Loading...
 Start Page
Νίκος Νικόπουλος συνέντευξη για την εφημερίδα "Άποψη"

Συνέντευξη στην εφημερίδα ΑΠΟΨΗ

 

Κύριε Νικολόπουλε, τι προσδοκάτε από αυτές τις εκλογές;

«Πιστεύω, ότι μπορούμε να νιώσουμε ξανά υπερήφανοι και να πάρουμε πίσω τη χώρα μας, την οποία εύκολα ΄΄παραχώρησε΄΄ πριν από 2 περίπου χρόνια το γνωστό… παρεάκι του κ. Γιώργου Παπανδρέου, με την απόλυτη στήριξη φυσικά του σημερινού Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος προσπαθεί να μας κάνει ΄΄πλύση εγκεφάλου΄΄ έχοντας το θράσος μάλιστα να ζητά από τους πολίτες να τον εμπιστευτούν ξανά. Εύχομαι, μέσα από την καρδιά μου, το βράδυ της 6ης Μαΐου να έχουμε λάβει ως παράταξη την ισχυρή λαϊκή εντολή που διεκδικούμε και μπορούμε να διαχειριστούμε, έχοντας μάθει από τα λάθη του παρελθόντος και όντας έτοιμοι, αλλά και αποφασισμένοι για να σταθούμε ξανά στα πόδια μας. Μέσα από αυτές τις εκλογές και με το όραμα του Αντώνη Σαμαρά ελπίζω και θέλω να απαλλαγούμε σύντομα από τα δεσμά του Μνημονίου και από την μιζέρια του υπερδανεισμού που καθηλώνει επί χρόνια τη χώρα μας. Εδώ, στα δύσκολα λοιπόν, αισιοδοξώ πως θα τα καταφέρουμε!»   

 

Η ΝΔ συμμετείχε στην συγκυβέρνηση Παπαδήμου και εκ των πραγμάτων είναι συνυπεύθυνη για αρκετά από τα μέτρα που ελήφθησαν το τελευταίο διάστημα. Γιατί θα πρέπει να περιμένουμε κάτι διαφορετικό από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας;

«Γιατί επιμένετε στην ανακύκλωση των ανακριβειών και την δημιουργία λανθασμένων εντυπώσεων σε μια τόσο κρίσιμη ώρα για την Ελλάδα; Συμμετείχαμε στην κυβέρνηση Παπαδήμου γιατί αποδεδειγμένα η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου οδηγούσε τη χώρα εκτός Ευρωζώνης, στο απόλυτο σκοτάδι και έπρεπε εμείς, ιστορικά, με την δύναμη που μας έχουν δώσει οι πολίτες να μην επιτρέψουμε να συμβεί αυτό. Στηρίξαμε όσα έπρεπε να γίνουν για την χώρα, ασκήσαμε αυστηρή κριτική όποτε χρειάστηκε και αποτρέψαμε ότι πήγε να ΄΄κουκουλωθεί΄΄ από την ΄΄πράσινη παράγκα΄΄ της πολιτικής που επί δεκαετίες λυμαίνεται τον τόπο. Δεν νιώθουμε συνυπεύθυνοι για τίποτα που να έβλαψε την Ελλάδα τους μήνες που στηρίξαμε την κυβέρνηση Παπαδήμου. Νιώθουμε λοιπόν υπερήφανοι που καταψηφίσαμε το μνημόνιο, αλλά ψηφίσαμε το κούρεμα του εθνικού μας χρέους κατά 105 δισεκατομμύρια ευρώ, που απαλλαγήκαμε από υψηλούς τόκους και που πήραμε μια βαθιά ανάσα για να διεκδικήσουμε στις 6 Μαΐου την ευκαιρία που αξίζει η πατρίδα μας. Το εξίσου διαφορετικό με εμάς στη ΝΔ είναι ότι πιστεύουμε και επενδύουμε αποκλειστικά στην ανάπτυξη και τις δυνατότητες μας.» 

 

Πριν από λίγες μέρες ο κ. Σαμαράς μας παρουσίασε το Ζάππειο ΙΙΙ. Τα όσα εξήγγειλε ακούστηκαν ευχάριστα. Δυνατά είναι; Πως θα τα καταφέρουμε όταν έχουμε την Τρόικα πάνω από τα κεφάλια μας (το έχει πει ο ίδιος στο παρελθόν);

«Ακούστηκαν ευχάριστα γιατί μπορούν να συνθέτουν την αυριανή μας πραγματικότητα. Γιατί εκτός από τα δυνατά δεδομένα που περιλαμβάνει, το πρόγραμμα της ΝΔ είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο και αληθινό, καθώς έχει δουλευτεί από ανθρώπους που έχουν εργαστεί στην ελεύθερη αγορά και έχουν ΄΄τριφτεί΄΄ μέσα σε αυτή. Οι δανειστές μας, βρίσκονται πάνω από τα κεφάλια μας γιατί αρχικά ο κ. Παπανδρέου και στη συνέχεια ο κ. Βενιζέλος έκαναν τα πάντα για να χάσουμε ως χώρα την αξιοπιστία μας. Πρώτοι εμείς μιλήσαμε για πολιτική μείωσης των ελλειμμάτων και δεν χρειαζόμασταν καμία Τρόικα, αλλά δυστυχώς μας την ΄΄φόρτωσαν΄΄ οι κύριοι του ΠΑΣΟΚ. Με στοχευμένες κινήσεις λοιπόν, γρήγορα και με ισοδύναμα μέτρα θα τα καταφέρουμε. Άλλωστε, και η Τρόικα έχει αποδεχθεί ότι, εφόσον δεν θίγονται οι στόχοι για τη μείωση του ελλείμματος και του χρέους, αν υπάρξουν ισοδύναμα μέτρα μπορούμε να το κάνουμε. Και εμείς, όχι μόνο συμφωνούμε απόλυτα, αλλά θέλουμε και γρήγορα αποτελέσματα. Και αυτό δεν είναι διαπραγματεύσιμο.»  

 

 Για την ανάπτυξη χρειάζονται και χρήματα. Αυτά, με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν που θα τα βρούμε;

«Η ανάπτυξη απαιτεί σοβαρή προσπάθεια και συλλογική δουλειά. Δεν έρχεται με οριζόντιες περικοπές σε συντάξεις και μισθούς ή με την διάλυση της κοινωνικής συνοχής που προώθησε ως ιδέα και εκτέλεσε στη πράξη η αποτυχημένη ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Φτάνει η ώρα λοιπόν για να αλλάξουμε πορεία. Πως; Με το πείσμα του Αντώνη Σαμαρά και την δουλειά όλων μας. Θα ξεκινήσουμε λοιπόν από την περιστολή της δημόσιας σπατάλης, που δεν τόλμησε να αγγίξει το ΄΄πελατειακό΄΄ ΠΑΣΟΚ, θα αξιοποιήσουμε την ακίνητη περιουσία του δημοσίου, γιατί ξέρουμε πως να το κάνουμε, θα αποφύγουμε την αύξηση των φόρων η οποία στεγνώνει την αγορά και θα αξιοποιήσουμε άμεσα τα 14,5 δισεκατομμύρια ευρώ των κοινοτικών κονδυλίων του ΕΣΠΑ που παραμένουν αδιάθετα! Και αν χρειαστεί, υπάρχουν και άλλα.»

 

 Για πρώτη φορά βλέπουμε ένα πραγματικά ακραίο κόμμα να «απειλεί» να μπει στην Βουλή. Σας φοβίζει ένα τέτοιο ενδεχόμενο;

«Δεν με φοβίζει τίποτα περισσότερο, από μια χώρα ακυβέρνητη ή από μια κυβέρνηση που δεν θα έχει ένα ρεαλιστικό σχέδιο για να οδηγηθούμε ασφαλής και δυνατοί στην έξοδο από το τούνελ της ύφεσης. Δεν μπορούμε να είμαστε διχασμένοι και να υποκύπτουμε στις σειρήνες του λαϊκισμού. Οι Έλληνες πολίτες, πιστέψτε με, γνωρίζουν τι πρέπει να πράξουν και έχω εμπιστοσύνη στο ένστικτο και την αντίληψη τους. Το βράδυ της 6ης Μαΐου θα δώσουν πραγματικές απαντήσεις σε όσους το προηγούμενο χρονικό διάστημα αρέσκονταν στις μεγάλες κουβέντες, δεν πρότειναν τίποτα, διαφωνούσαν με όλα και παρίσταναν τους ΄΄αντιστασιακούς΄΄.»    

 

Η αυτοδυναμία είναι το μέγιστό ζητούμενο για το κόμμα σας. Σε περίπτωση που αυτό δεν καταστεί δυνατό, βλέπετε περιθώρια συνεργασιών; 

«Ο Πρόεδρος μας επιμένει και ζητά την αυτοδυναμία γιατί υπάρχει το σχέδιο που θα μας βγάλει από την μιζέρια και την απαισιοδοξία στην οποία μας οδήγησε το ΠΑΣΟΚ. Για να εφαρμόσουμε όμως αυτό το σχέδιο πρέπει να είμαστε δυνατοί και πολιτικά ανεξάρτητοι. Δεν μπορούμε να είμαστε μαζί με εκείνους που δεν διάβαζαν ότι υπέγραφαν ή με εκείνους που υπέγραφαν ότι τους ΄΄σέρβιραν΄΄. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συνεργασίας με όσους ΄΄προωθούν΄΄ αντίθετες ή αντιφατικές απόψεις ή με όσους ποντάρουν ανεύθυνα στην αστάθεια, την κρίση και την οργή του κόσμου, επενδύοντας στην απελπισία του λαού για να εξυπηρετούν σκοτεινά συμφέροντα και για να παρασιτούν στην πολιτική σκηνή του τόπου.»         

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος