Loading...
 Start Page

Αρ.πρωτ.4719/18-11-2014

 

 

ΕΡΩΤΗΣΗ και ΑΚΕ

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

 

 

Ποιός είναι ο δρόμος της Πάτρας, για τον οποίον οι οδηγοί γνωρίζουν, ότι παντού θα συναντήσουν ...κώνους; Μα, η μεγάλη περιμετρική! Αυτό που συμβαίνει στον μήκους 18 χιλιομέτρων δρόμο, που αποτελεί τμήμα της Ολυμπίας Οδού και παραδόθηκε μετά από πολλούς κόπους και βάσανα πριν από 20 περίπου χρόνια …δεν έχει προηγούμενο!

 

Δεν φτάνει η επί σειρά ετών ταλαιπωρία των Πατρινών, τότε που έκλεισε ο κόμβος της Εγλυκάδας (με αρχικό χρονοδιάγραμμα τους έξι μήνες, οι οποίοι έγιναν… έξι χρόνια) έχουμε και σε καθημερινή βάση μία λωρίδα της περιμετρικής να βρίσκεται …εκτός λειτουργίας!

 

Προειδοποιητικά σήματα, πορτοκαλί κώνοι, προειδοποιήσεις στους φωτεινούς σηματοδότες… Οι οδηγοί …υπακούουν, μεν, στις κυκλοφοριακές υποδείξεις, παράλληλα όμως, κάνουν και τον σταυρό τους, αναρωτώμενοι …πότε θα τελειώσουν τα έργα ή μουρμουρίζοντας: «μα τι έργο κάνουν πάλι»;

 

Από την πλευρά της Ολυμπίας Οδού, ο προϊστάμενος, κ. Ανδρέας Γαλάνης, ισχυρίστηκε, πως τα έργα εκτελούνται, γιατί εδώ και αρκετό καιρό, αναβαθμίζονται οι σήραγγες της περιμετρικής, οι οποίες έχουν κατασκευαστεί εδώ και δώδεκα χρόνια: «Θα πρέπει να ξηλωθούν όλα τα συστήματα σε ποσοστό άνω του 50% και να αντικατασταθούν», φαίνεται να δήλωσε, ερωτώμενος, υπενθυμίζοντας, πως το έργο, αφού είχε «παγώσει» για κάποια χρόνια (λόγω των προβλημάτων που υπήρχαν και στην χρηματοδότηση της Ολυμπίας Οδού), ξεκίνησε πριν μερικούς μήνες.

 

Σε ερώτηση αντιπροσωπείας Πατρινών Χριστιανοδημοκρατών, για το ότι: «ότι οι κώνοι κυριαρχούν στην περιμετρική εδώ και χρόνια, και πως συνεχώς, οι χρήστες του δρόμου κινούνται σε μία λωρίδα κυκλοφορίας», μας απάντησε, πως «γίνονται ταυτόχρονα και συντηρήσεις και πως όταν εκτελούνται έργα σε μία σήραγγα, είναι υποχρεωμένοι να λαμβάνουν μέτρα (τοποθέτηση κώνων) και στις άλλες σήραγγες για την ασφάλεια των οδηγών»!

 

Ο κ. Γαλάνης δήλωσε, ακόμη, πως είναι υποχρεωμένοι να παρεμβαίνουν σχεδόν κάθε μήνα, γιατί γίνονται ασφαλτικές εργασίες, προσθέτοντας, πως τους πρώτους μήνες του 2015 το έργο θα έχει ολοκληρωθεί, αφού σήμερα, βρίσκονται στην φάση δοκιμών συστημάτων.

 

 

Επειδή ο κόσμος συνεχίζει και αντιδρά.

 

Επειδή κάποιοι φθάνουν στο σημείο να πιστεύουν, πως …κάτι ύποπτο συμβαίνει στην Περιμετρική.

 

Επειδή σήραγγες υπάρχουν και σε άλλους δρόμους στη χώρα μας (βλ. Ολυμπία οδό ή Κακιά Σκάλα), ωστόσο, σε αυτά τα τούνελ δεν κυριαρχούν… οι κώνοι!

 

Επειδή σε άλλες χώρες, όπως η Γαλλία και η Ιταλία, σε 167 λειτουργούσες σήραγγες δεν παρατηρείται αντίστοιχο φαινόμενο.

 

Επειδή οι κάτοικοι των γύρω περιοχών από τις οποίες διέρχεται η Περιμετρική, διαμαρτύρονται και για τη μη ύπαρξη ηχοπετασμάτων, την ώρα που τα εν λόγω αποτελούν υποχρέωση των κατασκευαστών της οδού, χωρίς οι σχετικές διαμαρτυρίες να έχουν εισακουσθεί!

 

 

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε:

 

1. Θα παρέμβουν με πρωτοβουλία σας οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, έτσι ώστε να νουθετηθούν οι ιδιώτες ανάδοχοι της Περιμετρικής και να σταματήσει η ταλαιπωρία των πολιτών, κατοίκων & διερχομένων;

 

2. Ποιος ευθύνεται για την μη ύπαρξη ηχοπετασμάτων, σε έναν δρόμο με τόσο βαρύ κυκλοφοριακό φόρτο που προκαλεί συνεπακόλουθη ηχητική ρύπανση, η οποία επιβαρύνει την σωματική και ψυχική υγεία των περιοίκων;

- Να κατατεθεί αντίγραφο της σύμβασης με την εταιρεία για την συντήρηση, καθώς και αντίγραφα των χορηγημένων αδειών συντήρησης της οδού και εφαρμογής κυκλοφοριακών ρυθμίσεων

Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος του

Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ανατροπής

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος