Loading...
 Start Page

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δίνει μάχη για να αποφευχθούν όσο είναι δυνατόν νέα βαρύτερα υφεσιακά μέτρα».

 

«Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δίνει μάχη για να αποφευχθούν όσο είναι δυνατόν νέα βαρύτερα υφεσιακά μέτρα.

Κόντρα στην πεποίθηση που καλλιεργούσε εδώ και καιρό το ΠΑΣΟΚ ότι δεν υπάρχουν περιθώρια διαπραγμάτευσης, όλοι διαπιστώνουν ότι επέβαλε τη διαπραγμάτευση. Έδωσε και συνεχίζει σήμερα να δίνει μάχη με επιχειρήματα, στοιχεία και αντιπροτάσεις.

Επειδή οι ίδιοι δεν διαπραγματεύτηκαν και δεν αντιπρότειναν εναλλακτικές λύσεις, τώρα  ενοχλούνται, γιατί με την επιμονή Σαμαρά εξετέθησαν από τα διαφαινόμενα αποτελέσματα που φέρνει για πρώτη φορά η ουσιαστική διαπραγμάτευση και για τούτο μέσω διαρροών διαδίδουν ασύστολα ψεύδη. Όπως ότι το  θέμα του 13ου και 14ου μισθού είχε κλείσει από μέρες.


Και ως εκ τούτου δεν ετέθη τέτοιο θέμα στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Όμως στις 4 Φεβρουαρίου ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι είναι: Ανοιχτό το ζήτημα εργασιακές σχέσεις και αποδοχές στον ιδιωτικό τομέα. Ενώ για τη σύσκεψη του Σαββάτου στο Μαξίμου με την τρόικα, τον Πρωθυπουργό, τους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, ο κ. Βενιζέλος διέρρεε: λέγοντας αυτολεξεί

«Συζητάμε για όλο το εργασιακό πακέτο στο τραπέζι. Οι αρχηγοί αύριο θα συζητήσουν όλο το πακέτο: εργασιακά, δημοσιονομικά, χρημαατοοικονομικά».

Εξ΄ άλλου και στις 4 Φεβρουαρίου ο Γ. Παπανδρέου στην επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό αναφερόμενος στον 13ο και 14ο μισθό έγραφε:

«Είναι γνωστό ότι η νέα ΓΣΣΕ περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, τον κατώτατο μισθό, τους 13ο και 14ο μισθούς όπως και τις τριετίες ωριμάνσεις, ως δυναμικά στοιχεία της συμφωνίας. Γνωρίζω επίσης ότι στις επαφές με τους εκπροσώπους των θεσμικών μας εταίρων αυτά έχουν τεθεί προς αναπροσαρμογή ή και κατάργηση».

Θέλω λοιπόν να τονίσω ότι για πρώτη φορά έγινε ουσιαστική διαπραγμάτευση.

Είναι αμετανόητοι  και προκλητικοί οι Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ αφού φθάνουν να ισχυρίζονται ότι είναι λάθος η επιμονή του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά να κάνει σκληρή διαπραγμάτευση για τις επικουρικές συντάξεις.
Δυστυχώς, οι συνεχείς υπαναχωρήσεις, η μη υλοποίηση των νομοθετηθέντων, η επίλυση των προβλημάτων με Υπουργικές αποφάσεις, η ερμηνεία των νόμων με εγκυκλίους έχουν οδηγήσει την αξιοπιστία των εκπροσώπων του Υπουργείου Εργασίας στο μηδέν.

Δεν είναι δυνατόν να διαπραγματευθούν οτιδήποτε με την τρόικα.

Έτσι είχαν δεσμευθεί σε οριζόντια περικοπή ύψους 15% των συντάξεων. Όπως δημόσια έλεγε από τον περασμένο Οκτώβρη ο κ. Κουτρουμάνης.

Η οριζόντια περικοπή των εισοδημάτων αποδείχθηκε ότι οδηγεί σε λάθος λύσεις.

Εμείς λέμε ναι στην εξάλειψη υπερβολών και στρεβλώσεων του σημερινού συστήματος.

Ο Υπουργός μου έχει παραδώσει ένα «προσχέδιο νόμου» για αλλαγές στο σύστημα των επικουρικών συντάξεων. Το σχέδιο αυτό σε βασικές γραμμές προβλέπει εθελοντική ενοποίηση επικουρικών ταμείων, αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων για του μελλοντικούς συνταξιούχους και «περικοπές κατόπιν συμφωνίας» για τους σημερινούς συνταξιούχους.

Η σημερινή Νέα Δημοκρατία έχει ιστορία την οποία τιμά και έχει κυβερνητική πρόταση ρεαλιστική.

Θα πρέπει κατ αρχήν να συμφωνήσουμε ότι οι προτάσεις για τις   λύσεις σε ασφαλιστικά θέματα δεν θα πρέπει να είναι προσωπικές απόψεις, κάθε πολιτικού στελέχους αλλά επεξεργασμένες πολιτικές θέσεις κάθε πολιτικού οργανισμού. 

Ο Αντώνης Σαμαράς δίνει μάχη να μην μειωθούν αδιάκριτα όλες οι επικουρικές συντάξεις.

Βάζει ως όριο τα 300 ευρώ και όχι τα 100 ευρώ, που θέτει ο κ. Κουτρουμάνης.

Το όριο των 300 ευρώ καλύπτει τη μεγάλη πλειοψηφία των συνταξιούχων. Συγκεκριμένα τους 7 στους 10.

Είναι χαρακτηριστικό και δεν πρέπει να το ξεχνούμε ότι ο κ. Κουτρουμάνης πίεζε από τον περασμένο Δεκέμβρη, για νέα οριζόντια περικοπή, την 3η, μέσα στο 2011, την οποία μάλιστα θεωρούσε απαραίτητη, διότι  -όπως έλεγε- «τον Απρίλη τα Ταμεία δεν θα έχουν να πληρώσουν συντάξεις».

Ο αγώνας του Αντώνη Σαμαρά, για μια - όσο γίνεται- λιγότερο επαχθή σύμβαση, είναι μόνον η αρχή. Η μεγάλη προσπάθεια βρίσκεται μπροστά μας. Η βιωσιμότητα του χρέους, η τιθάσευση του ελλείμματος, η αναστροφή του οικονομικού κλίματος, η επανεκκίνηση της Οικονομίας, το θετικό πρόσημο ανάπτυξης είναι οι στόχοι μας για τη χώρα. Στόχοι που μπορούμε να πετύχουμε το επόμενο διάστημα». 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος