Loading...
 Start Page
Προϋπολογισμός 2015: Χωρίς ημερομηνία λήξης τα αντιλαϊκά μέτρα - Σε αντεπίθεση καλεί το ΚΚΕ (VIDEO)

Συνεχίζεται και σήμερα η συζήτηση του προϋπολογισμού του 2015 στην Ολομέλεια της Βουλής. Ήδη ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, έδωσαν το στίγμα, μετατρέποντας την διαδικασία σε ανούσιο καυγά. Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής, με ονομαστική ψηφοφορία.

 

Ο λαός πρέπει να βγει στην αντεπίθεση, στο προσκήνιο, να οργανώσει την πάλη του, να οικοδομήσει τη λαϊκή ενότητα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, με στόχο τη λαϊκή εξουσία, ανέφερε ο εισηγητής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.

 

Τόνισε ότι η φοροεπιδρομή οξύνεται, ενώ μειώνονται οι δαπάνες για Παιδεία, Υγεία και Πρόνοια, κάνοντας σαφές πως τα αντιλαϊκά μέτρα δεν έχουν ημερομηνία λήξης αφού και σε συνθήκες ανάπτυξης -όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση- η αντιλαϊκή επίθεση θα συνεχίζεται στο όνομα της διατήρησης της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Πρόσθεσε ότι τα μνημόνια θα παραμείνουν, διότι υπάρχει το μνημόνιο διαρκείας της ΕΕ με νέους μηχανισμούς εποπτείας και άμεσης παρέμβασης σε όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ.

 

Ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αμφισβητεί αυτό το δρόμο της ΕΕ όπως και τη συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ και ανέδειξε τη θέση του ΚΚΕ για μη αναγνώριση του δημόσιου χρέους με ταυτόχρονη αποδέσμευση από ΕΕ και ΝΑΤΟ.

 

Έκανε ειδική αναφορά στο Ασφαλιστικό, λέγοντας ότι αποτελεί αιτία πολέμου ο σχεδιασμός της κυβέρνησης να αυξήσει από 4.500 σε 6.000 τα ένσημα για τη συνταξιοδότηση και σημείωσε ότι το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα είναι ο πολιορκητικός κριός για το χτύπημα των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, για να συμπιεστεί η τιμή της εργατικής δύναμης.

 

Επίσης ο Νίκος Καραθανασόπουλος, αναφερόμενος στον κρατούμενο απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό, κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει άμεση λύση καθώς είναι αναφαίρετο για όλους το δικαίωμα στη μόρφωση και χαρακτήρισε απαράδεκτη κάθε απαγόρευση αυτού του δικαιώματος.

 

Ο Χρήστος Κατσώτης, ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, τόνισε ότι ο προϋπολογισμός, όπως και όλα τα μέτρα και οι νόμοι υπηρετούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών και των άλλων τμημάτων της πλουτοκρατίας, καθώς είναι εργαλεία για τη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης, την κατάργηση βασικών εργατικών δικαιωμάτων. Σημείωσε ότι κανένα μέτρο που έχει οδηγήσει στην πτώχευση του λαού δεν είναι προσωρινό και αυτό αποδεικνύεται και από τον προϋπολογισμό. (Δείτε εδώ την τοποθέτηση του Χρ. Κατσώτη).

 

Ο εισηγητής της ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέντζος υποστήριξε πως η οικονομία βελτιώνεται και ότι η κριτική που ακούγεται από κόμματα της αντιπολίτευσης για ανεφάρμοστο προϋπολογισμό είναι ίδια με την κριτική που ασκεί η τρόικα στην κυβέρνηση.

 

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έθεσε θέμα εκλογών, λέγοντας ότι η κυβέρνηση πρέπει να φύγει διότι απέτυχε.

 

Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος ανέφερε πως πρέπει να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκειμένου να εμφανισθούν ενωμένες οι πολιτικές δυνάμεις.

 

Ο εισηγητής των ΑΝΕΛ Νίκος Νικολόπουλος ανέφερε πως τον προϋπολογισμό θα αλλάξει η τρόικα, ενώ κατήγγειλε παρακολουθήσεις των τηλεφώνων εκδοτών και επιχειρηματιών. Εκ μέρους της Χρυσής Αυγής μίλησε ο Ηλίας Παναγιώταρος και από την ΔΗΜΑΡ η Ασημίνα Ξηροτύρη που κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει πολιτικό σχέδιο.

 

Στην αρχή της διαδικασίας ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος ζήτησε να αναβληθεί η συζήτηση του προϋπολογισμού μέχρι να υπάρξει συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα και ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης ανέφερε ότι η συζήτηση θα συνεχιστεί κανονικά και πως το αίτημα συζητήθηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων.

Πηγή

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος