Loading...
 Start Page
Συνέντευξη ΡΑΔΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΘΕΣΝΙΚΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ  στον Ηλία Χρυσικό, Γιώργο Φουστάνη, Απόστολο Ζέρβα

 

Ας ξεκινήσουμε με τα πιο φρέσκα νέα. Πάνω σε ποια βάση στηρίζεται η προχθεσινή αναγγελθείσα συνεργασία σας με τους δανειολήπτες ;

Ένα Κίνημα Ελεύθερων Ανθρώπων δεν θα μπορούσε να αγνοήσει  οτιδήποτε στερεί ή περιορίζει την ελευθερία του ανθρώπου. Το επαχθές χρέος λειτουργεί περιοριστικά στην ελευθερία. Προσέξτε δεν μιλάω για το χρέος αδιακρίτως, μιλάω για το επαχθές. Για να αναφερθώ μόνο στο Ιδιωτικό χρέος γνωρίζουμε όλοι και πως δημιουργήθηκε αλλά και πως «κοκκίνισε» Από στοιχεία της Τράπεζας Ελλάδος προκύπτει ότι τα «κόκκινα» δάνεια του 2008 ανέρχονταν σε ποσοστό 5-6% του συνόλου των δανείων. Το 2016 ανέρχονταν σε 49%. Γνωρίζουμε όλοι τι μεσολάβησε. Έχουν οι σημερινοί δανειολήπτες ευθύνη γι αυτή την καταστροφή; Φταίει κάποιος που έχασε την δουλειά του, που μειώθηκε το εισόδημά του δραματικά; Εδώ οι Τράπεζες δεν προέβλεψαν την επερχόμενη κρίση για να λάβουν τα μέτρα τους. Τώρα τιμωρούμε τον απλό άνθρωπο που δεν έκανε αυτός την πρόβλεψη ότι θα χάσει εισόδημα και δουλειά και δεν θα μπορεί να πληρώνει τα δάνειά του; Το ιδιωτικό χρέος είναι τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα και ο Πτωχευτικός Νόμος που υποτίθεται ότι το αντιμετωπίζει θα δημιουργήσει χιλιάδες φορές μεγαλύτερο. Θα διαρρήξει τον κοινωνικό ιστό και την κοινωνική γαλήνη. Πρόκειται για επερχόμενη καταστροφή με μόνο κίνητρο των υπέρμετρο πλουτισμό κάποιων ολίγων ντόπιων και ξένων. 

Εμείς εδώ και χρόνια ως Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα το είχαμε εντοπίσει και το κρατούσαμε όσο μπορούσαμε στην επικαιρότητα. Τώρα ως Κίνημα Ελεύθεροι Άνθρωποι έχουμε πολύ μεγαλύτερη ισχύ και παρεμβατική δυνατότητα. Να είστε σίγουροι ότι θα τα εξαντλήσουμε για να δοθεί λύση ρεαλιστική και κοινωνικά και οικονομικά αποδεκτή. 


Έχετε συγκεκριμένες προτάσεις ή μόνο συμπαρίστασθε ;     

Αγαπητοί φίλοι δεν είμαστε απλώς κίνημα διαμαρτυρίας. Βεβαίως και έχουμε προτάσεις και για να λύσουμε προβλήματα αλλά  και για προχωρήσουμε ως χώρα και κοινωνία σε καλύτερες μέρες. Για το συγκεκριμένο θέμα συνοπτικά θα σας πω ότι η προστασία της λαϊκής κατοικίας είναι αδιαπραγμάτευτη και διεκδικούμε διαγραφή χρεών σε ένα ποσοστό και ρυθμίσεις υπολοίπου χρεών. Ρυθμίσεις εφικτές και με βάση την πραγματική δυνατότητα του κάθε δανειολήπτη. Δεν θα μετακυλήσουμε το κόστος στην κοινωνία, αρκετά έχει επιβαρυνθεί εξ αυτού του λόγου. Ο συνδυασμός αυτών που προτείνουμε θα επαναφέρει ομαλότητα στις Τράπεζες χωρίς να στραγγαλίζει την κατανάλωση και την οικονομία. Δεν υποσχόμαστε ότι ο δανειολήπτης θα βρεθεί σε μια θέση που θα είναι σαν να μην χρωστάει, θα χρωστάει αλλά θα είναι σε θέση να εξυπηρετήσει τα χρέη του και να ζει αξιοπρεπώς βάσει των δυνατοτήτων του.  Δεν λαϊκίζουμε, δεν χαρίζουμε ότι δεν είναι δικό μας. Αντιμετωπίζουμε το θέμα με σοβαρότητα και ευθύνη.  


Για ποιο λόγο κι άλλο κόμμα;

Είναι η ζωή εκείνη που μας υπαγορεύει τι θα κάνουμε ή τι θα αποφύγουμε να κάνουμε. Είμαι σίγουρος ότι εσείς σαν έγκριτός δημοσιογράφος που καταγράφετε καθημερινά, τον παλμό της κοινωνίας,  διακρίνετε ότι υπάρχει ένα τεράστιο κενό. Οι πολίτες όποιο κόμμα και αν ψήφισαν, ειδικά τα δύο μεγάλα έχουν απογοητευτεί. Δεν πιστεύουν ότι κάποιος από τους υπάρχοντες πολιτικούς σχηματισμούς είναι ικανός να αντιμετωπίσει την σημερινή κατάσταση αλλά ούτε και την εξέλιξη της. Ανικανότητα από την Κυβέρνηση, Ομφαλοσκόπηση και Εσωστρέφεια από μείζονα και ελάσσονα Αντιπολίτευση.


Από τις επαφές που κάνετε με το κόσμο τι εισπράτετε εσεις και ο Γ. Τράγκας;

Ο απλός άνθρωπος νοιωθει παρατημένος στην τύχη του. Καμία Πίστη, καμία Προοπτική. Η αποτυχημένη διαχείριση της Πανδημίας και των συνεπειών της και η στέρηση της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ  έχει αποδείξει ότι  κάθε πιθανότητα προοπτικης έχει εκλείψει . Και ακόμα... η  έλλειψη δυναμικής της Αντιπολίτευσης, η αδυναμία της να κάνει προτάσεις, να διαρρήξει το ακριβοπληρωμένο επικοινωνιακό  κυβερνητικό μονοπώλιο, να διατυπώσει πειστικά αυτό που καθένας μας αντιλαμβάνεται, το ζοφερό παρόν και την επερχόμενη καταιγίδα. Η αδρανεια  ουσιαστικά ακυρώνει την έννοια της πολιτικής.

Στο ίδιο τσουβάλι... βάζει το κίνημά σας τον Τσίπρα με το Μητσοτακη;

Είναι κοινή διαπίστωση ότι ακολουθούν ακριβώς την ίδια πολιτική. Είναι το ίδιο ενδοτικοί στον ξένο παράγοντα τους δυνάστης δανειστές μας και είναι Το ίδιο πρόθυμοι να εφαρμόσουν τις εντολές των ξένων κέντρων που προωθούν την παγκοσμιοποίηση και την νέα τάξη πραγμάτων στη χώρα μας. Είναι πολύ πιθανόν ο κυβερνητικός ΣΥΡΙΖΑ να αποδειχθεί ένας διάττοντας αστέρας και το κομμα Μητσοτάκη ο τελευταίος κρίκος της μεταπολιτευτικής  πολιτικής αλυσίδας  να θρυμματιστεί ... και το 19% του Σαμαρά να είναι όνειρο και όχι εφιάλτης .

Ο Μητσοτάκης, εγνωσμένης πλέον ανικανότητας, ενώπιον τεράστιων προβλημάτων κοινωνικών και οικονομικών καθώς και επικίνδυνων εκκρεμών εθνικών ζητημάτων.

Το παλιό –εκτός θεσμών και δημοκρατικής δεοντολογίας- σύστημα της επιχειρηματικής/πολιτικής διαπλοκής -που ανδρώθηκε κατά την περίοδο του «εκσυγχρονισμού»- αγωνιά για την γιγάντωση του κινηματος ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ και την απήχηση του Γ.Τράγκα και μας έχουν αποκλείσει απο τα ΜΜΕ.

Τουτο εξοργίζει το φτωχοποιημένο επαναστατημένο λαό και γίνεται πια  εμφανές ότι -παρά την εργώδη προσπάθεια των ΜΜΕ- χιλιάδες μέλη  γράφτηκαν και γράφονται στο νεο κίνημα μας,δεκάδες οργανώσεις «ξεφυτρώνουν» και το «απαγορευτικό» των ΝΤΑΒΑΤΖΙΔΩΝ φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα ... Ευχαριστούμε ...

 Εχει εγκριθεί όμως ένα γενναίο χρηματοδοτικό πακέτο του Ταμείου Αναπτυξης που με πολλά δισεκατομμύρια ευρω θα  φερει την αναθέρμανση της οικονομιας.

Εσεις το παραβλέπεται ;

Νομίζω ότι είναι τραγικό λάθος να παραβλέπουμε τους όρους που το συνοδεύουν. Εμείς βλέπουμε και το τυρί αλλά και τη φάκα. Η ύπαρξη του πακέτου καθιστά αυτομάτως την κυβέρνηση ικανή να το διαχειριστεί ώστε να ωφεληθεί όλη την οικονομία και όχι μερικοί γνωστοί φίλοι και συγγενείς ;

Εμεις και κανείς δεν παραβλέπει πως το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης συνοδεύεται με φόρους, λιτότητα, βίαιη δημοσιονομική προσαρμογή και πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, καθώς αποδέχθηκε η κυβέρνηση Μητσοτάκη , ως προϋπόθεση για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας από το Ταμείο Ανάκαμψης,την ψήφιση των δήθεν μεταρρυθμίσεων που έχουν επιβάλλει οι δανειστές με την απόφαση του Eurogroupτης 22ας Ιουνίου 2018.

Μα επιμένω.Δεν θα διατεθούν 32 δις ευρω;

Φοβάστε μήπως η ΕΕ δεν μας τα δώσει;

Το ότι η ΕΕ επιμένει τα 13 περίπου δις που αφορούν την χρηματοδότηση του ιδιωτικού τομέα να μην τα διαχειριστούν οι Τράπεζες αλλά οι Ευρωπαϊκοί Οργανισμοί απ ευθείας, δείχνει αυτό που σας έλεγα προηγουμένως. Γνωρίζει πώς προτίθεται να διαχειριστεί η παρούσα κυβέρνηση τα κεφάλαια αυτά και δεν της έχει καμία εμπιστοσύνη.

Μηπωσ πρέπει Ν α σας θυμίσω πως  ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις με δηλώσεις του την μίλησε για «ενισχυμένη εποπτεία» που θα υπάρχει  για το «ευρωπαϊκό πακέτο» και οπως ανακοίνωσε η εκταμίευση των κονδυλίων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης θα γίνεται αφου προηγουμενως υλοποιήσει ο Μητσοτάκης ολες  τις σκληρές  δεσμεύσεις για νέα μείωση των συντάξεων, για κατάργηση του οκταώρου εργασιας και των ασφαλιστικών - υγειονομικών καλύψεων και παροχών.

Θα φάμε άσφαλτο ...

Που στηρίζεται αυτές τις δυσοίωνες προβλέψεις σας και ποιες είναι οι πηγές σας ; Γιατι να πιστέψει ο λαος αυτά που «προφητευετε» ως κασσανδρες;

Παράξενο να απορείτε  για τις δυσοίωνες προβλέψεις. Πηγή μας η πραγματικότητα. Αυτή δεν διαψεύδεται.  Έχετε υπόψη σας κανένα Οργανισμό, Ινστιτούτο, Επιμελητήριο, Επαγγελματική Οργάνωση που να μην κάνει δυσοίωνες προβλέψεις;

Εκεί που διαφωνούν οι πολιτες και οι φορείς είναι στο ποσοστό των επιχειρήσεων που θα κλείσουν εφέτος. Ο καυγάς είναι αν θα κλείσει το 40% ή 50% των επιχειρήσεων.

Παρακαλώ σημειώστε.

Τον Ιανουάριο οι οφειλέτες στην Εφορία μόνο ξεπερνούσαν τα 4,3 εκατομμύρια.

Κύριε Νικολόπουλε διαφορετικά τα λέει η κυβέρνηση.

Καλύτερα να ρωτήσουμε την κυβέρνηση που στηρίζει την αισιοδοξία της και να μας διευκρινίσουν γιατί άλλαξε η ΕΛΣΤΑΤ το έτος βάσης στους υπολογισμούς της και από το 2010 έβαλε το 2015.

Υπήρξα ο Τομεάρχης Εθνικης Οικονομιας στα χρόνια του Μιλτιαδη Έβερτ καθώς και του Κώστα Καραμανλή. Με εκείνη την πολιτική εμπειρία μπορώ να απαντήσω.Η κυβέρνηση πανηγύρισε γιατί έτσι μπόρεσε να παρουσιάσει ύφεση «μόνον» -8,2%. Δηλαδή συγκρινόμενη  η οικονομική δραστηριότητα του 2020 με το χειρότερο έτος της κρίσης, το 2015,  είχε ύφεση 8,2%.

Και τώρα ερωτώ - ρητορικά- εγώ.

Με το χέρι στην καρδιά, εσείς θα το καταγράφατε ως επιτυχία η κουτοπονηριά;

Εμείς είμαστε του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος αλλά δεν είμαστε προφήτες.

Οι Χριστιανοί είμαστε ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ και αρχή μας είναι το «ερευνάτε τα γραφάς».

 Οι νεοταξιτες πολυπολιτισμικοι που μάζεψε ο Μητσοτάκης στη κυβέρνηση υπερασπίζονται  το «πίστευε και μη ερεύνα».

Και γιατι να πιστέψουν εσάς ;

Σε κάθε περίπτωση δεν λέμε πιστέψτε μας, λέμε κοιτάξτε γύρω σας, αξιολογήστε ότι βλέπετε, ότι βιώνετε, σκεφτείτε, βγάλτε συμπεράσματα και καταλήξετε.

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε ;

Δείξτε εμπιστοσύνη λοιπόν σε αυτό που βλέπετε και όχι σε ότι σας λένε ότι βλέπετε.

Πέραν του τι βλέπει ο πολίτης εσεις με ποια τεκμηρίωση κάνετε αυτες τις εκτιμήσεις ;

Παμε λοιπόν στα γεγονότα .

Είναι ξεκάθαρο και γνωστό πως το πακέτο του Ταμείου Ανάκαμψης σύμφωνα με τον Κανονισμό 2021/241 που τέθηκε σε εφαρμογή στις 18 Φεβρουαρίου 2021 συνδέθηκε με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις.      

Υπογραμμίζω ότι προβλέπει απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, ελεύθερες - χωρίς όρους απολύσεις-   «ευελιξία» στην αγορά εργασίας, εκ περιτροπής και μερική απασχόληση, άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, «υγιή δημόσια οικονομικά», μείωση κόκκινων δανείων με γρήγορους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, «μεταρρύθμιση» του συνταξιοδοτικού, καθώς και άλλα απάνθρωπα συνοδευτικά μέτρα.   

Πολλά από τα προηγούμενα ψηφίστηκαν ήδη ή υπάρχουν νομοσχέδια προς ψήφιση.

Ο Πτωχευτικός Νόμος για  παράδειγμα αν και περιέργως αποσιωπάται ισχύει από την 1η Μαρτίου. Αυτό σημαίνει εκατοντάδες χιλιάδες πλειστηριασμών και το γνωρίζετε πολύ καλά.    

Αυτά που έρχονται θα κάνουν τα προηγούμενα μέτρα -που πήραν οι ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟΤΣΙΠΡΑΙΟΙ - τα οποια με ανάγκασαν να παραιτηθώ απο Υπουργος και τα οποια βίωσε στο πετσί του ο Ελληνικός λαός στα πέτρινα μνημονιακά χρόνια , να μοιάζουν με εαρινό περίπατο...

Και τι μπορει να γίνει , τι μπορει να κάνει ο Γιώργος Τραγκας και το κίνημα ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ;

«Ένας άνθρωπος μόνος τίποτα δεν μπορει να κάνει ...» τονίζει καθημερινά ο Πρόεδρος μας Γιώργος Τραγκας και φωνάζει ...

«ολοι μαζι μπορουμε όλα να τα αλλάξουμε ...»

 Είμαστε σε καράβι που πάει στα βράχια κανείς μας δεν πρέπει να διορθώσει την πορεία;

Τι κι’αν εγώ η εσείς έχουμε μια ωραία καμπίνα 

αν βυθιστεί το καράβι θα βουλιάξουμε όλοι μαζί.

Αν λοιπόν αυτό που σας αποκάλυψα είναι η σκληρή  κολασμένη πραγματικότητα, κι εγώ πιστεύω ότι είναι, τότε ένας νέος πολιτικός σχηματισμός είναι αναγκαίος και ένας καπετάνιος θαλασσόλυκος ικανός αποφασισμένος για όλα χρειάζεται τωρα να πάρει το εθνικο πηδάλιο και να μας «βγάλει στην ακτή» όπως ρητά και κατηγορηματικά δεσμεύεται ότι μπορει να το καταφέρει ο Γιώργος Τράγκας.

Αυτός ο αναγκαίος πολιτικός σχηματισμός είναι το Κίνημα Ελεύθεροι Άνθρωποι και καπετάνιος είναι ο Πρόεδρος μας.

Κυριε Νικολόπουλε εσεις μήπως προσπαθείτε να εκφράσετε το ακραίο πατριωτικό ρεύμα; 

Κοντα τριάντα χρόνια στη Βουλη ποτέ δεν υπήρξα θιασώτης  ακραίων πατριδοκάπηλων κομμάτων . Απο παιδί υπηρετώ την πατριωτικη παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλη.

Ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν  τις έννοιες για να μην πολεμάμε φαντάσματα.

Οι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ και αναμφισβήτητα ο Γιώργος Τράγκας είμαστε γνήσιοι και υγιείς  Πατριώτες.

Αυτό σημαίνει ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να παραχωρήσουμε ούτε το ελάχιστο από αυτό που νόμιμα και με βάση τις διεθνείς συνθήκες είναι Ελληνικό, αυτό που στα βάθη της καρδιάς μας πιστεύουμε ότι είναι Ελληνικό.

Αν αυτοί που υπέγραψαν την Συνθήκη της Λωζάννης που οριοθέτησε την σημερινή Ελλάδα, ήταν ακραίοι πατριώτες δεν μπορώ να σας πω. Αν αυτοί που το 1940 προτίμησαν να πολεμήσουν με δύο μεγάλες δυνάμεις της εποχής τους, υπερασπιζόμενοι την πατρίδα τους ήταν ακραίοι, δεν μπορώ να το πω.   

Διαφωνώ με την Συνθήκη των Πρεσπών. Πιστεύω ότι παραχωρήσαμε Ελληνικότητα. Ευτυχώς όχι έδαφος ελληνικό, αλλά Ελληνικότητα. Διαφώνησα τότε διαφωνώ και τώρα.

Η Κύπρος μας πονάει.

Από την άλλη πλευρά δεν θεωρώ Πατριωτισμό την ενδοτικότητα. Την ενδοτικότητα που αυτή την στιγμή πλανάται στον αέρα και που μας την πλασάρουν σιγά σιγά σαν κάτι πολιτικά ορθό.

Ναι αλλά με τούτο και με τα άλλα δεν αφήνετε περιθώριο για να σας βάζουν ετικέτες ;

Ξεκίνησαν με το να κατηγορούν όσους ρητά δηλώνουν εθνικά ανυποχώρητοι σαν ψεκασμένους ακραίους. Ήδη το έργο παίζεται και το είδαμε. Ο υπεράνω όλων κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε ως γραφικούς υπερπατριώτες όσους συμμετείχαν στα συλλαλητήρια για την Μακεδονία. Αυτά τα ίδια συλλαλητήρια που ο ίδιος υπέθαλψε και ενίσχυσε. Το κακό είναι ότι στους ψεκασμένους γραφικούς υπερπατριώτες υπήρχαν και προβεβλήμενοι Υπουργοί και στελέχη της Κυβέρνησής του, που συμμετείχαν φανερά και ενεργότατα στα καταδικασμένα σήμερα συλλαλητήρια.

Δεν σας φαίνεται παράξενο και παράλογο ένας Πρωθυπουργός να εμπιστεύεται σημαντικούς τομείς της διακυβέρνησης σε άτομα για τα οποία ο ίδιος πιστεύει ότι είναι φαιδρά και στερούνται οποιασδήποτε σοβαρότητας;

Εμένα αυτό μου θυμίζει Βασιλική Αυλή με γελωτοποιούς. Είναι Εθνικά ωφέλιμο και λογικό να έχεις Υπουργούς ακραίους γραφικούς υπερπατριώτες που απεχθάνεσαι; Όχι βέβαια. Εκτός αν θέλεις να υπάρχουν για να σε καλύψουν για αυτό που σκέφτεσαι να κάνεις.

Πώς διαφοροποιείστε από την ακροδεξιά;

Υπηρξα κρατούμενος στην ασφάλεια Πατρών στο φοιτητικό  ξεσηκωμό του 73 κατα της χουντας των Συνταγματαρχών με ακομα κάποιους συμμαθητές μου .

Ας ξεκαθαρίσουμε και ας τελειώνουμε λοιπόν με οποια άθλια προπαγάνδα.

Ακροδεξιούς χουντικούς και φασιστες αναζητήστε στο Υπουργικό συμβούλιο του Μητσοτάκη. Οι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ δεν είμαστε άκρο-οτιδήποτε. Είμαστε ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ που καλύπτουν ένα ευρύτατο φάσμα από τη λαϊκή κοινωνικά φιλελεύθερη δεξιά του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδας και την Καραμανλική ευρωπαικη  κεντροδεξιά, μέχρι την αριστερά του Πατριωτικού ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ -ΔΙΚΗ και του ΕΠΑΜ του Δημ. Καζάκη.

Ποιες είναι οι προγραμματικές  δεσμεύσεις σας;

Οι ραδιοφωνικές ανακοινώσεις Τράγκα στη πραγματικότητα αποτελούν προγραμματικές διακηρύξεις. Γενικές αλλά σαφείς γραμμές.

 Απο την άλλη η ιδρυτική ιδεολογική διακήρυξη είναι ύμνος στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ την ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ.  Σταθερές που δεν μπορούν να παρακαμφθούν ούτε να θεωρηθούν διφορούμενες από εκείνους που θέλουν να παραμείνουν στο σχήμα μιας μεγάλης Πατριωτικής λαϊκής πλειοψηφίας .

Ο Γιώργος Τράγκας επί λέξη επισημάνει : «Ως παλαιός Καραμανλικός, Κεντροδεξιός και ως ελευθερόφρων απεχθάνομαι τις ετικέτες και τα κομματικά κλισέ που έριξαν την Ελλάδα στα βράχια.»

Εσεις ως Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Ελλάδος αλλά και ως ιδρυτικό μέλος του κινήματος ελεύθεροι άνθρωποι πως αυτοπροσδιορίζεστε;

Προσωπικα έχω την δική μου πορεία την δικη μου μακρά πολιτικη δημόσια διαδρομή.  Επί 30 σχεδόν χρόνια βουλευτής Αχαΐας, σημαιοφόρος της κεντροδεξιάς από τα παιδικά μου χρόνια πολεμώ και μάχομαι μετωπικά «ΤΑ ΑΚΡΑΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ» του μαύρου και κόκκινου φασισμού αλλά και κάθε μορφής δικτατορία.

Και σήμερα γιατί με Γιώργο Τράγκα;

Σήμερα αντιστέκομαι στην Υγειονομική Δικτατορία, χθες την Μνημονιακή και παλαιότερα στην Στρατιωτική... κατά την περίοδο της οποίας οπως σας προείπα οδηγήθηκα στην Γενική Ασφάλεια Πατρών.

Αξίζει πάντως να θυμίσω ότι επί σειρά ετών απέδειξα ότι εκτός από το να συγκρούομαι κατάφερα και να συνεργάζομαι με πρόσωπα και κόμματα αντίθετα με το δικό μου.

Σας θυμίζω ότι συμμετείχα στη Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας- ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και ανέλαβα υφυπουργός εργασίας και κοινωνικών ασφαλίσεων.

Επίσης ότι συνυπήρξα κυβερνητικά ως Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ.

Η σύμφωνη γνώμη μου για αυτές τις συμπράξεις διατηρήθηκε όσο πίστευα ότι ο πατριωτικός μου προσανατολισμός και οι κοινωνικές μου ευαισθησίες συνυπήρχαν με ένα μεγάλο τμήμα των ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ της ΔΗΜΑΡ και αυτονόητα με των ομοϊδεατών μου της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ .

Γιατι σε κάποια δημοσιεύματα επιμένουν πως βρίσκεστε στα δεξιά του Μητσοτακη ;

Κατανοώ ως παλιά καραβάνα πως κάποιους ενδεχομένως θα τους βόλευε να μας προσδιορίζουν ως ακρο-κάτι για να περιορίσουν το εύρος του κινηματος των ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.

Απεδειχθη απο το μέτωπο που ηδη σχηματίσαμε πως μάταια οι ΜΑΞΙΜΟΠΑΙΔΕΣ και οι προθυμοι υποτακτικοί τους να προσπαθούν να οριοθετήσουν και περιορίσουν την απήχηση του ρωμαλέου κινήματός μας.

Επιπλέον τοποθετώντας εμάς εκεί που βρίσκονται αυτοί, πιστεύουν οι καψεροί  ότι θα κερδίσουν πιστοποιητικό γνησιότητας και θα κρύψουν αυτό που πραγματικά είναι.

Πώς διαφοροποιείστε από τον λαϊκισμό;

Λαϊκισμός σημαίνει δημαγωγία δηλαδή υπερβολή, διαστρέβλωση και εξαπάτηση. Για να δούμε λοιπόν τι κηρύττουμε εμείς και αν αυτά που λέμε εντάσσονται σε κάποια από αυτές τις κατηγορίες.

Ελευθερία, Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, Ανεξαρτησία, Εργασία, Κοινωνική Συνοχή κούρεμα και ελαφρύνσεις δανείων είναι οι άμεσες προτεραιότητες που μπαίνουν . Μαζί με την ξεκάθαρη θέση μας στα Εθνικά . Σ’ αυτούς τους σημαντικούς τομείς όχι μόνο πάσχουμε ως χώρα αλλά αντί να βελτιωνόμαστε φαίνεται να κινούμαστε επί τα χείρω.

Αλήθεια πιστεύετε ότι υπερβάλλω, ότι διαστρεβλώνω, ότι δημαγωγώ;

Τι εκφράζετε επιτέλους ;

Εκφράζουμε  τις  ευρύτατες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις που υποστηρίζουν την ίδρυση ενός λαογέννητου κόμματος χωρίς βαρώνους, οικογενειοκρατία και τζάκια. Αυτή η τάση είναι πραγματική. Είναι υπερβολή να πιστεύουμε στην ύπαρξη αυτών των δυνάμεων και να συντασσόμαστε μαζί τους ;

Άλλωστε αν στην κοινωνία δεν υπάρχουν αυτές οι δυνάμεις που πιστεύουν τα ίδια με μας θα μείνουμε μόνοι μας.

Γιατί λοιπόν ανησυχούν οι ανησυχούντες ;

Ας ξαναπούμε για το Σχεδιο Αναπτυξης.  Εαν θέλει ο λαος και η συγκυρία επιβαλει να συμμετέχετε σε επόμενη συμμαχική κυβέρνηση τι θα απαιτήσετε ;

Το Σχέδιο Ανάκαμψης πρέπει να ξαναγραφτεί με στόχο ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο και με τομές και ρήξεις στη πρώτη γραμμή (δικαιοσύνη, δημόσια διοίκηση, φορολογία). Πρέπει να χαραχτεί ένας προνομιακός χώρος έρευνας κάτω από την ομπρέλα της δημόσιας υγείας. Επισηςνα δοθούν οι αναγκαίες πιστώσεις για για την Παιδεία και για την Ανάπτυξη. 

Θα δώσουμε τα πάντα για να έχουν όλοι οι Έλληνες- κυρίως οι αδύναμοι-πρόσβαση στα δημόσια αγαθά. Πρέπει να πάρουμε γρήγορα   τη ζωή μας πίσω.

 Θελουμε η δημιουργική καθημερινότητα να επανέλθει στη ζωή μας. Προτεραιότητα στις χρηματοδοτήσεις πρέπει να δοθεί  στη ραχοκοκαλιά της οικονομίας, δηλαδή στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Οι πόροι του  να επαναλειτουργήσουν στο φουλ τις μηχανές για την επανεκκίνηση της οικονομιας σε ένα νέο υγιές αναπτυξιακό περιβάλλον.

 Ασφαλώς γνωρίζουμε ολοι στο κίνημα ότι  η ανάκαμψη δεν θα είναι γρήγορη και θα είναι επίπονη. Δεν τάζουμε τον Παράδεισο. Θα πάρει χρόνο να σταματήσουμε την ολισθηρή πορεία και περισσότερο να την αντιστρέψουμε.

Θα ελεγε καποιος ότι υπόσχεστε κάτι απραγματοποίητο ή κάτι μη ρεαλιστικό και επιτεύξιμο ; 

Απαντω ξεκάθαρα . Το γεγονός ότι καυτηριάζουμε τα στραβά και τις καταστροφικές πολιτικές  της σημερινής Κυβέρνησης δεν είναι λαϊκισμός.

Προτείνουμε κάτι ρεαλιστικό αλλά και αντιστεκόμαστε σθεναρά σε κάθε διαφαινόμενη προσπάθεια ενδοτισμού σε Εθνικά θέματα, σε κάθε εχθρική ενέργεια προς την κοινωνία.

Εμεις δεν διαστρεβλώνουμε την πραγματικότητα.

Εμείς δεν δημιουργούμε  μαγική εικόνα για να εξυπηρετήσουμε τα κομματικά συμφέροντα μας;

Πού οδηγεί ο υπερπατριωτικός μαξιμαλισμός; Μήπως σε μια σύρραξη με την Τουρκία;

Μα δεν ζητάμε εμείς τίποτα από την Τουρκία.

Το μόνο που ζητάμε είναι να μην διεκδικεί  αυτά που και η ίδια έχει συμφωνήσει ότι είναι δικά μας, υπογράφοντας Διεθνή Συνθήκη ως νικήτρια του μεταξύ μας πολέμου. Είναι υπερπατριωτικός μαξιμαλισμός αυτό ή άμυνα έναντι κάποιου αχόρταγου και κακόβουλου γείτονα ; Δεν απειλήσαμε ποτέ την Τουρκία. Δεν της ζητήσαμε και δεν της ζητάμε τίποτα. Δεν φεύγουν απο τη σκέψη τη καρδιά μας οι αλησμόνητες πατρίδες μας ...

Παραμένουμε ψύχραιμοι-αλλα αποφασισμένοι για όλα- παρά το γεγονός ότι καθημερινά μας προκαλεί η Τουρκία σε επιχειρησιακό επίπεδο με τις παραβιάσεις, τις παρενοχλήσεις, τις εμπρηστικές τους δηλώσεις αλλά και σε συμβολικό επίπεδο με την Αγία Σοφία και όλα όσα άλλα γνωρίζουμε.

Και όμως δεν ακούσατε κάποιον από μας να λέει κάτι πιο πέρα από το ότι δεν υποχωρούμε από αυτό που έχουμε δεν παραχωρούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο αρχιπέλαγος του ΑΙΓΑΙΟΥ .

Όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου  είπε στην Βουλή την περίφημη φράση «Βυθίσατε το ΧΟΡΑ» ήταν υπερπατριώτης μαξιμαλιστής;

Μας οδήγησε αυτό σε σύρραξη με την Τουρκία ;

Αποδείχθηκε μια εξαιρετική κίνηση τακτικής που ανάγκασε τους Τούρκους να αποσυρθούν για πάρα πολλά χρόνια.

Είναι τυχαίο ότι επί Κυβέρνησης Μητσοτάκη έχουν αποθρασυνθεί και ζητούν τώρα μέχρι και νησιά, όχι ακατοίκητες βραχονησίδες, νησιά του Αιγαίου ; 

Ε! λοιπόν αυτά θελουμε να αποτρέψουμε με τον εθνικοσυναγερμό που ενεργοποιούμε με τον δημοσιο υπεύθυνο πατριωτικό λόγο μας.

Η σκληρη κριτική του προέδρου σας Γιώργου Τράγκα που αποβλέπει σε τι ωφελεί ;

Εκεί που απέβλεπε πάντα. Εκεί που απέβλεπαν τα δεκάδες χιλιάδες αρνητικά μηνύματα που έλαβε ο κ. Μητσοτάκης στους λογαριασμούς του κοινωνικής δικτύωσης. Στο να παρακινηθεί να επανεξετάσει τις πολιτικές του αποφάσειςπολλές από τις οποίες δεν είναι απλώς λανθασμένες αλλά καταστροφικές. Μην σας διαφεύγει ότι μια απόφαση ενός Πρωθυπουργού μπορεί να καταστρέψει εκατοντάδες χιλιάδες ζωές ή ακόμα και μια χώρα. Δυστυχώς ο κ. Μητσοτάκης δεν το αντιλαμβάνεται αυτό και το χειρότερο δεν αντέχει την κριτική. Γι αυτό μπλοκάρισε τα σχόλια στους λογαριασμούς του. Πρωτάκουστο για Δημοκρατία ο πρωθυπουργός να αρνείται την επικοινωνία του με τον λαό. Τι νομίζει ότι είναι ακριβώς; Υπεράνω κριτικής ; Υπεράνω αμφισβήτησης ; Αυτά δεν είναι καλά πράγματα, ούτε καταλήγουν καλά.

Τι ακριβως σας φοβίζει απο την εξωτερική πολιτικη Μητσοτακη ;

Πάρα πολλά. Πρώτα πρώτα με φοβίζει το ότι δεν φαίνεται να έχει εξωτερική πολιτική δομημένη που να στηρίζεται στην Εθνική Στρατηγική που ακολουθούσαμε δεκαετίες.

Θα απαντήσω όμως με ρητορικές  ερωτήσεις χρησιμοποιώντας τις θέσεις Μητσοτάκη που άλλαξε την εθνικη γραμμή που ακολούθησαν όλες οι Ελληνικες Κυβερνήσεις.

Τι θα πει εμείς θα κρατήσουμε  το μεγαλύτερο μέρος του Αιγαίου; Μιλάμε για το 99% , για το 80% για το 51%;

Τι θα πει η Τουρκία εγγυάται τα δικαιώματα των μουσουλμάνων στην Ελλάδα;

Ποιο κυρίαρχο κράτος δέχεται τέτοια προσβολή χωρίς να αντιδράσει;

Η Τουρκία θα κρίνει αν παραβιάζονται δικαιώματα των μουσουλμάνων στην χώρα μας;

Είμαστε ανεξάρτητο Κράτος και όχι Προτεκτοράτο. Αυτό δυστυχώς η σημερινή Κυβέρνηση αμέλησε να το ξεκαθαρίσει.

Τι διαπραγματευόμαστε τώρα με την Τουρκία; Αυτό που λέει ο ΥΠ.ΕΞ. ή αυτό που λέει ο Πρωθυπουργός ; ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα ή Θαλάσσιες ζώνες ; Δεν είναι το ίδιο.

Στις διαπραγματεύσεις που κάνουμε μπορείτε να μου πείτε αν εμείς διεκδικούμε κάτι ή συζητάμε μόνον το τι θα δώσουμε; Και αυτή είναι μια πραγματική ερώτηση.

Τι απαντάτε σε αυτους που σας κατηγορούν ως υπερπατριώτες ;

Φαίνεται ότι αυτοί που μας κατηγορούν, σημειώνω ότι άρχισαν πριν ακόμα μας δώσουν χώρο και χρόνο στα ΜΜΕ για να παρουσιάσουμε τις θεσεις μας και το πρόγραμμα μας . Ξέμειναν από κατηγορίες και από την αγωνία τους διολισθαίνουν στην γελοιότητα.

 Ας θυμούνται πως « το γέλιο φονευει...» 

 Όταν οι Εγγλέζοι έστειλαν σε δεκαπέντε ημερών πλεύση τον στόλο τους στα Φώκλαντ ήταν φυσιολογικό  και όταν εμείς διαφωνούμε με την άποψη ότι το Καστελλόριζο είναι μακριά από την Ελλάδα, άρα μειωμένης σημασίας, είμαστε   μαξιμαλιστές υπερπατριώτες ;

Σας είπα προηγουμένως για το «Βυθίσατε το Χόρα» Υπερπατριώτης ο κ. Παπανδρέου ;

Κόβετε οριστικά γέφυρες από ΝΔ ή εκείνη τις έχει κόψει μαζί σας;

Νέα Δημοκρατία είναι ένα όνομα για δύο  διαφορετικά κόμματα.

Το ένα είναι το κόμμα που ίδρυσε ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής και το άλλο είναι το κόμμα του οποίου ηγείται ο κ. Κ. Μητσοτάκης.

Με το πρώτο ουδέποτε διέρρηξα τις ιδεολογικές σχέσεις μου και ουδέποτε διέγραψα τους κοινους ευγενικούς λαϊκούς πατριωτικούς αγώνες μας κατα του διεφθαρμένου ΣΗΜΙΤΙΚΟΥ καθεστώτος και των ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ . Πάντως όσο εξαρτάται από μένα δεν πρόκειται να διαρρήξω τις σχέσεις μου με την ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΛΑΙΚΗ ΒΑΣΗ.

Νιώθω ότι σε αυτη ανήκω ιδεολογικά και συναισθηματικά. 

Με το δεύτερο κόμμα του Μητσοτάκη δεν έχω καμία σχέση.

Δεν με εκφράζει, η ακραία νεοφιλελευθερη ακραία  ιδεολογία του Μητσοτακη , η φιλοσοφία του, η πολιτική του, η στόχευσή του, ο τρόπος λειτουργίας του.

Πολλά από αυτά τα αντιστρατεύομαι και διαφωνώ ριζικά απέναντί τους.

Επίσης με πολλά από τα προσφάτως μεταγραφέντα ακροδεξιά φασιστικά στελέχη του δεν θα μπορούσα ποτέ να συνυπάρξω. Μας χωρίζει άβυσσος ιδεολογική και πολιτική. Για μένα λοιπόν δεν μπαίνει θέμα γεφυρών.  Δεν παραγνωρίζω ότι παλαιοί και προσφιλείς σύντροφοι παραμένουν στο κόμμα του κ. Μητσοτάκη ομωςδεν έχουν καταφέρει και πολλά πράγματα. Νομίζω ότι και αυτοί πολύ σύντομα θα υποχρεωθούν να αποφασίσουν αν τους αξίζει το κόμμα που διαμορφώνει ο κ. Μητσοτάκης ή θα παραμείνουν εκεί ως θλιβερά δείγματα ενός ένδοξου παρελθόντος.

Ποια ελπίζετε ότι θα είναι η απήχηση του νέου κόμματος;

Σημαντική και υπολογίσιμη. Κάθε μέρα που περνάει όλο και περισσότερο πείθομαι ότι θα έχουμε λόγο καθοριστικό στις επερχόμενες εξελίξεις. Ο κόσμος συνειδητοποιεί ότι δεν είμαστε ένα θνησιγενές κίνημα διαμαρτυρίας. Έχουμε προτάσεις θετικές και προσφέρουμε προοπτική. Ήρθαμε στο προσκήνιο και να το θυμάστε  θα μείνουμε για πολλά - πολλά χρόνια ακόμα.

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος