Loading...
 Start Page
Νίκος Νικολόπουλος: «Ο κ. Σαμαράς έδωσε μάχη για την αποτροπή επώδυνων μέτρων. Δεν επιλέξαμε τον εύκολο δρόμο»

Για τη δανειακή σύμβαση

Νομίζω ότι θα συμφωνήσουν, ι περισσότεροι τουλάχιστον, ότι το θέμα της διαπραγμάτευσης θα έπρεπε να το είχαμε λύσει εδώ και δύο χρόνια. Αν δηλαδή από την πρώτη στιγμή είχαν υπάρξει τόσο έντονες διαπραγματεύσεις, αν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είχε φροντίσει κι είχε ξενυχτήσει, πολλές φορές, με την τρόικα κι είχε ξεσκονίσει τα μέτρα, αναλυτικά, από το πρώτο μνημόνιο, δεν θα φτάναμε εδώ.

Την Πέμπτη 9/2/2012 ο βουλευτής της Ν.Δ. μίλησε στην εκπομπή «Το πολιτικό στίγμα της ημέρας» και στους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο (καθημερινά 10.00-11.00)

 

Τις τελευταίες ώρες μίλησαν πολλοί για θρίλερ, για σκληρές διαπραγματεύσεις. Όλοι δηλαδή μίλησαν. Κι αυτό από μόνο του δείχνει τη διαφορά που έκανε ο Σαμαράς, ενώ όλοι θυμόμαστε πόσο γρήγορα έκλειναν όλα τα προηγούμενα μνημόνια, μεσοπρόθεσμα που έρχονταν στη Βουλή για να ψηφιστούν. Έλεγαν οι υπουργοί Χρυσοχοίδης, Κουτρουμάνης, Κατσέλη ότι δεν προλάβαιναν να διαβάσουν τα κείμενα για να αποδειχτεί εκ των υστέρων, πως πράγματι, αν είχαμε διαβάσει τα κείμενα, αν είχαμε κάποια πράγματα συνειδητοποιήσει, θα είχαμε σώσει μερικά από αυτά που χάσαμε.

Για το Αγγλικό κείμενο

Ο 13ος και ο 14Ος μισθός δεν μπορεί ο κ Βενιζέλος να λέει, πια,  ότι δεν υπήρχε στο κείμενο. Δεν μπορεί πια ο Βενιζέλος να λέει ότι δεν υπήρχαν οι αντικειμενικές αξίες. Δεν μπορεί να λέει ότι δεν υπήρξαν οι αντικειμενικές αξίες, τα επιδόματα. Δεν μπορεί να λέει ο Βενιζέλος ότι δεν υπήρχαν κύριες συντάξεις Ψάχνουν να βρουν τώρα ένα ρόλο στο Γιώργο Παπανδρέου ότι κάτι είπε χθες. Σιωπηλός ήταν.

Το αγγλικό κείμενο, λοιπόν, και <<Το  ΒΗΜΑ>> το έχει στη σελίδα 27,  και θα το δει όποιος διαβάσει το κείμενο που έστειλε ο κ Παπαδήμος στα κόμματα μιλά για περικοπές στη ΔΕΗ, στον ΟΤΕ, στους τραπεζοϋπαλλήλους  και το ΝΑΤ. Ποιος Παπανδρέου το έβαλε λοιπόν το ζήτημα της εξαίρεσης. Το μνημόνιο ποιος τόγραψες  Δεν είναι δια χειρός Βενιζέλου. Δεν είναι θράσος να ζητάει τώρα ο Βενιζέλος και ο Παπανδρέου και τα ρέστα.

Συνέντευξη Ν.Νικολόπουλου

 

Κατεβάστε το ηχητικό εδώ

Για Σαμαρά

Για πρώτη φορά υπήρξε κι ένας ηγέτης που δεν δέχτηκε τη συνταγή αδιαμαρτύρητα, που μίλησε, ευθαρσώς, για ύφεση, για υφεσιακά μέτρα, που έδωσε κόκκινες γραμμές, που ανάγκασε την τρόικα να συμπεριλάβει στο νέο πακέτο, για πρώτη φορά, και μέτρα μη μισθολογικού κόστους έξι δισεκατομμυρίων ευρώ, που θα πέσουν στην αγορά. από την πρώτη δόση στους σεισμόπληκτους, στους πυρόπληκτους, στους ανθρώπους  έχουν κάνει επένδυση, που μπήκαν με το 60% στον κακό αναπτυξιακό νόμο του Αλογοσκούφη και δεν έχουν πάρει τα λεφτά τους που τους χρωστάει το κράτος  το ΦΠΑ

Εμείς πήραμε ένα βάρος το οποίο δεν μας ανήκε και μεις -σαν παράταξη μιλάω σαν Νέα Δημοκρατία -μπήκαμε σε μια κουβέντα ενώ μας είπαν δεν θα πάρουμε άλλα μέτρα, πήραν στο μεσοπρόθεσμο, πήραν στο προϋπολογισμό, πήραν χθες, και βάζουμε πλάτη και δεν διαλέξαμε εκείνο το δρόμο  που τον ξέραμε ότι  αν έλεγε, χθες, όχι ο Αντ Σαμαράς, αντί να πονοκεφαλιάζει, επί ώρες, θα γελάγαμε χθες το βράδυ. Θα γελάγαμε για λίγο αλλά θα κλαίγαμε για πολύ.

Για τη στάση της τρόικας

 

Η τρόικα πρέπει να κάνει πίσω για να δείξει ότι σέβεται αυτή την παράταξη του αστικού χώρο. Αυτή παράταξη που λέει ότι εγώ θέλω να διατηρήσω τα πολυτεκνικά επιδόματα, θέλω   τους χαμηλοσυνταξιούχους δεν μπορεί να πάει άλλο χέρι εκεί θα φέρει τρομερά και φοβερά αποτελέσματα. Πρέπει να κάνουν κι εκείνοι,  εκείνο που κάνουμε κι εμείς Κι είμαι σίγουρος ότι θα το κάνουν.

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος