Loading...
 Start Page
Συνέντευξη στην εφημερίδα ΒΡΑΔΥΝΗ

1 Είναι απολύτως εφικτός ο στόχος της αυτοδυναμίας. Και στην πραγματικότητα μπορεί να επιτευχθεί πανεύκολα αν οι πολίτες θυμηθούν τι συνέβη τα δύο προηγούμενα χρόνια και με ποιόν τρόπο αντιμετώπισε ο Αντώνης Σαμαράς το πρώτο μνημόνιο και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και πόσο δικαιώθηκε - δυστυχώς για την χώρα – όταν φτάσαμε στο χείλος του γκρεμού. Σε εκείνο το σημείο δεν υπήρχε άλλη επιλογή, από το να γίνει ένα βήμα πίσω για να κερδηθεί χρόνος. Αυτό λέγεται εθνική ευθύνη, αυτό σημαίνει να έχεις επίγνωση του ρόλου σου, ως κόμμα και πολιτικός, στην υπηρεσία μιας χώρας. Αν ο λαός μας σκεφτεί όλα αυτά, η ΝΔ θα πετύχει αυτοδυναμία και μάλιστα με πολύ μεγάλη διαφορά.

 

2. Αν δεν το πίστευα δεν θα αγωνιζόμουν, δεν θα διεκδικούσα πάλι την ψήφο των συμπολιτών μου, δεν θα ήμουν εδώ! Η πολιτική της ΝΔ μπορεί να αλλάξει τα πάντα. Και θα τα αλλάξει γιατί πλέον η Ελλάδα δεν έχει άλλες επιλογές και οι Έλληνες δεν αντέχουν άλλες άσκοπες θυσίες.

 

3. Με μια δόση απαισιοδοξίας, θα έλεγα πως ένα κατακερματισμένο πολιτικό τοπίο δεν δυσκολεύει απλά την προσπάθεια της χώρας, αλλά μπορεί να την βουλιάξει πιο βαθειά στην κρίση. Επειδή όμως είμαι αισιόδοξος ως άνθρωπος, θα πω απλά πως ίσως ήρθε η ώρα να διαχωριστεί ο πολιτικός κόσμος της ευθύνης από τον πολιτικό κόσμο του λαϊκισμού και της ανευθυνότητας. Συνυπήρχαν επί πολλά χρόνια και ο δεύτερος καταδυνάστευε τον πρώτο. Τώρα όμως ήρθε η ώρα της λογικής και δημοκρατικής επανάστασης κατά των – επιτρέψτε μου την έκφραση – αεριτζήδων!

 

4. Είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε τα πρώτα νομοσχέδια, για αλλαγές στην δομή του κράτους, που θα διευκολύνουν πολλές καταστάσεις και θα περιορίσουν δραστικά την γραφειοκρατία. Έχουμε ένα πλήρες και αναλυτικό σχέδιο με τις πρώτες παρεμβάσεις που θα ανακουφίσουν τις πιο βαριά πληττόμενες πληθυσμιακές ομάδες και που θα δώσουν τον πρώτο τόνο αισιοδοξίας στην κοινωνία. Οι Έλληνες θα πρέπει να αρχίσουν να αισθάνονται πιο σίγουροι και να ελπίζουν. Μόνο έτσι θα αρχίσουν και πάλι να παράγουν νέο πλούτο.

 

5. Ναι, είναι αρκετές. Απαιτείται βέβαια και μια συνολική ευρωπαϊκή πολιτική που θα σπάσει τον φόβο και την απογοήτευση σε όλες τις χώρες που πλήττονται έντονα από την κρίση. Οι εταίροι μας θα πρέπει να καταλάβουν πως κανένας δεν είναι οχυρωμένος έναντι της κρίσης. Το είδαμε και στην Ολλανδία. Από εκεί και πέρα, εμείς ως ελληνική κυβέρνηση, μπορούμε να κάνουμε πάρα πολλά - και θα κάνουμε - μέσα στην χώρα μας για να την αλλάξουμε, ενώ όπως έχει ήδη αποδείξει ο Α. Σαμαράς θα παλέψουμε και για την αλλαγή της ευρωπαϊκής «ατζέντας».

 

6. Δεν είναι αδικαιολόγητη. Τα κόμματα εξουσίας φέρουν το μεγάλο μέρος της ευθύνης για την αντιπαραγωγική Ελλάδα και το δυσκίνητο κράτος των τελευταίων δεκαετιών, χωρίς να παραγνωρίζω βέβαια και τις ευθύνες των άλλων κομμάτων που μπορεί να μην κυβέρνησαν, αλλά επηρέασαν πάρα πολλές καταστάσεις. Η Ελλάδα όμως δεν χρειάζεται μόνο θυμό ή αγανάκτηση. Χρειάζεται λογική και ρεαλισμό. Οι Έλληνες απαιτούν να αλλάξει η εξουσία. Δεν απαιτούν να… διαλυθεί η χώρα και να μην μπορεί να κυβερνηθεί. Εμείς, στη ΝΔ, πριν δυόμισι χρόνια υποστήκαμε μια μεγάλη εκλογική ήττα. Και περάσαμε μέσα από τη βάσανο μιας εσωκομματικής τριβής, ώστε να αλλάξουμε τα λάθη μας και να ξεχάσουμε τα παλιά μας «κουστούμια».  Έτσι, υπό τη νέα ηγεσία του Α. Σαμαρά πλέον, επί δυόμισι χρόνια καταθέταμε αλήθειες και προτάσεις, χωρίς να κάνουμε στείρα αντιπολίτευση. «Φωνάζαμε» στην κυβέρνηση να προχωρήσει στις απαιτούμενες αλλαγές για να τη στηρίξουμε, αλλά δεν το έκανε. Μας κορόιδευε, όπως κορόιδευε όλο τον ελληνικό λαό. Ο Σαμαράς έβαλε τέλος σε αυτή την κακόγουστη παράσταση του Παπανδρέου. Και ο ίδιος ο Σαμαράς μίλησε για το τέλος της μεταπολίτευσης. Και αυτό σημαίνει και το τέλος των παλιών συνηθειών στα κόμματα εξουσίας. Στη ΝΔ εγγυούμαστε αυτές τις αλλαγές!

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος