Loading...
 Start Page
Συνέντευξη στην εφημερίδα PRESS Time

1. Δεν πρέπει κανένας να γελιέται. Το μόνο ουσιαστικό «φάρμακο» για την ανεργία είναι οι επενδύσεις. Να ανοίξουν νέες δουλειές. Και φυσικά να ξαναβρούν τον δυναμισμό τους οι ήδη υπάρχουσες επιχειρήσεις. Γι’ αυτό και η καταπολέμηση αυτού του «θηρίου» περνάει μέσα από το οικονομικό πρόγραμμα επανεκκίνησης που έχει παρουσιάσει ο Αντώνης Σαμαράς. Η αρχική δική μας προσπάθεια θα είναι να συγκρατήσουμε την ανεργία, να ανακουφίσουμε τους άνεργους και με κάποιους τρόπους, να προσπαθήσουμε να τονώσουμε την είσοδο νέων στην αγορά εργασίας, καταπολεμώντας παράλληλα την μαύρη και αδήλωτη εργασία. Στον Τομέα Εργασίας έχουμε μελετήσει κάποια μέτρα που πιστεύουμε πως μπορούν να αποδώσουν γρήγορα, ενώ ξέρουμε πως υπάρχουν σημαντικά αδιάθετα κονδύλια στην Ε.Ε. για την στήριξη και την μετεκπαίδευση των ανέργων.

 

2. Θέλω να πω ένα ξεκάθαρο όχι. Είναι προφανές πως το πρόβλημα της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας μας δεν θα επιλυθεί μονόπλευρα, δηλαδή με μειώσεις μισθών. Είναι επίσης προφανές πως η περαιτέρω μείωση της αγοραστικής δυνατότητας των Ελλήνων θα φέρει μεγαλύτερη ύφεση. Και εμείς απορρίπτουμε κάθε περαιτέρω υφεσιακό μέτρο.

 

3. Οι δανειστές μας, βασικά ζητούν από την Ελλάδα να γίνει οικονομικά αυτοδύναμη, μειώνοντας τα χρέη της. Ζητούν επίσης μία σοβαρή και αξιόπιστη κυβέρνηση που όταν λέει κάτι θα το κάνει. Γιατί, δυστυχώς, επί δυόμισι χρόνια δεν το βρήκαν αυτό από το ΠΑΣΟΚ, όπως δεν βρήκαν και κανένα αξιόπιστο σχέδιο. Προέχει να αποκαταστήσουμε την σοβαρότητα και την αξιοπιστία της χώρας μας, λοιπόν. Από κει και πέρα, ο Α. Σαμαράς έχει μιλήσει για άμεση αποκατάσταση αδικιών στους χαμηλοσυνταξιούχους και τους πολύτεκνους. Συνολικό κόστος 550 εκ. ευρώ. Χρήματα που θα εξοικονομηθούν από την φορολόγηση του ΟΠΑΠ και κρατικές σπατάλες. Στην πορεία, με βάση το συνολικό μας σχέδιο, εκτιμούμε πως η οικονομία θα πάρει μπρος, τα έσοδα του κράτους θα πολλαπλασιαστούν και θα μπορέσουμε να κάνουμε και άλλες βελτιώσεις. Άρα, δεν κινούμαστε με την λογική νέων περικοπών, αλλά με την λογική μιας νέας ανάπτυξης που θα μας φέρει σε πολύ καλύτερη θέση.

 

4. Το δημόσιο θα μικρύνει και άλλο. Λόγω των συνταξιοδοτήσεων ενώ δεν θα γίνονται νέες προσλήψεις, αλλά και των αποκρατικοποιήσεων οργανισμών του δημοσίου. Ειλικρινά πιστεύω πως δεν χρειάζονται απολύσεις. Και όπως ήδη είπα, δεν χρειάζεται να ταΐσουμε άλλο, ούτε το «θηρίο» της ανεργίας, ούτε το «θηρίο» της ύφεσης.

 

5. Αν η ΝΔ σχηματίσει μια αυτοδύναμη κυβέρνηση, πρώτον θα έχει κάνει ένα αποφασιστικό βήμα εσωτερικής σταθερότητας και αφετέρου, θα έχει μεταδώσει ένα ισχυρό μήνυμα σοβαρότητας και συνέπειας στον διεθνή χώρο. Σε αυτή την περίπτωση, η Ελλάδα της 7ης Μαΐου θα μπορεί να αισιοδοξεί και εμείς, στη ΝΔ, θα πασχίσουμε για να δικαιώσουμε αυτή την αισιοδοξία.

 

6. Όπως έχει ήδη πει ο πρόεδρός μας, δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή οι συνθήκες για κυβέρνηση συνεργασίας. Δεν είναι μόνο οι διαφορές που μας χωρίζουν από τα άλλα κόμματα, είναι κυρίως το γεγονός πως η Ελλάδα χρειάζεται… ταχύτητα! Πώς θα συμβεί αυτό με έναν πρωθυπουργό που θα πρέπει να μιλάει με κάποιον άλλον ή κάποιους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, ακόμα και για τα πιο απλά πράγματα; Πώς θα συμβεί με συγκατοικήσεις στα υπουργεία, όπου θα φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη; Η μόνη εναλλακτική λύση λοιπόν, είναι οι εκλογές. Δεν μας αρέσει, δεν πιστεύουμε πως η χώρα έχει την πολυτέλεια για αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις, αλλά προκειμένου να σχηματιστεί μια αναποτελεσματική κυβέρνηση, είναι προτιμότερο.

 

7. Τα έργα και τις ημέρες του, το ΠΑΣΟΚ θα τα ξεχρεώσει στον ελληνικό λαό, πληρώνοντας υψηλότατο αντίτιμο στις επερχόμενες εκλογές. Αυτό είναι σίγουρο. Αυτό θα συμβεί και στην Αχαΐα, όπου όμως το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου είναι υπόλογοι για έναν επιπλέον λόγο: Γιατί ο κόσμος αισθάνεται προδομένος από κάποιον που θεωρούσε «δικό του». Έτσι κι αλλιώς ζούμε σε ημέρες όπου τα «κάστρα» πέφτουν, οπότε η ανατροπή των δεδομένων στην Αχαΐα δεν θα με εκπλήξει. Αντίθετα, είμαι μεταξύ εκείνων που επί χρόνια πασχίζουν ώστε μεταξύ πολιτών και πολιτικών να μην υπάρχουν «κάστρα». Μόνο απλές, έντιμες και ισότιμες σχέσεις! Γιατί κανένα κομμάτι της χώρας δεν μπορεί να θεωρείται «φέουδο» κανενός κόμματος!

 

8. Η άνοδος των αποκαλούμενων «αντιμνημονιακών κομμάτων» πατάει πάνω στην δίκαιη αγανάκτηση των πολιτών, με τρόπο όμως λαϊκίστικο και ενδεχομένως επικίνδυνο για τη χώρα. Και εγώ ήμουν και συνεχίζω να είμαι κατά του μνημονίου. Αυτό όμως δεν προσφέρει τίποτα σε κανέναν, αν δεν έχω ουσιαστική εναλλακτική πρόταση ή αν απλά προσπαθώ να πάρω ψήφους βρεγμένους με τα δάκρυα των ανθρώπων. Η ΝΔ, το μόνο κόμμα που με επιχειρήματα αποδόμησε το μνημόνιο, αναγκάστηκε να κάνει ένα βήμα πίσω για να μην πέσει η χώρα στον γκρεμό. Αυτό σημαίνει εθνική ευθύνη από ένα κόμμα εξουσίας! Κατά συνέπεια, όχι, δεν ανησυχώ. Γιατί πάντα στο τέλος, η ευθύνη κερδίζει την ανευθυνότητα.

 

9. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας θέσει διλήμματα, γιατί δεν θα επιτρέψουμε να φτάσει πάλι η χώρα στα όρια του γκρεμού.

 

10. Οι λαθρομετανάστες θα πρέπει να αντιμετωπίζονται από την πρώτη στιγμή που θα φτάνουν στην χώρα. Για να φτάσει ένας λαθρομετανάστης στην Πάτρα, σημαίνει πως έχει ήδη διανύσει πολλές εκατοντάδες χιλιόμετρα μέσα στο ελληνικό έδαφος. Και αυτό είναι απαράδεκτο! Αυτό θα αλλάξει. Απαιτείται ουσιαστική φύλαξη των συνόρων, λειτουργία κέντρων κράτησης με προσεκτικό σχεδιασμό και γενικότερα, μια αποφασιστική πολιτική που θα δείχνει πως η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι και οι πόλεις μας δεν θα αποκτούν σύγχρονα γκέτο.

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος