Loading...
 Start Page

“Δεν αναζητούμε την ''κρυφό πρόσωπο'' της χρεωκοπίας, αλλά της ευθύνης  που θα μας επιτρέψει να καθορίσουμε εμείς την μοίρα μας και όχι άλλοι”

 

Η Νέα Δημοκρατία είναι ενωμένη, συντεταγμένη και αποφασισμένη.

Διαχειρίζεται ευθύνες που δεν της αναλογούν και για τις οποίες υπόλογο είναι το νεοφιλελεύθερο και αντιευρωπαϊκό ΠΑΣΟΚ, αλλά έχοντας επίγνωση της ευθύνης της έναντι της πατρίδας και των πολιτών, ξέρει πως η μόνη ορθή επιλογή αυτή τη στιγμή είναι η ολοκλήρωση του «κουρέματος» και η νέα δανειακή σύμβαση, που θα δώσουν το χρόνο για να «τρέξουν» οι μεταρρυθμίσεις που επί δύο χρόνια «έκλωθε» το ΠΑΣΟΚ και παράλληλα, να διαπραγματευτεί με σοβαρά επιχειρήματα και στοιχεία, την ανάγκη αλλαγής της «συνταγής», η οποία σαφώς και έχει αποδειχτεί λανθασμένη μέχρι τώρα.

 

Πέραν τούτου, η Νέα Δημοκρατία δεν θα δώσει σε κανέναν το δικαίωμα να συνεχίσει να πιστεύει και να υποστηρίζει πως η Ελλάδα είναι το μόνο μαύρο, στην «στρούγκα» των λευκών προβάτων. Αρκετά διέσυραν την πατρίδα, ο κ. Παπανδρέου με την παρέα του και οι ξένοι νεοφιλελεύθεροι και λαϊκιστές!

Θα τους αποδείξουμε λοιπόν ότι εμείς είμαστε συνεπείς με όσα πρέπει να κάνουμε, αλλά πως η «συνταγή» τους είναι λάθος και γι’ αυτό δεν «περπατάει» ούτε στις άλλες χώρες που έχουν προβλήματα, ενώ απειλεί να τινάξει στον αέρα και τις πιο ισχυρές οικονομίες (πρόσφατη υποβάθμιση Γαλλίας, Βελγίου, κλπ).

Θα διεκδικήσουμε μέτρα ανάπτυξης, σε πνεύμα ουσιαστικής ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και θα τους προειδοποιήσουμε πως από εδώ και πέρα θα είναι αυτοί υπεύθυνοι για κάθε αρνητική εξέλιξη. Για να το κάνουμε αυτό όμως, πρέπει να μην έχουμε τη φωλιά μας λερωμένη και δυστυχώς, μέχρι τώρα, με τους ερασιτεχνισμούς και τις ακροβασίες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, την έχουμε λερωμένη.”

 

Επίσης τόνισε: “Ο Α. Σαμαράς, στην πρόσφατη διαπραγμάτευση, υπό ασφυκτικές συνθήκες, έδωσε ένα δείγμα της επαναδιαπραγμάτευσης που επί δύο χρόνια φωνάζει, πετυχαίνοντας σημαντικές βελτιώσεις, αλλά και αναγκάζοντας την τρόικα να αποδεχθεί μέτρα που η Ν.Δ. είχε προτείνει, όπως η μείωση του μη μισθολογικού κόστους. 

 

Ο λαός έχει απόλυτο δίκαιο και δικαίωμα να φωνάζει, να διαμαρτύρεται και να αγανακτεί. Επί δύο χρόνια υποφέρει ο λαός για να κάνουν τρύπες στο νερό οι έχοντες την ευθύνη της χώρας! Πλανεύτηκε από το «λεφτά υπάρχουν» και είναι λογικό να αντιδράει με οργή μετά από δύο χρόνια ασφυκτικής λιτότητας, η οποία βλέπει πως θα συνεχιστεί με τάση να επιδεινωθεί.

Η Νέα Δημοκρατία, από την αρχή είδε τα λάθη του μνημονίου, αλλά και τα τραγικά λάθη των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ. Φώναξε, πρότεινε, αλλά δεν εισακούστηκε. Αντιλαμβάνεται πλήρως λοιπόν την οργή του λαού και είναι με τον λαό!

 

Πρέπει οι Έλληνες να ξέρουν πως μόνη επιλογή είναι να δώσουν στον Αντώνη Σαμαρά τον χρόνο και το δικαίωμα να διαπραγματευτεί εκ νέου και σκληρά για αλλαγή των όρων της δανειακής σύμβασης, ενώ στο εσωτερικό θα επισπευτούν όλες οι δομικές αλλαγές (αποκρατικοποιήσεις, αξιοποίηση κρατικής περιουσίας, ΑΟΖ, εκμετάλλευση κοιτασμάτων πλούτου, κλπ).

 

Ο Σαμαράς αξίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών γιατί επί δύο χρόνια έμεινε αμετακίνητος στις θέσεις του και ήταν ο μόνος που τα έλεγε στην Μέρκελ και τον Σαρκοζί, όταν οι δήθεν «σοσιαλιστές» έτρεχαν να πάρουν με κλειστά μάτια τις «ευλογίες» τους. Και σήμερα, ούτε ο Σαμαράς, ούτε κανένας άλλος στη Ν.Δ. δεν έχει αλλάξει απόψεις και στόχους. Αλλά δεν είναι δυνατό να φτάσουμε σε αυτούς τους στόχους πατώντας πάνω στα συντρίμμια της πατρίδας και στις ορδές των φοβισμένων και εξαθλιωμένων Ελλήνων μετά από μια ενδεχόμενη άτακτη χρεοκοπία και έξοδο της χώρας από το ευρώ.

 

Η Ελλάδα πλήρωσε ακριβά τους δήθεν υπερπατριώτες, όσο και τους δήθεν σοσιαλιστές της «κοινωνικής δικαιοσύνης και της πράσινης ανάπτυξης». Οι Έλληνες, να εμπιστευτούν την πραγματικά υπεύθυνη δύναμη της Ν.Δ. που δεν θέλει να «πεθάνουμε όρθιοι και περήφανοι», αλλά να «αγωνιστούμε για ζήσουμε όρθιοι και περήφανοι”»! 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος