Loading...
 Start Page
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΤΑΝΙΑ ΙΑΚΩΒΙΔΟΥ:

 
«Ηλεκτροπληξία» στην Κυβέρνηση από τις αποκαλύψεις στο EXTRA CHANNEL,
στο ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ του Ι. Παπαγιάννη, για αγορά δομημένου ομολόγου με την ψήφο του Αναπληρωτή Υπουργού Γ. Κουτρουμάνη
«Ηλεκτροπληξία» στην Κυβέρνηση και στην κοινή γνώμη προκάλεσε χθες (Τετάρτη) με τις αποκαλύψεις του ο Βουλευτής Αχαϊας και Τομεάρχης Εργασίας Νίκος Ι. Νικολόπουλος, με αφορμή την αυριανή συζήτηση στη Βουλή με αντικείμενο το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τα ομόλογα.

Ο κ. Νικολόπουλος κατηγόρησε την Κυβέρνηση, για προσπάθεια παραπλάνησης των πολιτών από την αλήθεια της υπόθεσης και αποπροσανατολισμού τους από τη σκληρή οικονομική πραγματικότητα.
Σαν κεραυνός εν αιθρία ακούστηκε η αποκάλυψη ότι: «ακόμα και ο νυν Αναπληρωτής Υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, είχε ψηφίσει υπέρ της αγοράς ομολόγου, το 2005 από το ΤΕΑΠΟΚΑ. Ο Βουλευτής είπε «Το πρώτο δομημένο ομόλογο που εξέδωσε το Ελληνικό Δημόσιο την 6/7/2005, με την ISIN XS 0223064139, το αγόρασαν 13 ασφαλιστικά Ταμεία και μάλιστα την ίδια ημέρα.


Οι αποφάσεις αγοράς του ήταν ομόφωνες, από συνδικαλιστές και διορισμένους που κινούνται από τα δεξιάώς τα αριστερά του πολιτικού φάσματος.
Ας δούμε τι είπε ο μαχητικός Αχαιός πολιτικός για το πως δικαιολόγησε την ψήφο του ο συνδικαλιστής του ΠΑΣΟΚ για την αγορά εκείνου του ομολόγου :
«Με βάση τα στοιχεία και με βάση την εισήγηση, δεν προέκυπτε κανένα ρίσκο για την αγορά του συγκεκριμένου ομολόγου.


Συνεπώς, κάθε μέλος, που θα ήταν στη δική μου θέση θα ψήφιζε.
Οπως ψήφισαν όλα τα μέλη, την αγορά του συγκεκριμένου ομολόγου».
Ετσι απολογήθηκε ο πράσινος συνδικαλιστής. Αυτός είναι ο σημερινός Αναπληρωτής Εργασίας κ. Γιώργος Κουτρουμάνης.
Εξ άλλου απαντώντας σε επίμονες ερωτήσεις της δημοσιογράφου κας Ιακωβίδου, αμέσως μετά το ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ του EXTRA CHANEL , ο Τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκος Νικολόπουλος είπε: «Εξετέθη ο κ. Κουτρουμάνης. Και θα εκτίθεται όσο το αρνείται. Πρέπει λεβέντικα να βγει και να παραδεχτεί ότι καλά και άγια έπραξε , όπως το ίδιο έκαναν κι αυτοί που σήμερα κατηγορεί και με την ψήφο του, ζητά την κεφαλή τους επί πίνακι. Εάν πάλι νομίζει ότι εγκλημάτισαν, τότε πρέπει να παραιτηθεί και να πάει τρέχοντας στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Δεν γίνεται αυτόν ο κ. Παπανδρέου να τον προάγει σε Υπουργό και τους άλλους να θέλει να τους στείλει στον «κατή». Για τις ίδιες πράξεις και αποφάσεις!!


Η απόφαση τόνισε ότι είχε ληφθεί με σύμφωνη γνώμη όλων των μελών του Δ.Σ. και «σωστά έπραξαν» είπε και συνέχισε ο κ. Νίκος Νικολόπουλος: «κα Ιακωβίδου, μιλώ για τη συνεδρίαση που έγινε στις 21 Ιουνίου 2005 για την αγορά δομημένου ομολόγου. Ηταν όπως τα «γαλάζια» του ελληνικού Δημοσίου εικοσαετούς διάρκειας στο 100% της ονομαστικής του αξίας, με ανάλογους όρους, μέσω της Εθνικής Τράπεζας και της τράπεζας EUROBANK.
Σε εκείνη τη συνεδρίαση παρέστη ως αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. του Ταμείου, αντί του κ. Γκοτζαμάνογλου, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Προστασίας Γιώργος Κουτρουμάνης ο οποίος ψήφισε ανεπιφύλακτα υπέρ της αγοράς του ομολόγου.
Ο σημερινός Αναπληρωτής Υπουργός Εργασίας!!!
Πρόκειται για συνωνυμία;», είπε δηκτικά ο κ. Νικολόπουλος και προσέθεσε:
«Αν όμως δεν πρόκειται για...συνωνυμία, είμαστε πρόθυμοι να συγχωρήσουμε την...αμνησία του κ. Υπουργού.
Αρκεί να μας πει την αλήθεια ο κ. Κουτρουμάνης.
Γιατί ψήφισε για την αγορά του ομολόγου.


Γνώριζε ότι προκαλούσε ζημία ή τον είχε βάλει η τότε πολιτική ηγεσία της Κυβέρνησης Καραμανλή;»


Ακόμα ο κ. Νικολόπουλος μεταξύ πολλών σημαντικών στοιχείων που παρουσίασε στην κα Ιακωβίδου για την επίμαχη πολιτική περίοδο, από τα οποία προκύπτει μετά από τους ελέγχους ότι οι Διοικήσεις των Ταμείων αξιολόγησαν, έκριναν και αποφάσισαν ομόφωνα, χωρίς καμιά πολιτική υπόδειξη. Απεδείχθη μάλιστα, με βάση τα όσα έχουν λήξει και εξοφληθεί ότι έφεραν και μεγάλα κέρδη.


Και κατέληξε ο Τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας: «Να πουν επιτέλους οι κυβερνώντες στους Ελληνες την αλήθεια.


Πόση ήταν η πραγματική περιουσία των Ασφαλιστικών Ταμείων, όταν παραλάβαμε εμείς και πόση όταν παραδώσαμε την εξουσία.
Να πουν την αλήθεια, γιατί τους βολεύει να μην γνωρίζουν όλοι ότι η περιουσία των Ασφαλιστικών Ταμείων δεν χάθηκε και δεν χάνεται από τα δομημένα ομόλογα. Υπάρχει η εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου και αποπληρώνονται όλα κατ' ελάχιστον στην πλήρη ονομαστική τους αξία.


Το πρώτο δομημένο που έληξε έφερε όλο το κεφάλαιο πίσω και μάλιστα εισπραχθέντα τοκομερίδια 10.800.000 όπως με γραπτή απάντηση που κατέθεσα και στα πρακτικά της Εξεταστικής Επιτροπής, αποκαλύπτει ο τότε Υπουργός Εργασίας κ. Ανδρέας Λοβέρδος με Α.Π.Β/7/οικ 17955/2557/5.7.2010, συνημμένο έγγραφο σχετικά με τις επενδύσεις των Ασφαλιστικών Οργανισμών.
Με την απάντηση που μου έστειλε ο Υπουργός κ. Λοβέρδος σε σχετική ερώτησή μου για το εάν έχει λήξει κάποιο ή κάποια από τα δομημένα ομόλογα αποδεικνύεται ΝΑΙ από τον Φεβρουάριο του 2010 έληξαν και ότι ήταν δομημένα και όχι απλού κυμαινόμενου επιτοκίου και ότι ήταν κερδοφόρα, αποδίδοντας στα ταμεία 10.800.000, δηλ. το 18% σε τρία χρόνια, πλέον του κεφακαίου που επεστράφη στο ακέραιο.


Ετσι λοιπόν έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα που όχι μόνον δεν είναι ζημιογόνα για τα ΤΕΑΔΥ, ΤΕΑΠΟΚΑ, ΤΕΑΙΤ, ΤΕΑΠΟΖΟ, ΤΑΥΤΕΚΩ (Τομέας Ασφάλισης Ασθένειας Προσωπικού Τραπεζών Πίστεως Γενικής Αμέρικαν Εξπρές) ΤΑΙΓΓΑΕ, ΤΑΥΤΕΚΩ (Τομέας Πρόνοιας Προσωπικού ΕΡΤ ΤΠΠ-ΕΡΤ) .
Ενέχουν μεν τον κίνδυνο της αγοράς που είναι συνυφασμένος με την μεταβλητότητα των βραχυχρόνιων εποτοκίων, έχουν όμως εγγυημένο κεφάλαιο κατά τη λήξη τους», τόνισε ο κ. Νικολόπουλος... επιστρέφοντας στο ΠΑΣΟΚ τις κατηγορίες για δομημένο αποπροσανατολισμό με δομημένα ψεύδη και δομημένους εκβιασμούς.


Κοντά τέσσερα χρόνια η Δικαιοσύνη ερευνά την υπόθεση των ομολόγων.
Τρεις τουλάχιστον δικαστές δεν έχουν ανακαλύψει ούτε μαύρο πολιτικό χρήμα , ούτε εμπλοκή πολιτικών προσώπων.
Όμως από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της Επιτροπής το ΠΑΣΟΚ αμφισβητεί εμπειρογνώμονες και ενυπόγραφα έγγραφα διάλεξε να στηρίζεται σε ανυπόγραφα ή και ανώνυμα κείμενα
.


Τέλος θα σας θυμίσω πως η Νέα Δημοκρατία ζήτησε την άνευ χρονικού περιθωρίου διερεύνηση της υπόθεσης για να βρεθεί η ρίζα του κακού, ώστε να διορθωθούν άπαξ δια παντός οι αρρυθμίες που επιτρέπουν σε κάποιους να «βάζουν χέρι» στα χρήματα των ασφαλισμένων.


Από την πρώτη ημέρα η ΝΔ ξεκαθάρισε πως τάσσεται υπέρ της διαφάνειας και γι αυτό ζήτησε την χρονική επιμήκυνση της διερεύνησης και στην περίοδο της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ λέγοντας:


«Από την κατάθεση του κ. Ζορμπά αλλά και από άλλα στοιχεία της σχετικής δικογραφίας προκύπτει ότι πολλές Διοικήσεις ασφαλιστικών Οργανισμών από το 1999 έως και τον Απρίλιο του 2004, αγόρασαν ομόλογα, κυμαινόμενου επιτοκίου ή σύνθετα ομόλογα.
Επειδή λοιπόν αποδίδεται ευθύνη και διερευνάται δικαστικώς η αγορά τέτοιων ομολόγων από το 2004 έως το 2007 είναι ασφαλώς αναγκαίο και σκόπιμο να διερευνηθεί, η όποια ενσεχομένως τέλεση αξιόποινων πράξεων και των Διοικήσεων των Ασφαλιστικών Οργανισμών εκείνης της εποχής καθώς και των προσώπων που διετέλεσαν Υπουργοί Οικονομίας και Απασχόλησης και κατά εκείνη την περίοδο.


Αν το ΠΑΣΟΚ ενδιαφερόταν πραγματικά για τη διαφάνεια, δεν θα εξέταζε το «πάρτυ» με τα SWAPS της GOLDMAN SUCHS; Τότε χάθηκε ένα εκατομμύριο σε συναλλαγματικές διαφορές και πληρώθηκαν 200 εκατομμύρια δολλάρια σε προμήθειες!

Κανείς δεν ήξερε και δεν ξέρει τίποτα για όλα αυτά; Ποιοι προστατεύουν ποιους;
Στο πλαίσιο της συζήτησης για την υπόθεση των «δομημένων ομολόγων», όπως καθορίστηκε από την πρόταση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, επιχειρείται η δημιουργία μιας κοινής - συμβατικής λογικής η οποία δεν στηρίζεται σε αποδείξεις ή σε προσεκτική ανάλυση, επιχειρείται η ανάμειξη με το θέμα των ομολόγων και άλλων διαφοροποιημένων χρηματοοικονομικών μέσων, όπως δάνεια κλπ, τα οποία έχουν σαφή διάκριση χαρακτηριστικών, ταξινομούνται διαφορετικά και έχουν διαφορετικά αντιμετώπιση.Για μας τα ζητούμενα είναι διερευνητέα και όχι δεδομένα.

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2021 Νίκος Ι. Νικολόπουλος