Loading...
 Start Page
Μιλώντας το πρωί (06.03.12) σε ραδιοφωνικές συνεντεύξεις ο Βουλευτής Αχαίας Νίκος Νικολόπουλος μεταξύ άλλων είπε:

 

 

«Κατανοώ απόλυτα τους ανθρώπους που διαμαρτύρονται. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι άνθρωποι που εργάζονται σκληρά, συνταξιούχοι που υφίστανται τη μία περικοπή μετά την άλλη, άνεργοι και νέοι άνθρωποι που νιώθουν να προδίδονται τα όνειρά τους για το μέλλον. Κυκλοφορώ παντού άλλωστε και ξέρω καλά πως δεν υπάρχει Ελληνίδα και Έλληνας που να μην έχει υποστεί άδικη και βάναυση υποβάθμιση του βιοτικού του επιπέδου.

Γι’ αυτό και βλέπετε όμως τη διαρκή επιμονή του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντ. Σαμαρά, στην ανάγκη υιοθέτησης άμεσων μέτρων που μπορούν να οδηγήσουν στην ανάταξη της Ελληνικής Οικονομίας. Αξίζει χαρακτηριστικά να σας μεταφέρω τι είπε στους ομολόγους του αρχηγούς των λαϊκών κομμάτων της Ευρώπης.

«Πρέπει να προσθέσουμε αναπτυξιακή διάσταση στο πρόγραμμα διάσωσης της ελληνικής οικονομίας, έτσι μόνο μπορούμε να προωθήσουμε την ανάκαμψη και να προστατεύσουμε την κοινωνική συνοχή».

 

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σταθερά εδώ και δυόμισι χρόνια, επισημαίνει ότι η πολιτική της μονομερούς λιτότητας βυθίζει τη χώρα σε χειρότερα αδιέξοδα και για τούτο επιμένει πως είναι επιτακτική ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στην ανάκαμψη, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή.

 

Και στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις του με Μέρκελ, Γιούνκερ και Ντολ, επανέλαβε την ανάγκη για άμεσα μέτρα για την Ανάκαμψη και Ανάπτυξη της Οικονομίας.

Γιατί, χωρίς ανάκαμψη, ούτε οι δημοσιονομικοί στόχοι θα επιτευχθούν, ούτε το χρέος θα καταστεί βιώσιμο. Συζήτησε συγκεκριμένες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες ώστε, άμεσα, να περιορισθεί η ύφεση και να μειωθεί η ανεργία, ειδικά των νέων.

 

«Επιτρέψτε μου», είπε ο Νίκος Νικολόπουλος, «να σας παρουσιάσω εν συντομία ορισμένα συγκεκριμένα μέτρα.

Οι πόροι που υπάρχουν στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Συνοχής πρέπει να χρησιμοποιηθούν άμεσα για έργα που δημιουργούν θέσεις εργασίας, πχ έργα οδοποιίας. Πρέπει να διευκολυνθεί η πρόσβαση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων σε χρηματοδοτικούς πόρους. Πρέπει να επιταχυνθεί η ανάπτυξη μιας λειτουργικής δημόσιας διοίκησης στην υπηρεσία των πολιτών.

Για το σκοπό αυτό υπάρχουν ήδη ευρωπαϊκά κονδύλια!

Απλώς, πρέπει να τα χρησιμοποιούμε σωστά!

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τώρα, θα ήταν έξυπνο βήμα να καθιερωθούν ομόλογα έργων για αναπτυξιακές πρωτοβουλίες».

Επίσης ο Αχαιός Βουλευτής τόνισε: «Ανεξάρτητα από τις επόμενες εκλογές, η νέα κυβέρνηση θα ακολουθήσει την οδό των μεταρρυθμίσεων που έχουν ξεκινήσει. Ο ελληνικός λαός χρειάζεται εμπιστοσύνη, μια προοπτική ελπίδας που, με την προσδοκία για καλύτερους καιρούς, θα επιτρέψει στους ανθρώπους να ξεπεράσουν τη δύσκολη αυτή φάση.

 

Και ο κ.Νικολόπουλος, καταλήγοντας, αναφέρθηκε στις επικείμενες εκλογές, αλλά και την πορεία της χώρας μετά από αυτές. «Αγωνιζόμαστε για μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ, ώστε ο Σαμαράς, ως Πρωθυπουργός μιας ισχυρής κυβέρνησης να πετύχει πρωτίστως την ανόρθωση του ηθικού της κοινωνίας  Όποιος πει πως με έναν μαγικό τρόπο θα γίνουν όλα όπως παλιά, σας λέει ψέματα.  Ο Σαμαράς δεν υπόσχεται…λεφτά, ανέσεις και εύκολες λύσεις. Δεσμεύεται μόνο για σκληρό αγώνα. Αγώνα ελπίδας, όμως. Όχι άλλων χαμένων ευκαιριών…».

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος