταματούν πριν ακόμη ολοκληρωθούν, ή ακόμα, οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές, καταθέτουν στις Υπηρεσίες αναληθή στοιχεία!!
«Δυστυχώς, μέχρι την ολοκλήρωση της ένταξής τους στον Αναπτυξιακό Νόμο, οι φορείς που τις υλοποιούν έχουν εισπράξει από το Κράτος εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ με προφανείς επιπτώσεις για την οικονομία αλλά και την αξιοπιστία της χώρας, που πλήττονται αμφότερες το τελευταίο χρονικό διάστημα», λέει ο Αχαιός Βουλευτής, ο οποίος ρωτά την κ. Κατσέλη τι είδους έλεγχος γίνεται για τις επενδύσεις αυτές και αν είναι επαρκής.
Επίσης, ο κ. Νικολόπουλος ρωτά την αρμόδια Υπουργό, αν θα προβεί σε ενέργειες ώστε να τηρούνται οι τμηματικές πληρωμές των δικαιούχων, αναλογικά με τα χρήματα που εκταμιεύονται σε κάθε δόση από το Υπουργείο, σύμφωνα με την πορεία της επένδυσης και αν υπάρχει πρόθεση να βρεθεί ποιες επενδύσεις δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξής τους ώστε να κινηθεί διαδικασία επιστροφής των κονδυλίων στο Κράτος.
Τέλος ο κ. Νικολόπουλος ρωτά πόσα χρήματα έχουν δοθεί μέχρι σήμερα για επενδύσεις, μέσω του Αναπτυξιακού Νόμου και για ποιες επενδύσεις πρόκειται.

Έρχεται δεύτερο «τσεκούρωμα» για τις ανεξέλεγκτες χωματερές


Το λόγο που δεν έκλεισαν εγκαίρως οι ανεξέλεγκτες χωματερές στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η χώρα με νέο υψηλό πρόστιμο, καλεί τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Εσωτερικών να εξηγήσουν ο Βουλευτής Αχαϊας Νίκος Ι. Νικολόπουλος.
Ο κ. Νικολόπουλος ζητά από τους Υπουργούς να απαντήσουν, μεταξύ άλλων, ποιοι είναι υπεύθυνοι και τι κυρώσεις θα υποστούν, αλλά και ακριβώς πόσες ανεξέλεγκτες χωματερές λειτουργούν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και πού.
Τον περασμένο Ιούλιο εξέπνευσε η προθεσμία που είχε δοθεί στις Περιφέρειες όλης της χώρας για να κλείσουν και να αποκαταστήσουν όλες τις ανεξέλεγκτες χωματερές τους, αλλά ο στόχος δεν επιτεύχθηκε.
Περίπου 250 χωματερές παραμένουν σε λειτουργία στην Ελλάδα και υπολογίζεται ότι 35-40 εξ αυτών βρίσκονται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.
«Η Ελλάδα βρίσκεται ένα βήμα πριν από την δεύτερη καταδίκη της στο ευρωδικαστήριο που αυτομάτως θα σημάνει και πρόστιμα ύψους 34.000 ευρώ ημερησίως για κάθε χωματερή!! Δηλαδή περίπου 8 εκατομμύρια θα πληρώνουμε κάθε μέρα για κάθε χωματερή ή αλλιώς ένα εκατομμύριο την ημέρα για τις χωματερές που εξακολουθούν να λειτουργούν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος!
να εξοντωτικό πρόστιμο που φυσικά θα το πληρώσουν οι πολίτες!»
, δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος.
Ο Βουλευτής καλεί τέλος τους Υπουργούς να κλείσουν το συντομότερο δυνατόν όλες οι ανεξέλεγκτες χωματερές στην Ελλάδα για να αποφύγει η χώρα τις σοβαρότερες οικονομικές κυρώσεις αλλά και ζητά να πληροφορηθεί τι σχεδιασμός έχει γίνει για την αποκατάστασή τους και πότε θα εφαρμοστεί στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

 

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2023 Νίκος Ι. Νικολόπουλος