Loading...
 Start Page

Αρ. πρ. 5112/1-12-2014

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

 

Πριν από μία εβδομάδα οι Έλληνες είδαν στο φως της δημοσιότητας δηλώσεις του διαμεσο¬λαβητή Μάθιου Νίμιτς και δημοσιογραφικές πληροφορίες, που έφερναν τη λύση του ονόμα¬τος των Σκοπίων επί θυραις με τη σύνθετή ονο¬μασία “Βόρεια” ή “Άνω Μακεδονία". Η ονομασία αυτή είναι αντίθετη με την απόφαση του Συμ¬βουλίου Αρχηγών κομμάτων, του 1993, με Πρό¬εδρο της Δημοκρατίας τον Κ. Καραμανλή. Ή¬ταν η εποχή, που την κύρια άρνηση να υπάρχει σύνθετη ονομασία με τη λέξη "Μακεδονία", έβαλε στο τραπέζι ο τότε Υπουργός Εξωτερικών και σημερινός Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. Οι διαφωνί¬ες του, τότε, τον «έβγαλαν» εκτός Νέας Δημοκρατίας" και δημιούργησε την Πολιτική Άνοιξη.

 

Έκτοτε, σημαντικό ήταν το «ΟΧΙ» του νεότε¬ρου Κ. Καραμανλή, που ως πρωθυπουργός της Ελλάδας, έθεσε θέμα βέτο στη Σύνοδο του ΝΑ¬ΤΟ στο Βουκουρέστι και δεν επέτρεψε να ε¬νταχτούν τα Σκόπια με το όνομα "Μακεδονία" στο Βορειοατλαντικό Σύμφωνο Αμύνης. Βεβαί¬ως, την Εθνική στάση του ο Κ. Καραμανλής την πλήρωσε ακριβά, γιατί οι ανθέλληνες Αμερικανοί, που διοικούσαν τις ΗΠΑ, έφεραν βαρέως ακόμα ένα «ΟΧΙ» της Ελληνικής Ιστορίας με παραλήπτη τον τότε αυτόκλητο "Πλανητάρχη". Από τότε, παρά τη διατρανωμένη θέληση του Ελληνικού Λαού και την τακτική καθ' εβδομάδα υπενθύμιση του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, κ. Άνθιμου, είδαμε πολιτικούς από Κόμματα εξουσίας να δι¬ολισθαίνουν προς τη σύνθετη ονομασία.

 

Το πράγμα όμως αλλάζει, όταν έρχεται ο Σκοπιανός πρέσβης, Νίκολα Ντιμιτρόφ και δηλώνει, πως παραδέχεται, ότι εί¬ναι ανύπαρκτος ο ισχυρισμός της Κυβέρνησης Γκρουέφσκι, περί Μακεδονίας στα μέτρα των Σλάβων, καθώς και ότι ανύπαρκτος είναι ο λόγος που θέλουν να διαβάλουν την ιστορία της Ελλάδας οι συμπατριώτες του σχετικά με το ζήτημα της α¬ναζήτησης της ύπαρξης εθνολογικών ριζών της σύγχρονης χώ¬ρας του από την αρχαιότητα, ενώ επίσης, τονίζει, πως το ζήτημα αυτό περιπλέκει τις διαπραγματεύσεις με το όνομα και τις καθιστά δύ¬σκολες.

 

O ίδιος, όπως δηλώνεται στην εφημερίδα «Η Φωνή της Κορινθίας» (έκδ. 20/11/2014), φαίνεται να μίλησε στην εκπομπή «360 μοί¬ρες», στην τηλεόραση «Alsat M», για τη διαδικασία εμπλοκής του ονόματος με την «αρχαιοποίηση» και τις δυσμενείς επιπτώσεις αυτής της εμμονής στις διαπραγματεύσεις, όταν μιλώ¬ντας θεωρητικά, προβάλλεται το σύγχρο¬νό έθνος του, ως προέκταση της αρχαιότητας. Κατέληξε, στο ότι έτσι προκύπτει ένα θέμα αμφιλεγόμενο, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στη χώρα του: «Είμαστε έθνος της κατηγορίας του 19ου και του 20ου αιώνα, πι¬θανώς και του 18ου αιώνα. Έτσι, η αναδρομή στην αρχαιότητα δεν ισχύει. Στη λεγόμενη «αρχαιοποίηση» της χώρας, δεν μπορεί να υπάρ¬ξει σύνδεση του σύγχρονου κράτους με την αρ¬χαιότητα…»

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε:

- Γιατί κόπτεσθε οι συμπρωθυπουργεύοντες να χαρίσετε το όνομα «»ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» στους ιστοριοπειρατές Σλάβους, διαπράττοντας Εθνική Μειοδοσία, όταν οι ίδιοι οι Σκοπιανοί ηγέτες αποποιούνται δημόσια τις εθνολογικές ρίζες με την περιοχή τους κατά την αρχαιότητα;

Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος του

Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος